fredag 30. juli 2010

Jeg vant!


I går kom vi fra siste del av ferien, vi har hatt noen koselige dager på Senja med mine besteforeldre. Så nå er det bare å få kontroll på klær, hus og døgnrytme så er vi klar for hverdagen igjen på mandag. På en måte skal det bli litt godt og :)

Jeg tok en kjapp liten runde i bloggeland sent i går kveld (natt), og da kom jeg over Heklehulen's påminnelse om give-away som skulle trekkes i dag. Jeg ba om 3 lodd i siste liten, og i dag kom den glade nyhet: Jeg vant!! Så utrolig morsomt! Så nå gleder jeg meg til å få pakke i posten :)
Chatrine lager utrolig mye flott, anbefaler å ta en titt på http://hekle-hulen.blogspot.com/

I kveld skal jeg bort, men i morgen skal jeg sette meg ned å titte litt gjennom hva dere har laget de siste dagene. Og kjenner jeg meg selv rett så resulterer det i ett prosjekt eller to på min liste :)

Jeg minner om min egen give-away som trekkes neste søndag, link øverst på siden min :)
Vi sees snart, klem G-Anette

søndag 25. juli 2010

Snarvisitt :)


Da var vi tilbake etter en ukes campingferie i Luleå. Har vært på badeland, på stranda, sittet inne og sett på regnet, vært på garnshopping (mens resten av familien var på lekeland) og fartet litt rundt omkring. Ungene har storkoset seg og det er det viktigste! Innser vel at jeg selv er litt mer glad i sydenturer :)

10 timer i bil hver vei ga meg mye strikketid, men det ble kanskje ikke produsert så mye som jeg hadde forventet mens vi var der. Anna's bolero ble til underveis. Hadde lyst å lage noe hun kan ha over sommerkjolene sine hvis.....når det er litt kaldt ute.


Den er strikket i Drops Merino extra fine. Pyntespissene er de samme som på det lilla settet (hals/pulsvarmere) jeg strikket tidligere. Har skrevet ned oppskriften til boleroen, så skal legge den ut etterhvert. Den er enkel å strikke og har lite montering, slik liker jeg :)


Luer ble det også produsert, så klart :) Den lilla er min variant av snurre-luen som så mange har strikket. Garn: Freestyle. Den offwhite er Isipisi-luen min, oppskrift ligger på ett tidligere innlegg. Garn: Topp t'tå.

Den brune er min første vellykkede hekla lue!


Jeg så denne inne hos Snuppesnella og var så freidig at jeg spurte om oppskrift... Og da la hun den inn her: http://snuppesnella.blogspot.com/2009/10/hekla-lue.html Tusen takk snille Snuppesnella! Jeg er kjempefornøyd med mønsteret, lua passet perfekt! Garn: Topp t'tå.

Sommerfuglen startet som en blomst, men fant ut at det er jo ofte det jeg pynter med, så da lagde jeg en vri :) Skal prøve meg på en sommervariant av denne lua og, så får jeg se om jeg klarer å gjøre om mønsteret til tynnere garn :)Til slutt ett par bilder fra ferien, god-jentene :)

I morgen pakker vi i bilen igjen og reiser til Senja noen dager. Blir da uten internett igjen. Men nå skal jeg kose meg med å se hva alle dere andre har gjort og laget den siste uka :)

Det er så utrolig artig at mange nye har funnet bloggen min, tusen takk for hyggelige kommentarer. Det varmer! :)

Fortsatt god sommer!
Klem G-Anette

torsdag 15. juli 2010

Farger og ferie!


Jeg er veldig glad i naturfarger, men akkurat nå fikk jeg lyst på "ordentlige" farger! Vottene er faktisk enda skarpere i virkeligheten :) Votter til å bli glade av! De er strikket etter oppskrift fra Nøstebarn-boka. Jeg er ikke så glad i å strikke med strømpepinner, og denne oppskriften strikkes frem og tilbake på rundpinne. Og så er det veldig bra passform, syns kile-strikket tommel er perfekt til små barnehender.
Garnet jeg har brukt er Freestyle. Jeg fikk 1 meter (!) for lite blått garn, så tommelen på den ene (godt skjult..) har en liten designvri ;)


Og så har jeg laget en haug med maskemarkører, disse har en tendens til å forsvinne. (og dukke opp igjen når man støvsuger steder man burde ha støvsugd oftere...) Dette er skikkelig kosearbeid syns jeg, jeg har nok perler og tråd til flere hundre.. Kanskje jeg kan ha maskemarkør-kveld med 7-åringen :)


Og så har jeg strikket enda en uglelue (jeg elsker disse!) men en litt mer baggy variant. Også strikket i Freestyle, den er VELDIG grønn, syns den ble fresh! :) Bildet viser ikke riktig grønnfarge, etter maaaange forsøk utendørs innså jeg at fargen faktisk ble mest lik, og mest "knall" innendørs. Fotokurs står høyt på lista mi :)
Blir nok å strikke flere av disse luene, den er veldig populær hos både små og store.Tenkte på å lage pulsvarmere med en ugle oppå hånden, men det betyr at resten av omgangen rundt blir i vrangmasker. Er visst ikke så glad i det heller nei. Kanskje jeg må lage en egen variant her :)


Og til slutt, hvis noen lurte så har de bøtter på Biltema som passer perfekt til en nesten-3-åring :) Hun gikk rundt med "lua" i en time.
I morgen pakker vi i campingbilen (vi har leid den...gleder oss til å sjekke ut campinglivet på ordentlig) men laptop'en blir med så ser ikke bort fra ett lite ferie-innlegg herfra :)

God sommer alle sammen :)

PS - Husk min give-away, link øverst ;)
Klem G-Anette

mandag 12. juli 2010

Romantika - sett med mønster

Jeg har lurt litt på hva jeg skulle bruke det myke Arwetta-garnet mitt til, men til slutt ble de til pulsvarmere og hals (eget mønster). Planen for halsen var i utgangspunktet en hals som også kunne ligge utover skuldrene. Men med mine to nøster ble det ikke nok garn til det. Men det kommer etterhvert. Disse var morsomme å strikke! Det må sies at selve "pynte-spissene" er hentet fra boka Myk Start.


G-Anette's Romantika pulsvarmere og hals

Garn: Dobbel tråd Arwetta ekstra fin merino fra http://123knit.com
Pinner: 3,5
Strikkefasthet: 19 m / 36 p = 10 x 10 cm

Pulsvarmere

Legg opp 30 m og strikk 1 p r. Fortsett i mønster slik:

1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r = 31 m på p
2.p Rett
3.p Som p 1 = 32 m på p
4.p Rett
5.p Som p 1 = 33 m på p
6.p Rett
7.p Som p 1 = 34 m på p
8.p Fell 4 m, resten av p strikkes rett = 30 m på p
Gjenta disse omg 7 ganger (eller til pulsvarmeren passer). Når du skal felle de fire maskene på siste "spiss" fortsetter du fellingen pinnen ut. Sy sammen.

Hals

Legg opp 20 m og strikk 1 p r. Fortsett i mønster slik:
1. til 7.pinne: Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r.
8. og 9. pinne: Fell 4 m, strikk rett til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r.
Gjenta pinne 2 til 9, til halsen er passe. Når du skal felle de fire maskene på siste "spiss" fortsetter du fellingen pinnen ut. Fingerhekle eller flett bånd som du syr på den ene kanten til knappene. Fest knappene på den andre kanten.

Tips underveis for å vite at man er " i rute" : Kastene (etter 1. omgang med kast) lages alltid på masken etter kastet på forrige runde. Hver spiss består av 2 * 4 hull. Mønsteret er enkelt, og det tar ikke mange rundene før det er lagret. Lykke til!
Hvis noen skulle strikke dette, vil jeg veldig gjerne ha beskjed :) Veldig morsomt å se andres varianter av mine egne mønster :) Og hvis noen finner feil i mønsteret eller synes det er vanskelig forklart vil jeg også veldig gjerne ha beskjed.

Nå er det en knallgrønn ugle-lue på pinnene her. Deilig med ferie :)
Klem fra G-Anette

søndag 11. juli 2010

Isipisi oppskrift

Så hyggelig at noen vil prøve seg på denne luen! Her kommer oppskriften:

G-Anettes's Isipisi lue:

Garn: Topp t'Tå garn fra Gjestal

Pinner: 6
Garnforbruk. 2 nøster
Eventuelt kan annet garn/pinner som gir strikkefasthet 14 brukes.

Legg opp 80 masker og strikk vrangbord slik: 1 vridd rett, 1 vrang i ca 4 cm.
Strikk så mønster slik:
1.-4. omgang: rett
5.omg: 1 rett, 1 vrang

Fortsett med mønster til luen er ca 17-18 cm og fell slik (ikke på mønsteromg):
1 omgang med 2 r, 2 r smn = 60 m igjen
4 omg uten felling
1 omgang med 1 r, 2 r smn = 40 m igjen
4 omg uten felling
1 omgang 2 r smn = 20 m igjen
4 omg uten felling
1 omg 2 r smn = 10 m igjen.
Snurp sammen og fest tråder.

Enklere kan det ikke gjøres :)
Hvis du strikker denne vil jeg veldig gjerne ha en liten beskjed slik at jeg kan besøke bloggen din og titte :)
G-Anette

torsdag 8. juli 2010

GIVE-AWAY!

Jeg har de siste dagene sett at jeg nærmet meg 1000 besøkende på bloggen (siden jeg la inn teller i mars) og i dag er dagen! Ok, så ligger jeg langt etter de fleste av dere, men jeg er i gang! :) Jeg må innrømme at jeg er litt overrasket over hvor hyggelig det faktisk er å få besøk her! For ikke å snakke om det å få hyggelige kommentarer :) Og derfor velger jeg nå å ha en liten give-away med mine beskjedne 1000 besøkende. Og kanskje får jeg noen nye bekjentskaper og inspirerende blogger å titte innom.


