Gå til hovedinnhold

Glade farger og God påske!


Man blir rett og slett glad av å hekle i slike nydelige farger! Inspirasjonen kom fra Anne på landet sine flotte heklede glassbrikker. Jeg hadde litt ymse bomullsgarn på lager, men ikke de fargene jeg ønsket. Og da jeg skulle kjøpe garn, falt jeg pladask for disse herlige fargene til bomullsgarnet Paris fra Drops.


Men garnet er tykkere og glassbrikken ble derfor litt for stor da jeg brukte oppskriften som Anne på landet linket til, i tillegg ville jeg ha den litt mindre "blomstrete" på kanten - altså ikke for store kronblader. Så glassbrikken ble til underveis med diverse google-bilder som inspirasjon. Og selvfølgelig deler jeg mer enn gjerne oppskrift :)G-Anette's Glade Glassbrikker

Garn: Paris fra Drops ( 1 nøste gir 4 brikker), Krok: 4
lm=luftmaske, fm=fastmaske, st=stav, km=kjedemaske, st.gr=stavgruppe

1. Hekle 8 lm og sett sammen til en ring.
2. Hekle 2 lm (=1.st) og så 19 st i ringen = 20 st. Avslutt med km i 1.st.
3. *Hekle 3 lm, hopp over 1 st, hekle fm i neste stav*. Gjenta fra * til*. Km i 1.lm-bue. 
4. I hver lm-bue hekler du st.gr: *2st, 1 lm, 2 st*. (1.st i 1.bue=2 lm) Hekle 1 lm mellom st.gr.
5. Hekle 5 st i lm i midten av st.gr. og 1 fm i lm mellom st.gr. Avsl med km.

 
Det var jaggu ikke så enkelt å forklare oppskriften. Det ble mye forkortelser men det er for at det skal se superenkelt ut pga lite tekst, hihi ;) Men det er bare å spørre om du lurer på noe.
Gi meg gjerne ett lite vink om du hekler disse, så jeg kan komme på besøk til din blogg å titte :) Lykke til!
Mine to stabler med glassbrikker er påskegaver til min mamma og min svigermor, men tror nok det blir noen til meg selv også etterhvert. Du hekler fint en god stabel på en liten kveld :)


Det er ikke bare lekre plagg og prosjekter man blir inspirert av, også shopping av strikke-tilbehør! Da Monstermønster la ut bilder av noen lekre knapper hun hadde kjøpt på ebay var jeg ikke sen med å bestille "noen" jeg også. Jeg har nok knapper i mange år fremover, men ååå så lekre de var!
Treknapper passer jo til omtrent alt og disse fargeklattene av noen knapper var bare umulig å overse :) Knappene kan altså kjøpes her, Og det var myyyye lekkert!

  
Jeg ønsker alle som titter innom en herlig og kreativ påske! 

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Vilma sa…
God påske til dig og dine :-))ps : Fantastiske billeder !!
takk for at du deler oppskriften :) har funne frem heklekrok å skal begynne å hekle brikker :) kjempe mye fint på bloggen din, blir å følge den fremover :) god påske :)
Blåbærlina sa…
Så fine farger du har valgt! Helt nydelige brikker, kjempefristende altså!!!!
og tilfeldigvis har jeg jo litt bomullsgarn, men kanskje ikke i så fine farger som dine da.....
Takk for inspirasjon og oppskrift. veldig snilt :O)

Ønsker deg ei fin påske!
Klem fra Nina
Dine glassbrikker var kjempefine. Dette er jo perfekte gaver:)
Tovepia sa…
Herlig med slike fargerike brikker, og litt av et knappelager:)
Ha ei riktig god påske, klem fra meg;)
Gleðilega páska from Iceland! What lovely colours and I love the buttons!! :-)
tulipa sa…
Hm..jeg har Paris liggende i skuffen og jeg har heklekrok nr 4...og nå har jeg også en superfin oppskrift..kanskje jeg skal forsøke meg på disse søte brikkene når jeg kommer hjem fra påskefjellet!
Påskeklem til deg!
:)
Stinemorღ sa…
Det var glade farger det! Herlig!
Flotte glassbrikker - og du er alltid like snill og deler oppskrift :)

Ønsker deg en super herlig påske, snuppa ♥ klem fra Stinemor
Så flotte brikker i nydelige feel-goodfarger;) fint at du deler oppskrift! Er redd jeg har for mange prosjekter til å kunne begynne på noe slikt enda:( men bra du har laget noen så jeg får se noe vakkert;)
Lisbeth sa…
Så herlige farger :)
Sommerfølelsen kom med en gang!
Takk for at du deler oppskrift, den skal jeg prøve.
Ønsker deg en herlig påske!
Birgitte sa…
Så fint det var med fargerike glassbrikker! Helt nydelige farger du har valgt ut:) Heldige de som får disse i påskegaver. God påske til deg!
Barbro sa…
Kjempesøte glassbrikker i kule friske farver!

