Gå til hovedinnhold

Jeg surrer..


Når jeg nå endelig skulle starte på alle prosjektene som jeg har hatt i hodet den siste tiden, ble det jo bare surr alt sammen! Begynner på den ene tingen etter den andre. Så nå har jeg to påbegynte strikkede luer, to påbegynte halser, en sydd vott og ett par andre småting. I alle dager, nå som jeg virkelig skulle produsere! Men jeg har da fått ferdig disse pulsvarmerne. Strikket i Peruvian Higland Wool, fargen er mer vinrød i virkeligheten, skikkelig vinter syns jeg :)  Oppskriften er min egen og den finner dere her.


Å dekorere med bokstaver har jo vært veldig populært en stund, og jeg har lenge tenkt at DET må jeg sy. Tenkte å sy bokstavene i HOME. Og her ser dere hvor langt jeg kom før jeg bare var nødt til å gjøre noe annet... Og forøvrig, før jeg blir ferdig så er vel bokstaver helt ut, hvis det ikke allerede er det...? Nei, jeg må få litt mer struktur på denne hobbyen min nå :)


Jeg kan hvertfall vise dere ett av høstens prosjekter, ett av de jeg gleder meg mest til. Syns denne Tilda-karen er SÅ herlig! Den ble kjøpt for lenge siden, men bestemte meg for å ikke røre den før rette stemningen er på plass :) Sjekk de skoene! Masse flotte detaljer (=pirkearbeid) på denne. Men gleder meg! Tror faktisk det er en ganske ruvende kar også.


Og så må jeg bare vise dere katten vår Sofie, bildet tok jeg fra stuevinduet for ett par dager siden. Hun lå så fint blant buskene og gikk nesten i ett med høstfargene :)

Nå skal jeg IKKE starte på ett nytt prosjekt men kanskje strikke ferdig en hals, eller en lue, eller sy en vott.. Men det er i grunnen veldig godt å tenke på at mange av dere som leser dette smiler og nikker og kjenner dere SÅ godt igjen, ikke sant? ;)

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Jeg smilte og lo for meg selv mens jeg leste nedover.. - og latter ble enda større da jeg leste den siste setningen! hihi :)
Vi er nok mange i samme båt! Jeg tør ikke å tenke på hvor mye halvferdig jeg har, og alle tankene om nye prosjekter som jeg bare MÅ begynne på snart.. - det er nesten litt slitsomt!
Gleder meg til å se når du blir ferdig med alt du holder på med nå :)

klem
Siren sa…
Hehe, 1 ting av gangen er ofte det beste:) Men de var iallefall veldig fine de pulsvarmerne!
Hihi, dette hørtes veeeeldig kjent ut ja! Vi får ta det som et tegn på at vi er kreative og lar oss inspirere til å lage fine ting ;o))

Klem
Synnøve sa…
Heheh, der tok du i hvert fall meg! Jeg tror jeg har 6 prosjekter liggende akkurat nå... ;)
lena sa…
Neinei, mange ting på en gang er fint i strikkeverdenen;) Hehe. Alt blir jo ferdig en gang;) Nydelige pulsvarmere. Herlig bokstav - og en nuuudelige puselus i høstfargene:)! Ha en super dag! Klem
Ina sa…
Jeg har ikke oversikt over hvor mye jeg har liggende, må nok ta ibruk minst to hender for å telle dem alle :) Sånn er det å være kreativ og lettinspirert... hehe.
Flotte pulsvarmere!

...og må fortelle at jeg bakte knekkebrødet ditt for en tid tilbake, det var knallgodt! Proppfullt av smak :) Dessverre ble det litt fort tomt, så jeg må nok snart bake en ny porsjon!

Ha en strålende tirsdag ;) Klem
Ja kjenner meg nok igjen i dette, har ein del påbegynte saker og mange i hodet mitt som eg har lyst til å lage!! Pulsvarmerene var lekre:))
mimouna sa…
Flere prosjekt på en gang? Hmmm, det har ALDRI jeg. Kremt...

Fine pulsvarmere, og det andre blir nok ferdig etterhvert det også. :o)
Guri sa…
Ja, det er noe med det. Tror det er få av oss som bare har ett håndarbeid om gangen :) Pulsvarmerne er bare kjempefine! Oppskriften enkel og grei! Jeg skal strikke flere av dem :) Klem :)
Karina sa…
Hei.
Har nettopp oppdaget denne flotte og inspirerende bloggen din via trådsnella.
Jeg kommer nok til å se innom deg flere ganger.
Ha en fin kveld:-)
Chatrine sa…
Du er ikke alene om å ha mange påbegynte prosjekter:o) He,he,he:o) Jeg har en kasse på loftet full av nesten ferdige ting, men jeg klarer bare ikke å få fingeren ut å gjøre det ferdig. Merkelig!

Men, jeg må si at pulsvarmerne dine ble fine og jeg digger den sydde bokstaven!

Ha en super fin kveld!
Unknown sa…
WOW..., de pulsvarmerne er jammen flotte... :O)

Nydelig bilde av pusen deres, jeg elsker katter og har to fjomper... :O)
Hei! Kjente meg masse igjen her. Nå tillater jeg meg selv bare å ha 3 arbeider samtidig, -da må jeg lage ferdig noe før jeg begynner på en ny. :-O)
Jeg skal sørover denne gangen, til bergen. Men jeg har vært masse i tromsø også (har jobbet på hurtigruten og hadde en kjæreste i Balsfjorden en gang :-))
Klem
Vilma sa…
Haha Anette , du er ikke ene om de halvfærdige ting....tror jeg har 2-3 stykker , men kan da læse at der er flere der har langt over mig...såååååå

Og fine pulsvanter :-))

God lørdag til dig og dine
Bente sa…
Hei! Du har en fantastisk flott blogg med masse utrolig herlige kreasjoner. Deler oppskrifter gjør du også, kommer nok til å kikke innom heretter :)) Bente

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster