Gå til hovedinnhold

Litt strikket, litt heklet og MASSE sydd :)


Da var jeg klar for litt ull igjen, til tross for årstiden! :) Og glad er jeg for det, for garnlageret mitt består tross alt av 90 % ull. Disse tøflene har jeg heklet før (her) i brunt. Og jeg kjøpte garn til ett nytt par med en gang for de var så greie å hekle. Jeg startet å hekle med en gang også, men så ble jeg avledet av andre prosjekter ;)


Oppskrift fra Garnstudio og heklet i deilig lilla Eskimo. Disse satt bedre på foten, da jeg gikk ned både i størrelse og heklekrokstørrelse. Tror kanskje jeg hekler litt løst. Forhåpentligvis kan jeg legge disse vekk noen måneder nå, men de blir deilige å ha på når høsten kommer :)


Og så har jeg heklet en liten lue til tøysejenta Anna av garnet jeg fikk igjen etter babytoppen. Brukte ikke oppskrift, så da jeg underveis så at luen ble litt stor svingte jeg inn litt på kanten nede slik at den sitter godt der og den fikk jo da også en uplanlagt baggy fasong :) Garn: Duo. Må bare si det en gang til, fantastisk garn! Og jeg har enda mer igjen i disse deilige fargene.


Litt babystrikk har det også blitt, planen var en lue også men har ikke klart å bestemme meg for hvilken enda. Noe som har tips om hva som sitter godt på hodet til nyfødte? Jeg har brukt dobbel tråd Dale babyull. Jeg begynte å flette båndene, men så kom jeg på den "lure" ideen at jeg heller kunne fingerhekle. Det går jo MYE raskere. Men de krøller seg veldig da, så må nok gå tilbake til tålmodig fletting.


I morgen tidlig reiser hele familien avgårde på messe i Nordkjosbotn (1 time fra Tromsø). Vi har leid campingvogn og skal tilbringe hele helgen der. Det er tivoli, underholdning og aktiviteter for barn så det blir sikkert kjempekoselig! Og så kan jeg og samboer bytte litt på å stå i "salgsbua" mi :) Har fått sydd opp ganske mye småting...


...i tillegg til VELDIG mange luer. Har ansatt ei fantastisk lue-sydame for ett par uker siden, så alt er ikke sydd av meg denne gangen. Men det betyr mer tid for meg til å utvikle/sy andre ting så kortere dager har jeg langt fra hatt. Om tre uker skal jeg på min siste "salgsdag" før sommeren, og da skal jeg prioritere å få småtingene også inn i nettbutikken. I tillegg til en liten avdeling for kreative, med strikketøy-poser, pinne-mapper, maskemarkører og litt annet :) Så dere som spør om jeg syr slike ting på bestilling, snart kan det bestilles fra nettbutikken. Burde kanskje endre navn på fabrikken, hihi ;)

Det har gått i ett den siste uken, men nå blir det avslapping resten av kvelden! :)

Ønsker dere alle ei riktig god helg, og skulle noen befinne seg i Nordkjosbotn så kom å hils på ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Frieblonder sa…
Flotte tøfler og flott lue!
Skal si du har stått på med syingen - et riktig så stort lager:) Lykke til med salgsbua! Og god helg!
Hilsen Frieblonder
Snuppesnella sa…
Åååå for noen kjempesøte tøfler ! Tror jeg må hekle slike også.

Fin lue i fine farger.
Marion sa…
Så mye fint du har produsert i det siste da! :) Flinka!
Misemor sa…
Så flott og spennende! Hjelpemeg! Lykke til med messe - er nesten litt misunnelig! På en bra måte selvsagt.

Ei lita farskat pie på bildet over her, fikk meg i et enda bedre humør enn jeg allerede er! Hihi..

Ha en fin kveld og ei fantastisk messehelg!
Klem =)
Synnøve sa…
Jøje meg så mye fint du viser frem! Babylua fra Nøstebarn er absolutt å anbefale, den sitter som et skudd på de små :) Den som heter lettstrikka babylue er heller ikke dum, og djevellua fra Myk start er også like god, så det er mange fine å velge mellom :) Lykke til, og kos deg på messe!!
Guri sa…
u får tid til mye du! Her var det mye fint! '
Lykke til på messa i helga! Klem :)
Tina sa…
Flotte ting du har laga! Skulle nesten ønske jeg kune vært og sett og tatt på tinga dine! :-) Jeg har nettopp strikka nøstebarn sin lue i rettstrikk, den som strikkes som en lang "bølge" og sys sammen i toppen og bak. Den er kjempefin passform på og kan anbefales! :-) God helg! :-)
Ulla-Bella sa…
Flotte tøfler og luer. Så mye du har lagd nå!
hanne sa…
Ønsker deg masse lykke til med messa - her blir det bra salg, tenker jeg! Skjønn heklet lue til sjarmerende jente!
God kveld :)
tulipa sa…
Oj oj for en storproduksjon!! Utrolig mye flott du har laget. Håper salget går strålende! og håper du har hatt en like fin helg som meg!
:)
(betryggende nyheter kommer du med og...;) )
Jøss, som du har produsert! Nydelige heklatøfler og lue og kjempesøt babystrikk. Og utrolige mengder sydd, flinka!

Håper messa gikk fint, kanskje vi får en liten rapport her?

God klem til deg!
tulipa sa…
Venter spent på å høre hvordan det gikk på messen!!?
:)
Qano sa…
ÅÅÅhh! Jippi...GLEDER meg til jeg kan bestille pinneetuier =)

Du er så produktiv at det er helt utrolig! Håper du fikk solgt en masse på messa. Lykke til!
Thatina sa…
Gleder meg til du legger ut pinne-mapper for salg på nettbutikken. Har veldig lyst på slike :D

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…