God påske
Klem :-)
Anonym sa…
Så fine brikker du har laget, og i nydelige vårfarger:-)

Hmmm - må nok inn og snoke litt på knapper på ebay kjenner jeg..

Takk for koselig kommentar inne hos meg:-)
God påske til deg!
Nydelege!! Tusen takk for at du deler oppskrift. Slike har eg og lyst til å hekle. Eg har noko lime og turkis paris liggande som restar etter ein kjole eg strikka/hekla til meg sjølv. ;) Det spørs om ikkje det må bli glasbrikker. Flotte knappar du har kjøpt. ;) Ønskjer deg ein fortsatt fin påske.
Gladfarger!!
Hærlig med litt farge nå når våren er her snart!!

Jeg har også lagd noen blomsterglassbrikker. Ikke ulik dine. Litt mer "blomstrete" de jeg lagde tror jeg. Jeg brukte mandarin naturell. Det er litt tynnere garn. Hekla en liten brikke i stripemønster i samme farger også. Tenkte at den + glassbrikkene skal brukes på utebordet når snøen bare forsvinner.Fortsatt god påske!!
Fine glassbrikker - de var til å bli glade av :-)

Ha det godt - klem Siv
Sukkersøtt på bordet!! Flotte brikker i glade farger. Du har gitt oppskriften din et helt riktig navn. Snille du som deler :)

Elsker treknapper, bør vel gjerne ikke sjekke den linken din... Hm.. :P

Håper du har hatt ei fin påske - ønsker deg ei riktig flotters ny uke. Det blir hardt i morgen tidlig kjenner jeg! ^_^

Stor klem,
Eli Kristin
Synnøve sa…
så lekre disse glassbrikkene var! jeg har også brukt opp litt bomullsrester i det siste, de dukker nok opp på bloggen i nær fremtid :)
LaLa`s Loft sa…
Hei Anette. Takk for koselig kommentar på bloggen min :) Du spurte hvor jeg fant uglene, tror jeg bare googlet croket owls eller noe sånnt :) Googler mye rart, så bare låner jeg bilde. drev også å lagret i favoritter, men det blir bare kaos :) Bruker kun bildene til min egen bok, å da synes jeg det er ok å låne.... Så får man linke om man bruker det veldi nøyaktig :)

Ha en fin dag :)
Line sa…
Så skjønne og vårlige farger!
Kjempefine glassbrikker!! Så stilige og nydelige farger:-)))

God helg!!
Kristin sa…
Da har jeg prøvd oppskriften din, og laget link fra min blogg til din. Min glassbrikke ble ikke like tettt og fin som din, men jeg er ganske ny på hekling så jeg tar ikke det så tungt.
Dine glassbrikker var nydelige, og hadde herlige farger. Tusen takk for at du delte oppskriften.

Klem Kristin
Maria sa…
Herlighet jeg er nå jaggu bra rar.....som mange andre hobbyfrelste.
Satt å koste meg med bloggen din,å kom over disse brikkene. Spratt opp for å finne krok og garn. Var egentlig klar for senga......men nå har jeg heklet en rosa brikke allerede ;-)

Om det ikke blir brukt som bordbrikker,så kanskje det blir sminkefjernere til meg.....vi får se etterhvert.

Takk for at du delte.

Likte godt angry birds lua også. Så enkel,men så perfekt.
Anonym sa…
Kjempefine brikker. tusen takk for du deler oppskrift. Lurer på om du bruker å "stive" dem når de er ferdige for å gjøre dem stødigere. Vet en får kjøpt stivelse på sprayflaske men har aldri prøvd det.Heidi
G-Anette sa…
Hei Heidi
Har ikke brukt stivelse på disse, men det kan helt sikkert med fordel brukes! De er jo veldig myke og litt "slappe".. Takk for tips :)

Gry-Anette
Tina sa…
Så fine brikker:) Kan de også brukes til å sette sammen til lappeteppe? Eller blir det litt rart kanskje?
Er ikke så dreven på hekling, men tror kanskje jeg skal få til disse:) Takk for oppskrift.
De var freshe! Har akkurat laget en sysselblogg/strikke/hekleblogg og er nybegynner. Så dette ga inspirasjon.
Anonym sa…
Så fine! Vanskelig å se det på bildet, men er de store? Jeg har fulgt din oppskrift, og synes at mine blir litt store til og være glassbrikker!
G-Anette sa…
Heisan, beklager sent svar. Jeg har gitt de bort så får ikke målt, men mener de er ganske 'normale' i størrelsen. Kanskje ca 10 cm.
Det kan jo være at jeg hekler strammere enn deg :)

Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette