Gå til hovedinnhold

Fra camo til rooosa


Da var jeg (nesten) i normal modus etter ei hektisk messehelg. Det er skikkelig gøy når det står på, og så havner jeg litt i dvale etterpå :) Er kjempefornøyd med hvordan det gikk, dog ble det "motsatt" av hva jeg hadde forventet. Til tross for strålende varmt sommervær var det luer/halser og panneband folk ville ha. Notat til meg selv til neste år: sy mer luer og mindre villmarksprodukter ;)


Etter å ha sydd med grønne/brune/sorte og kamuflasjestoffer i lang tid følte jeg for noe annet....Rosa prinsesse-stoff er vel så langt unna man kommer, hihi :). Så en liten veske til Anna ble til i går. Hun elsker vesker/poser/kofferter/sekker....dvs alt man kan putte noe inni. Og jeg trenger vel ikke si at motivet falt i smak :)


Jeg fikk en hyggelig mail fra en dame som lurte på om jeg kunne sy henne en heklekrokmappe. Hun hadde sett den jeg la ut her. Og det sa jeg selvfølgelig ja til! Jeg sendte henne bilder av en del av stoffene mine, og hun valgte uglene, god smak om jeg får si det selv ;)


Og så må jeg komme med ett tips, dvs videreformidle ett tips. For jeg ble inspirert på en annen blogg men har ikke lykkes å finne den igjen nå. Clas Ohlson selger slike bokser til teposer for 49,-, og de er bare helt perfekte til å oppbevare knapper og andre småting i! Fin er den og :)


Her hekles det fortsatt på kveldene, men har ikke fått ferdig noe riktig enda. Så her er bare en liten sniktitt på deilige farger i favorittgarnet Duo (jeg burde strengt tatt få provisjon fra Sandnes så mye som jeg reklamerer, hihi).

Ha en flott Sankthans! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

renate sa…
Gratulerer med en vellykket messehelg! Tipper du må på oppladning nå... Søt veske til datter:) Boksen er jammen meg et godt tips! Mine Tildabokser er hule og det blir lett rot i dem.

Ha en fin midtsommerkveld:)
Sidsel sa…
Så flott blogg og masse inspirasjon. Mulig jeg "låner" ideer fra deg etterhvert - men skal passe på å linke
Ha en finfin midtsommerkveld
tulipa sa…
Tenker det var en som var fornøyd med rosa prinsesseveske ja! Skikkelig girly!
Den boksen var ikke dum altså! Den skal jeg se etter neste gang jeg er på Clasen!
Så du tar imot bestillinger!!?? Ja, da skal du se at du får en mail fra meg i nærmeste framtid!;)
Ha en flott kveld!
:)
Yvonne sa…
Hei
Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din!
Så utrolig fin, kreativ og inspirerende blogg du har.
Hilsen Yvonne
June sa…
Ja luen falt i smak her :D Vi kjøpte en lilla med noe motorkjøretøy på hehe :D suuper stilige .. kommer du til å legge ut slike andre ting du syr også å selge på netttsiden din ? som feks slike heklenål ting ? elelr til å ha strikkepinner i ? eller blir det bare luer ?? :) Flott blogg å følge med på ;O)
For ei kjempesøt veske :-) Sannelig har du laga mye fint :-D

Jeg har kjøpt garnet på Rema 1000 - de hadde kampanje nå :-D ME LIKE :-))

Ha det godt - klem Siv
Mie sa…
Veldig fint heklenåletui! Har akkurat kjøpt meg nye heklenåler, så et slikt et skulle jeg også hatt!

Jeg gleder meg til å se hva du hekler i de flotte fargene!
Så morro at du fikk solgt så mye da :)
Nydelig ting du har laget... spennende å se hva du hekler !!!
Ha en god natt, klem.
Synnøve sa…
Det er virkelig en fryd å lese bloggen din, du samler utrolig mye fint i hvert eneste innlegg! Har sett den boksen på CO, og nå tror jeg jammen jeg må kjøpe den, for nå ser jeg jo hva jeg kan bruke den til!! :D
Gratulerer med vellykket messe! Kan tenke meg det er kjekt å møte kundene på den måten - man får mye inputt :-)

Ja, den knappeboksen din har også funnet veien inn i mitt hjem! Superpraktisk til oppbevaring, rimelig og FIN er den og.

Ønsker deg en riktig god helg!
Den knappeteboksen var genial!
En slik en må jeg huske å kjøpe neste gang jeg er i byen.
Jeg har nettopp strikket Anna`s bolero og må bare takke for et genialt og flott mønster. Du kan se "min" bolero på bloggen min.
Ellen Karin sa…
Så morsomt at messa var en suksess. Gøy å få god respons på det man lager selv.

Den veska var jo bare supersnuppete da. Herlig stoff. Gleder meg til å sy litt prinsesseting jeg også. :)

Ha ei riktig fin helg!
Snuppesnella sa…
Er kjempenyskjerrig på va du hekler på ! Skynd deg da. Hehe

Flott veske og heklepinneetui. Noterer meg den kjekke knappeboksen.

Fortsatt god sommer.
Kan dessverre ikke love deg noen provisjon fra SandnesGarn akkurat nå, men at de får masse god gratisreklame her i blogglandia er det vel ingen tvil om. Hehe...

Nydelig råååsa veske du har sydd, og heklepinneetuiet like så. Skjønner godt at mottakerne blir strålende fornøyde ;o)

Ønsker deg en finfin sommer med mange godværsdager og hærlige ferieminner!

Klem
Innestemmen sa…
Så flotte ting du lager =)
Hvis du har tid og lyst til å titte innom meg, har jeg min første Give away igang - med premier som kan være nyttig for den som er glad i å sy ;)
Ha en fortsatt kreativ og fin dag,
mvh Siv
Ulla-Bella sa…
Mye fint du har laget nå. Bra at du er fornøyd etter messen:)
Gratulerer med vel overstått messe, så gøy at det gikk bra! Så mye fint du viser i dette innlegget - og boksen fra Clas Ohlsson var kjempesmart, skal ta en titt innom her og se om jeg finner en sånn!

Ha en finfin søndag! God klem fra meg!
Stinemorღ sa…
Så skjønn veske! Skjønner godt at den falt i smak! ;)

Innmari smart ide ang knappe-oppbevaring, tror jeg skal herme etter den! Mine knapper ligger i glass og små poser - blir ikke samme oversikten da :)

Lekre farger du jobber med nå - venter i spenning på neste bilde av det :)

Ha en flott uke,
klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…