mandag 18. oktober 2010

Glimt av jul


Den dagen snøen kom til Tromsø, begynte jule-kreativitetene å boble i hodet mitt :)
Ok, i dag er det meste av snøen regnet bort, men det blir forhåpentligvis kortvarig. Jeg har jo strikket en lue som jeg bare MÅ ta bilde av utendørs med snøfnugg i lufta! Lua må nok vente på en skikkelig vinterdag.

I flere år (...) har jeg ønsket meg en girlander (kunstig gran-girlander) til å surre rundt trappegelenderet i stua, med lys og sydde små hjerter på. 


Og i år er visst året! 16 små hjerter er sydd, og det var gjort på en liten kveld. Kan nok hende jeg trenger flere hjerter, men jeg må først kjøpe girlanderen og prøve meg frem. Nå begynner det vel å dukke opp jule-ting rundt omkring regner jeg med. Herlighet, det er jo bare.......67 dager igjen til jul!


På hytteturen som jeg og min venninne var på sist helg ble det (i vanlig stil) strikket litt forskjellig, begynte på vognposen og begynte på en ny Annas Bolero, denne gangen i Lerke. Men ett par ting ble helt ferdig da. Blant annet ett par lommetøfler og en Lue med blomst.  Lua er bestilling fra en brev-venninne i Sveits. Det vil si vi startet som brev-venninner for 20 år siden (måtte regne litt på det nå, hjelpe meg så fort tiden går!). I starten var det brev, så mail, tekstmeldinger, MSN med web-camera, Facebook... Så det er ganske sjelden det sendes noe pr post mellom oss.  Men denne lua går i posten i dag. "Sibylle, I hope Selina likes it and that the size is right :)"


Lommetøflene er fortsatt ett mønster jeg beundrer, syns de er helt geniale! Disse er strikket i Peruvian Highland Wool, nydelig garn. Knappene er noe en god kollega fant hjemme og lurte på om jeg ville ha. Tror det ligger litt historie bak disse knappene, jeg velger å tro det hvertfall :)
Det var litt fra meg i dag, ha en flott mandag hvor enn dere er jenter :)

Stor klem fra Gry-Anette

25 koselige kommentarer:

Maria sa...

Herlige søte små hjerter. Jeg har en slik med lys i trappa på stua jeg,men ingen hjerter i den da. Det var jo en knakende god ide.

Har også en over ytterdøra med lys. Mmmmm jeg gleder meg til å begynne å ordne til jul. Jeg er virkelig fru jul.

I går begynnte jeg på de sokkene under her til deg,men fikk ikke den overlappinga til å stemme. Må prøve meg igjen på fot nr.2 å se om den blir bedre.

Du får ha en strålende dag.

Guri sa...

Hellu!Først av alt! Tusen takk for linken til oppskriften på uglelue!! Kjekt å ha! Og jeg ser nå at jeg har klart å lese bildet ditt ganske bra... :)
Helt enig med deg; nå er det lov å begynne å lage "juleting"! Førjulstida er jo den aller koseligste, og for deg som har småjentene er det jo en ekstra herlig tid :) Jeg nøt hver dag da ungene mine var på din alder :)
Flott strikk fra deg igjen; lua er bare kjempesøt og lommetøfler får man vel aldri nok av ?
Ha en super dag! Klem :)

Maria sa...

Knapphullet kom på feil side. Den kom på den rett sia,men burde vært på den siden hvor jeg fellte to masker. Gud,så dårlig til å forklare vettdu.

Helt sikkert bare jeg som har gjort feil,for på bildene dine ser det ut slik som jeg burde ha hatt det;-)

Prøver meg igjen vettdu.

Guri sa...

Hei igjen!Du skal da ikke ha dårlig samvittighet for noe som helst!!! Det er jo jeg som sniker og tar ideer i din blogg! Men jeg ska love å fortsette å fortelle hvor jeg får inspirasjon fra :))

Snuppesnella sa...

Jul...? Du skremte nesten vettet av meg. Vil ikke innse at den nærmer seg for hver dag.

Fine hjerter, lommetøfler og lue !
Du er jo flink til alt du !
Blir som vanlig kjempeinspirert hos deg !

Ha en fin mandag der oppe i Tromsø.

Nina sa...

Veldig koselig blogg du har:) Søte små hjerter. Kan jeg få spørre om hvor du har kjøpt den fine kurven? Ble så fint med hjertene oppi. Helt enig, lommetøfler er både praktiske og flotte=)
Ha en fin mandag!

Litt av Mitt sa...

