Gå til hovedinnhold

Standhaftighet


Jeg fikk mange hyggelige og gjenkjennende kommentarer etter mitt forrige innlegg som handlet om det å ha alt for mange prosjekter på gang samtidig. Og etter selv å ha lest mitt eget innlegg + alle kommentarene flere ganger har jeg innsett at det kun er snakk om å være standhaftig! Altså bestemme seg for at ingenting nytt skal på pinnene før noe påbegynt er ferdig. Og jeg er i gang! Dette settet har jeg holdt på med alt for lenge. Jeg har tatt det frem innimellom, men aldri strikket noe nevneverdig. Egentlig litt rart, for jeg falt pladask for det første gang jeg så det, syns det er ett flott sett :)Men kanskje det var fordi jeg visste at pga årstiden så ville det jo ta en stund før det eventuelt kunne tas i bruk, eller kanskje jeg syns det gikk litt tregt med pinne nr 3... Planen er at dette er til meg selv, jeg håper hvertfall...for jeg er nemlig i den gruppen som syns ALL ull klør, spesielt hodeplagg. Settet er strikket i Lerke fra Dale, som er 52 % merinoull og 48 % bomull. Satser på at dette er garnet for meg, for det var ett nydelig garn å strikke med og settet er veldig behagelig å ha.


Oppskriften på lua er fra Dalegarn sitt hefte nr 212. Oppskriftten til halsen finnes i ett annet Dale-hefte, men jeg valgte å bare legge opp passe antall masker og strikke som på lua. Inspirasjon til dette settet fikk jeg fra Monai, en kreativ blogg verdt ett besøk! Og forresten, når jeg først var i gang så er det nå min påbegynte hals nr to jeg holder på med. Dette kan blir bra! Men jeg lover ingenting...


Nå er nettbutikken min kommet skikkelig i gang. Har fått masse bestillinger, så ved siden av det jeg viser her på bloggen er det fortsatt storproduksjon av luer. Og hobbyrommet har begynt å bære preg av det. Så nå har jeg kjøpt meg en ny praktisk hylle til blant annet stoff og ferdigsydde luer. Hylla (som vel egentlig er en rom-deler) er fra Jysk og den kom i gud-vet-hvor-mange-deler. Men det gikk veldig greit faktisk! Hylla har 20 like store rom og passet nesten skremmende godt inn på den ene veggen min, hylla kunne ikke vært 5 cm bredere for å si det sånn. Endelig får jeg ett godt og oversiktlig system, sånt liker jeg. Har t.o.m. merket noen hyller, kanskje bittelitt oversystematisk her innimellom :)

Da ønsker jeg dere alle en flott og kreativ søndagskveld!

Stor klem fra G-Anette, som strikker hals :)

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Så flink du er som er standhaftig.. - jeg har litt problemer med å skjønne betydningen av det jeg :)
Men du var lur, for det settet var jo bare så lekkert! Flinke du!
Tenker det er deilig med system i stoff og luer :)
Ha en fortsatt fin søndagskveld,
klem
Ååå for eit nydelig sett du har strikka!! Kunne godt tenke meg eit slikt:)
Snuppesnella sa…
Åååå det var et kjempefint sett til en flott dame !
Fin farge også.
For ett nydelig sett! Det kunne jeg tenkt meg å strikke til meg selv. -Når jeg er ferdig med alle de andre prosjektene som står for tur :-))
Ha en fin start på den nye uka!
Anonym sa…
Det settet va helt nydelig :o) Det må æ få mønsteret på.

Klæm fra Marita
Tina sa…
Så flott sett! Og kjempebra system du har fått deg! :-)
lena sa…
Åh så herlig sett! Den kanten på lua var jo bare helt *smelt*! Lerke-garnet er fantastisk i grunnen! Jeg strikker noen halser av det nå. Nydelig farge du har valgt, som du også kler veldig godt!
Miriam sa…
Sender du over litt standhaftighet til meg? ;)
Så flink du er, nydelig sett! :)
Guri sa…
Den lua og halsen var bare kejpestilig! Lerke er ert nydelig garn, det er helt sikkert!!!
Jeg gleder meg på dine vegne over lue-butikken din! Så moro at det går så bra!!!! Og orden i "sysakene" er det ingen feil med!
Ønsker deg ei fin uke! Klem :)
Mie sa…
Systematikk er en flott ting. Selv elsker jeg å ha orden i strikke- og sysaker, og syns derfor den nye hylla di er super! Sånn vil jeg også ha! (Skulle bare hatt et sted å ha den..) Luesettet var også nydelig! Det er fint å få ting ferdig, da blir det ledige pinner til å bruke på nye ting :)
Vilma sa…
Orden skal der til , det kan jeg lide :-) Og , du kan regne med min uforbeholden støtte til IKKE at starte nye projekter op før andet er færdiggjort !!! Gad vide om jeg er den rette...har lige slået 70 masker op til strømper , har sørme helt 'glemt' at jeg har noget andet liggende i kurven som IKKe er fædigt...ak , hvordan skal det dog ende... Knus / Vilma
Hygge-Strik sa…
Se det er en flot strikket hue, den sidder godt på hovedet og er i et smukt hulmønster.
Siren sa…
Ja dette settet skjønner jeg godt du falt for umiddelbart. Herrefred så fint! Og nydelig bilde av deg:) Må også gratulerer med nyoppstartet butikk og hylle på hobbyrommet. Håper det går så det suser, du er så flink! Klem:)
Barbro sa…
Nydelig strikkalue og hals.
koselig å følge bloggen din :-)

Ønske dæ en fin uke

MVH
-Barbro
Felisi sa…
Standhaftighet lønner seg! Flott sett og fine bilder. Og så mange lekre stoffer i hylla... *sikle*
Chatrine sa…
Super flott lue og hals!!! :o) Og fint system du har ordnet deg! "I like!"
Maria sa…
Heisan. Om du går inn på denne siden så kan du lese litt om garnpakkene.
http://www.quilteri.no/newsdet28.htm

Ser ut som det kun er gutt og jente pakken du kan melde deg på,men hør gjerne med henne om det er mulig å melde seg på den ordinære pakken også.

Alltid koselig med pakker i posten:-)

Skriv gjerne meg som verver,for når man har vervet 4 stk,så får man en gratis pakke.
Maria Markovic Valsø
mimouna sa…
Ah, der var et flott sett! Jeg er IKKE standhaftig, så jeg lurer på om jeg må legge opp til en sånn hals med en gang jeg...

Flott system i den romdeleren din, gøy med mange bestillinger!
strikkedilla sa…
Dette var et nydelig sett. Kunne godt tenke meg et slikt på pinnene etterhvert.
9na sa…
Koselig blogg du har og FIIINE luer!!! Jeg lurer på hvilken lue jeg skal ha...
Krokoline sa…
For et utrolig fint sett! Dette skal jeg jammen meg få tak i oppskriften til. Jeg holder også på med hals for tida. Har nettopp strikket ferdig et sett. Tenker at halsen jeg har mønster til vil passe flott i samme garnet som lua og halsen din.

Jeg blir alltid så inspirert når jeg er innom deg! Og imponert! Du får laget så mye og alt blir så stilig!
Miranne sa…
For eit nydeleg sett! Klør du, så prøv alpakka. Det har ikkje same spansten som saueull, og er veldig langt frå merino - men er veldig behageleg på. Ekstra varmt er det også.
Liss sa…
Nydelig blogg!!! Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss!
Denne bloggen kommer jeg til å titte innom ofte :))

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette