Gå til hovedinnhold

Husmorferie!


Har hatt en helt fantastisk helg! Har vært på en lenge planlagt husmorferie sammen med en venninne. Dro til en hytte som lå helt nydelig til, uten en lyd av by. Bare fuglekvitter, fossefall og rasling av ett lite ekorn som kom på besøk. :)

Her i nord blir turer stort sett planlagt med utgangspunkt i at været blir dårlig. Så planen var jo da en inne-helg med masse håndarbeid. Men vi ble altså "overrumplet" av ett helt nydelig vær, 23 grader og sol fra skyfri himmel.


Så helgen har vi tilbringt utendørs, alle måltider hadde vi ute i sola og hvitvinen kom på bordet ganske tidlig på lørdag :) Så vi har virkelig koset oss! Strikketøyet ble med ut, så litt har jeg produsert da. Den hvite kluten har jeg strikket i garnet Føn. Syns den ble litt "slapp" så må nok gå ned på pinnestørrelsen neste gang. Kubbelyset er mitt første av mange! En hobby som min venninne introduserte for meg i helgen. Utrolig dekorativt.


Og så har jeg strikket sokker til minstejenta. De er litt store enda, men er beregnet til høsten så det blir nok bra. Strikket i hjertegarn. Har blitt mange sokker i dette garnet, er perfekt til litt tykke sokker og finnes i nydelige farger.

Det var alt for i kveld, sees snart :)

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Veronica sa…
Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min, og for at du gjorde meg oppmerksom på din blogg! For en herlig blogg du har, jeg legger deg til i listen min- og gleder meg til å følge deg videre! Bli gjerne med på min give-away, som trekkes neste fredag:)
dilleDidi sa…
Er så mye fint å se på her hos deg!! Masse fine ting og mye inspirasjon og hente! Jeg har også nettopp blitt introdusert for kubbelysdekorasjon - ikveld skal jeg på "opplæring" og lære det skikkelig - gleder meg! Blir nok noen gavesett med lys og strikkerier/heklerier til jul tenker jeg:)
ha en fortsatt strålende sommert!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…