Gå til hovedinnhold

Bella og Lammi


Bellas Votter - Bellas Mittens. Tror ikke det er mange strikke-bloggere som ikke har hørt om dem. Og det er jo ikke rart at de har dukket opp på den ene bloggen etter den andre - det er ett fantastisk votte-mønster! Og for dere som ikke har hørt om disse, de er altså en kopi av ett par nydelige votter som Bella har på seg i filmen Twilight. En jente i USA har laget oppskriften etter å ha studert vottene i filmen. Den finner dere her. Men heldigvis har noen oversatt den til norsk og den finner dere her.Oppskriften er lang og detaljert, det var nok årsaken til at jeg har utsatt disse flere ganger. Men detaljert betyr jo ikke alltid komplisert! Kanskje tvert i mot. For oppskriften var veldig grei å følge, og jeg må si jeg er imponert over måten den er laget på for å få den perfekte passformen. Oppskriften er til både lang og kort (vanlig) vott. Jeg valgte den lengste varianten (slik de er i filmen) men syns kanskje de ble litt i lengste laget, sånn praktisk sett. Hvis jeg skal strikke flere blir det nok de korte. Jeg har strikket i isblå Alfa på pinne 5.


Dere kan tro det var ei som ble fornøyd når hun fikk lammet sitt! Før det fikk navn, het det bare "den ho mamma laga til mæ". Men navn måtte den jo få. Storesøster foreslo Lambi, men Anna hørte ikke helt hva hun sa - så her ser dere Anna og Lammi! :) Kunne ikke kommet på ett koseligere navn selv :)

Ha ei flott helg jenter!

Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Ååååhhh.. søte Lammi & Anna :) Så nydelige de er begge to!

De vottene er rålekre! Jeg har lenge tenkt på å strikke dem, men som du sier - den lange oppskriften har vært avskrekkende på meg, ble jo svett av å printe den ut.. hihihi
Men kanskje jeg bare må prøve nå da? Jeg har jo faktisk lysblå alfa i en kurv - hva har man ikke garnlager til liksom? :) Hvor mye brukte du på disse lange?

Ønsker deg en fin-fin helg,
klem
bustekaffi sa…
De vottene er kjempefine! Jeg har ikke godt av å kikke på disse strikkeprosjektene dine, jeg har jo en prosjektliste som er på metervis snart :D *inspirert* God helg til deg også!
Åååå for eit fint bilde av veslejenta med lammi!! Og bella vottene er jo berre supre, har hatt plan om å lage dei ganske lenge men ikkje komen så langt enno!!
renate sa…
Nydelig jente sammen med Lammi:)

De vottene er kjempepene, men har enda ikke lært meg å strikke fletter... Skjønn farge:)

God helg til deg:)
Vilma sa…
Jeg har ikke strikket Bella..endnu.
Sød lille prinsesse og lam :-)


Mæhhhh fra Vilma
Ulla-Bella sa…
Kjempekoselig bilde av lammet og den blide eieren:) Bella-vottene er råflotte:)
Så skjønt det bildet av Anna og Lammi var♥ Og vottene dine- superfine! Fristelse igjen....
Ha en fin helg-
klem fra Sissel
siwi sa…
Bella vottene er jo bare nydelige, fin farge du hadde! Har også forskjøvet dette prosjektet da oppskriften virker lang ja, men må nok bare hive meg i det, kjekk blogg til inspirasjon og fristelse :)
to. sa…
Så fine votter! Og nydelig farge. Bella er greie å strikke, men det krever litt telling med den lange oppskriften ja :)
Kjempestilige votter. :) Jeg har også sydd et sånn lam for noen år siden. Det er hvitt og gult og sitter i hylla her. Nydelig bilde av lillejenta med Lammi.

Ha ei fin helg!

Trine :)
Barbro sa…
Nydelig lam til søt jente!!!

Og balla vottene var fine, flott farve du hadde !!

Ønsker deg ei fin helg :-)
Klem
lena sa…
Nydelig jente og Lammi, så heldige de er som har hverandre:)
Jeg har egentlig ikke hatt lyst til å strikke Bella Mittens, men dine ble jo helt nydelige! Utrolig flott farge til disse vottene. Og du er jo fantastisk flott, syntes bilde av deg og vottene var herlig!!!
Synnøve sa…
Nydelig navn, til et nydelig lam, eid av ei nyydelig jente! God helg! :)
Tina sa…
Skjønt navn til søte lammet du sydde! Skjønn jente også :)

Jeg strikker også på Bella om dagen... 1 vott er ferdig, men sleit endel med å forstå oppskriften. Maskeantallet gikk ikke helt opp i fellinga på votten min. Hm, spørs om jeg rekker opp og prøver på nytt. Så iallefall ut til at du har fått det fint til!

Ha en fortsatt god helg :o)
Klem
Så skjønt bilde av jenta med lammet! stor stas, skjønner jeg!
Pringeling sa…
Så flotte bildet av jenta og lammi! Du har rett i at det var et veldig koselig navn!

Og Bellavottene er bare utrolig vakre! Tror kanskje jeg må ha et par isblå selv...
Maria sa…
Nydelig bilde av jenta di og Lammi, ikke vanskelig å se at hun var fornøyd!

Bellavottene står på min strikkeliste også, føler bare jeg må bli litt mere strikkeflink først. Gøy å høre at du ikke synes de var så vanskelige. Utrolig fine var de, og flott farge!

Ha en fin søndag!
jannelea sa…
Jeg har strikket lue etter mønster fra deg i dag og linker til deg og takker for at du deler!
Guri sa…
Vesla di er bare så nydelig!!! Lammi er jo nesten like sjarmerende :)
Bella- vottene er bare kjempefine :)
Vilma sa…
Hej...

tak for kommentar - jeg er frisk igen :-)


Klemmer Vilma
Felisi sa…
Lekre votter, jeg må visst snart prøve meg på disse jeg også...

Og herlig bilde av Lammi og "mor" :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…