Sydde luer er det jeg definitivt har produsert mest av dette halve året, jeg har på langt nær lagt ut bilde av alle sammen. Så da var valget for gaven veldig enkelt: Luer i valgfritt motiv til hele din familie (dvs deg, evnt partner + barn)

Jeg kopierer "reglene" fra andre bloggere og de er slik:
Ett lodd hvis du kommenterer under innlegget og to lodd hvis du kommenterer + linker til min give-away i din egen blogg. Skriv kommentaren om du ønsker ett eller to lodd. De av dere uten blogg kan også være med, men da må dere ha med mailadr i kommentaren.

Trekning blir 8.august.

Detaljer som antall luer, motiv og størrelser tar vi når vinneren er trukket. Og så hadde det vært koselig med ett bilde av "vinner-familien" med nye luer! Dere bestemmer om jeg kan få legge bildet i bloggen :)

Så da håper jeg det er noen der ute som har lyst å være med! :)

Klem fra G-Anette

tirsdag 6. juli 2010

Det går i ullTil tross for at vi er i juli, så er det fortsatt strikking i ullgarn her. Måtte jo teste ut det nye garnet jeg kjøpte! Og det svarte virkelig til forventingene. Veldig mykt og godt å strikke med. Lommetøflene syns jeg er en utrolig bra oppskrift! Jeg lo første gang jeg så dem, de ser jo unektelig litt snodig ut før man tar dem på..


Tøflene ble til i går kveld og var utrolig raske å strikke! Og veldig gode å ha på. Det ble akkurat IKKE nok med ett nøste med Peruvian Highland Wool. Noe som betyr at jeg skal strikke barnetøfler av de 48 gram med garn som er igjen på nøste nr to :) Morsomme å strikke så skjønner godt de har blitt en stor favoritt blant strikke-bloggere.
Og så har jeg strikket en baggy lue av gammelrosa, samme garn. Her gikk det med nærmere 1,5 nøster, den ble ganske lang men jeg liker dem slik. Og jeg er fortsatt veldig betatt av spiralmønster i forskjellige varianter :) Mønsteret er mitt eget, den ble til underveis.


Til slutt, enda en baggy lue. Enkel og rask å strikke med tykt garn og tykke pinner. Har brukt Topp t'Tå garn her, i en nydelig lilla farge. Nå skjønner jeg det så mange klager på, lilla blir jo mere likt blått på bilde..kan ikke skjønne hvorfor. Det gikk med akkurat 2 nøster garn, også her ble luen til underveis men hvis noen er interessert kan jeg skrive ned mønsteret. Det er som sagt en veldig enkel lue, derav navnet: Isipisi :)

Det nærmer seg ferie nå, 3 dager igjen på jobb. Neste helg pakker vi i bilen og kjører til Sverige. (=til solen). Vi gleder oss! :)

Ha en fin tirsdagskveld (ps - noen flere som savner Frustrerte Fruer i disse fotball-tider?)

fredag 2. juli 2010

Garnforelsket!


De av dere som strikker, vet at ett nytt og deilig garn kan sette en strikkers følelser i sving! De av dere som ikke strikker, er nok noe mer skeptisk til det :)

Jeg har lenge tenkt litt på å bestille garn fra http://123knit.com/ men har egentlig tenkt at det "vanlige" garnet jeg finner på garnbutikkene her i Tromsø holder i massevis. Men, etter stor inspirasjon fra diverse bloggere, bestilte jeg i forrige uke. Garnet kom for ett par dager siden, og ny bestilling kommer nok fra meg i løpet av få dager! Jeg bestilte Peruvian Highland Wool og Arwetta ekstra fin merino. Og begge garnene var bare fantastisk myke og deilige. Og for noen farger! Ja, jeg er forelsket! :)

Jeg er i gang med en rosa lue av Peruvian-garnet og jeg bare VET at det blir bra. Og jeg gleder meg til å finne flotte prosjekter til resten. Tror jeg skal bestille garn til noe søtt til den nye gutte-babyen som kommer i familien til vinteren. Siden jeg har to jenter, har det vært lite gutte-strikk på meg så jeg gleder meg. Svigersøster Randi, du må gjerne komme med ønsker :)


Jeg har ikke noe ferdig heklet eller strikket fra den siste uken, men jeg har langt fra hatt hobby-pause. 70 luer til neste års luesalg-sesong er blitt til, og mer stoff er på vei. Jeg har ett håp om å starte vinteren med 250 luer "på lager". Jeg fikk meg forresten noen sekunders "sjokk-opplevelse" under avslutningen av elefant-luene. Oppdaget at elefantene var opp ned på alle luene!! Ehm....til jeg skjønte at når luene er vrengt med innsiden ut - så skal de være opp ned.. Jaja...Puh :)

Nå skal jeg krype opp i sofaen med deilig strikketøy og klisj-film. :)

Ha ei fin helg,
klem G-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...