Gå til hovedinnhold

Hekle, sove, hekle, sove...Det har vært lite kreativiteter de siste dagene på meg, feberen (og forkjølelsen) har vært i huset i snart to uker og på lørdag var det min tur. Så kjedelig! Har ikke tid til sånn tull ;) Men nå er formen litt bedre og det klør etter å både jobbe, gjøre håndarbeid og...ja faktisk...gjøre husarbeid :) De RÅlekre knappene fant jeg på en garnbutikk her i Tromsø. Syns de var helt nydelige! Hvis noen vet hvor de kommer fra (kanskje noen har sett dem på nett?) så vil jeg gjerne vite :)


Dette settet har jeg heklet på innimellom de siste dagene. Oppskriften på lua er fra Garnstudio. Den skal egentlig strikkes i Alaska, men jeg har brukt deilige Nepal. Tror nok det gjorde lua ganske mye mykere. Jeg likte vrangborden veldig godt, trodde først den var strikket (ligner jo litt på patent) men den er faktisk heklet. Pulsvarmerne ble til underveis. Brukte i underkant av 3 nøster på hele settet. Det var gøy å hekle litt igjen! Jeg er ikke så dreven enda, men kanskje jeg skal driste meg til å hekle vottene som egentlig tilhører lua...med tommel og det hele ;)


Det var alt fra meg i dag, sofaen kaller. Ha en fin kveld alle sammen :)

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Miriam sa…
Så fint sett! Tusen takk for pakken, den falt veldig i smak :D
God bedring!
Klem
Nydelig sett du har laga og i nydelig farge!!
Stinemorღ sa…
Så godt å høre at formen er bedre!

Knappene var så søte - skulle gjerne likte å vite hvor man kunne få tak i de på nett ja :)

Lekkert sett - du har helt kontroll på heklinga!

klem
Ulla-Bella sa…
Kjempeflott sett du har heklet:)
Linda sa…
Flott sett! Kjekt med matchende lue og pulsvanter :)
Mie sa…
Fy søren, det var et lekkert sett! Og de knappene var bare helt nydelige. Hvis du finner ut hvor de kommer fra tar jeg gjerne imot et tips!
renate sa…
Skikkelig fint sett!! Sitter her med noe garn jeg ikke vet hva jeg skal bruke på og ser at det ser perfekt ut!!!!

Masse god bedring til deg::))
Snuppesnella sa…
Kjempefint sett Anette !!!
Råstilig ! Nydelig farge du har valgt.
Takk for tipset om hvor du fann oppskriften.

God bedring til deg.
Pillan sa…
Kjempefint sett du har heklet.
God bedring!
Pernilla
Sissel sa…
Å så nydelig sett du har heklet, og knappene var supersøte :-)
God bedring og fortsatt fin uke.
Sissel
Nyyydelig! Lekker farge og lekkert utført♥ Du er kjempeflink!! Ønsker deg god bedring!
klem fra Sissel
Synnøve sa…
Ikke så dreven??! Jeg synes du virker veldig dreven! Pent blir det i hvert fall! :)
Barbro sa…
Så fint dette settet var!!
Jeg er ikke noe til å hekle jeg, jeg syns du har vært kjempeflink :-)

ha en fin kveld videre
Klem
Siren sa…
Utrolig fint sett, og knappene var helt nydelige ja:)
Litt av Mitt sa…
Kjempefint sett i nydelig farge! Prikken over i'en satte de fine knappene, de var lekre. Prøv deg på vottene også, man lærer jo ikke noe nytt hvis man ikke prøver ;)
God bedring, og ha en fortsatt fin kveld :)
Tina sa…
Hei! Dette var en kjempekoselig og inspirerende blogg som jeg gleder meg til å følge videre:)
Du er virkelig kreativ!
Anonym sa…
Hei! Det settet va kjempefint :o) Nydelige knappa - korsn butikk har du kjøpt dem på?
Godt å høre at du e på bedringens vei :o) Her i huset har begge jenten hatt hver si uka med feber og influensa. Har ikkje sjøl blitt syk enda (bank i bordet).

Klem fra Marita
Qano sa…
Åååh! Her var det skjedd mye siden sist jeg var innom. Jeg har notert meg flere prosjekter på notatblokka! ;0)

Elsker de mange "raske" prosjektene dine..og jeg tror jammen meg jeg stjeler ideen om å bruke cd-hyller til garnoppbevaring - kjempe dekorativt!
Synnøve sa…
Kjempe fint sett! Og ja, veldig søte knappar! :)

Hekling er gøy, og det kjekt med litt avveksling frå strikking...
lena sa…
Så nydelig sett du har heklet, og enig: knappene var nydelige!
Anne Mai sa…
Nydelige :D er er så flink, liker bloggen din veldig godt :D
kanppene var jo bare super lekkre, er ikke tilfeldigvis kjøpt i en nettbutikk? kunne selv tenkt meg slike på tinga jeg strikker :D
Åh, vilket fint set - gillar knapparna också! Nu kan du kika in på min blogg och se hur boleron jag stickade efter ditt mönster blev.
Guri sa…
Knappene var kjempelekre!!!
Ønsker deg god bedring :) Du må "krya på deg" som vi sier her i sør ved svenskegrensa :) klem :)
Krokoline sa…
Jeg elsker knappene dine. Må se om jeg finner slike på garnbutikken i morgen.
blammy sa…
Hei. Håper det går bedre med deg. Har kosa meg her inne i bloggen din.. du verden så mye flott du lager.. Kjempe trivelig hos deg.. Ønser deg god bedring og god helg..ps. fin katt.. ligner veldig på vår ... Kan den ha gener fra Narvik??
blammy sa…
Hei. Håper det går bedre med deg. Har kosa meg her inne i bloggen din.. du verden så mye flott du lager.. Kjempe trivelig hos deg.. Ønser deg god bedring og god helg..ps. fin katt.. ligner veldig på vår ... Kan den ha gener fra Narvik??
Pringeling sa…
For et utrolig flott sett du har laga! Knappene er jo bar nydelige! Har aldri sett de før, men de var helt fantastsike!
Felisi sa…
Lekkert sett! Jeg er helt enig i at vrangborden ser strikket ut ved første øyekast. Fiffig! Får ta en titt på den oppskriften.
Benthe sa…
Super smukt sæt du har lavet,farven du har valg er jeg vild med.
Har sat dig på som fast læser,følger din blog jævnligt.
Susan sa…
Har kost meg lenge med bloggen din! Så mye fint du lager! Kjekke prosjekter, har begynt på Isipisi luen din. Gikk tom for garn, ellers hadde den nok vært ferdig nå!!!

Tusen takk for att du deler på oppskriftene dine!!!!
Pauladóttir sa…
flott sæt má prøve st gøre det
hjertemynthe sa…
*sukk* sååååå mye fint du lager! Takk for inspirasjon til nye ideer :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…