Så fine hjerter! De blir kjempefine i en girlander. Det er da lurt å begynne å tenke på jul allerede nå, tiden går jo så fort. Og hvis man har planer om å lage både julegaver og pynt så er det kjekt å begynne tidlig :)

Chatrine [C.H.J. Creations] sa...

Super søte hjerter, lue og tøfler! :o)

Jeg tror ikke jeg kommer i julemodus i år... Vi reiser til Egypt i jula, så jeg klarer liksom ikke å tenke hvit koselig jul... Litt kjedelig! Men,men! Det blir sikkert en koslig Egypt jul:o)

Jeg sydde noen søte julehjerter i fjord og de pynter så pent opp...

Anyway, ha en super fin uke!

strikkedilla sa...

Nydelige hjerter. Å det er så herlig når julen nærmer seg. Virkelig masse flotte sokker og luer

Miriam sa...

Veldig koselige hjerter, og fine strikketing :)

Egentlig godt å høre at det er 67 dager igjen til jul, trenger alle dagene på å bli ferdig med alle prosjektene.. :)

Klem

Synnøve sa...

Her kom inspirasjonen som perler på en snor! Jeg er enig med deg, den lommetøffeloppskriften er helt genial :) hjertene dine ble skikkelig søte, og jeg venter spent på å se girlanderen!! Digger julen og alle forberedelsene, så det er en fin tid vi går inn i nå :)

Stinemorღ sa...

Blir nesten litt stressa når du nevner hvor mange dager det er igjen! Jeg har mange prosjekter i hodet + en julekalender som ikke er ferdig.. -finner ikke helt humøret til å brodere, så vet ikke om den blir ferdig i år heller, hihihi...
De hjertene dine er virkelig skjønne! Gleder meg til å se det ferdig - tror det blir lekkert!

Ha en fin kveld, klem

Renathe sa...

Super søte hjerter! :)
Kom over bloggen din i helgan da jeg satt syk på et hotellrom i Tromsø faktisk :) Er helt forelsket og drømte faktisk om de fantastiske halsene du har laget! :) Med en gang jeg blir i bedre form skal jeg på garnshopping og prøve meg på en! Kanskje hvis jeg hadde strikket en før så hadde jeg ikke blitt syk? ;)
Ha en finfin mandagskveld og fortsett den gode bloggejobben!! <3

klem Renathe!

Silje sa...

For en fantastisk blogg. Denne skal jeg definitivt følge...
Du lager utrolig mye flott...

Vilma sa...

Sådan nogle ønsker jeg mig :-))Ja, i det hele taget så ønsker jeg mig ALT på din blog.

Silje sin blogg sa...

For en genial juledekorasjon. Også er det litt sjarm da man lager den selv!
Lommetøflene var kjempe fine! Fargen var lekker!

Pringeling sa...

Så hærlige hjerter du har laga!

Veronica sa...

Så flotte hjerter! Utrolig herlige tekstiler du har brukt! :)

Britta of Norway sa...

Så søte hjerter du har laget=) Jeg må lære meg å sy...

Fie`s hverdag sa...

Heisann :)
Så fine hjerter, blir nesten litt julestmning med disse..
De lommetøfflene dine ser veldig snedige ut. Har du oppskrift på dem?
Luene har jeg heklet i Eskimo. Veldig fort gjort :)
Ha en fin fin dag i nord :o))

Klem Fie ;o)

Smått og stort sa...

Så utrolig søte hjerter! Takk for besøket- hyggelig at du likte luemodellen min :) Ballonger er ypperlig skjønner du- da kan du forandre hodestørrelsen etter hvilket hodeplagg du lager ;) Var inne der du hadde bestillt ditt hode, men fant ikke ut hvordan jeg kunne bestille og hva det kostet.
Ha en fin kveld- jeg hekler tøfler i dag :)
klem

Renathe sa...

Lagde isipisi lua di til meg selv her om dagen... ELSKER DEN!!! :D link til bilde osv; http://renathestrikker.blogspot.com/2010/10/isipisi-lue.html

Takk for at du delte den oppskriften :)

Fruen på skogmo sa...

Ja jammen nærmer jula seg med raske skritt, OG VI LIKER DET ♥ Gleder meg til å følge deg og bli inspirert i juleinspurten!

Klem

lena sa...

Nå merker jeg det på meg at det er lenge siden du har blogget, og begynner å savne deg:) Er jo innom deg ganske så ofte, så man blir jo litt "kjent":) Håper du har det bra.

Stubbetufsa sa...

Hei!
Jeg har ikke "funnet" deg før.
Du lager mye flott! Og jeg ser du også har laget hjerter!
Jeg har hatt hjertedilla en stund, men nå må jeg ta en pause!
Klem fra Kvænangen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...