Gå til hovedinnhold

Gul og kul


Jeg blir veldig ofte strikke-inspirert av å titte i butikker, og nå for tiden er det jo utrolig mye flotte strikkaplagg å se.
Da jeg sprang forbi en sportsbutikk for noen uker siden og så ett isoporhode med DEN kule, gule strikkalua, måtte jeg bare snike meg til å ta ett bilde gjennom vinduet... For den kunne jeg da fint strikke selv! Mottaker er altså samboer'n - som ikke hadde så mye han skulle sagt da jeg fortalte om planen min, hihi ;)


Fargene hadde jeg ikke på lager for å si det sånn, for her måtte det knallfarger til! Dobbel tråd Falk ble valgt til slutt. Hele luen er strikket i 1 vridd rett, 1 vrang. Fellingen ble til underveis, jeg ville at det skulle bli en skikkelig topplue som står rett opp når den er på :)


Og det gjør den absolutt, hihi...Den står ikke helt av seg selv her altså, ett vinglass hjelper til ;) Tykt garn på ganske tynne pinner gir en tykk og stødig lue som ikke faller nedpå selv om den er lang. Herlig! Nå er jo egentlig ull-luesesongen litt på hell (jippi!), men jeg måtte jo bare strikke denne nå..


Jada, og enda en lue er blitt til...luer er og blir mitt favoritt-strikketøy :) Og hvertfall når man skal være med på håndballturnering med størstejenta og det innebærer mye venting...da er luestrikking supert rett og slett ;) Strikket i Drops Merino Ekstra Fine. Oppskriften på snurreluen er min egen og den finner dere her.


Oppskriften er egentlig i voksen størrelse. Men pga at Merino-garnet er tynnere enn det som er brukt i oppskriften (Freestyle) valgte jeg å følge oppskriften - og luen ble jaggu helt perfekt! Akkurat passe baggy og søt til en liten frøken på 5 år :)  Eh, beklager, jeg mente 5-og-ett-halvt år. Viktige detaljer det der!


Fotoshoot er gøy, en liten stund...Når man blir lei er det jo fint å bare legge seg i kleskurven for å slappe litt av ;)


Som nevnt i forrige innlegg, skulle jeg under en Bodø-tur på strikke-date med fineste Blåbærlina :)
Og så utrolig koselig det var! Flere timer med skravling og strikking på en nydelig kafe som heter Hjerterommet. Tusen takk for noen fine timer, håper vi får til flere ♥

Ha ei fortsatt fin uke strikkevenner!

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Så flotte luer du har strikket, å, men det så koselig ut med strikking i lag med venninne! Jeg holder på med den fine vesten du har i midten øverst på siden din...Ha en fin, fin kveld!
Marion sa…
Rå kule luer!

Å så flotte strikkedamer! Kan tenke meg det var kos ja :)
LaLa`s Loft sa…
Hærlige luer- Elsker de utradisjonelle fargene i den gule :)

Så gøy med strikketreff, det var sikkert kos :)
Innestemmen sa…
Kjempefine luer, begge to :)
Full av Ull sa…
Ha, så knæsj og kul lue! Tøft av samboeren å bruke knallfarger :D Jeg digger den snurrelua di, har strikka tre stykker av den, og nå ble jeg frista til å strikke enda ei, i merino extra fine :)) Fargen du hadde brukt var så søt! Foreløpig har jeg likevel mer enn nok med arm nr. 2 på Morgengry-genseren, siden det bare blir pittelitt strikking for tiden (jeg er midt i hjemmeeksamensuka).
Jeg leste om strikketreffet til deg og Blåbærlina på bloggen hennes, det så jo bare utrolig koselig ut på Hjerterommet!
Jeg gleder meg allerede til neste strikkekafe på Bundingen. Suits ligger klart til deg, og jeg gleder meg til Greys ;)
Klem
Har du forresten lagt merke til de fancy strikkende sauene på bildet til google-kontoen min? Hihihi, ikke så dumt det der å kommentere med googlekonto ;)
Anna Therese sa…
For noen flotte luer du strikker :)
Den gule var jo helt rå med sine sterke og fargerike farger! Gult er kult ;)
Ha en fin kveld videre..
Birgitte sa…
Stilig knallfarget lue! Liker det at du henter inspirasjon i butikkene, og så strikker luen slik du vil ha den :) Og luer kan man vel strikke året rundt? Luer er iallfall mine favorittprosjekter også, og det blir produsert en god del av dem. På tross av dette, møtte jeg vinteren med bare 1 strikkelue til meg selv, det ble nesten krise! Da var det bare å legge opp masker til nye luer ;)
Ser ut som dere hadde det kjekt på strikketreff :)
smilehull sa…
Hjerterommet er jo Bodøs koseligste kafe! :)
Knalltøff lue, og stilig effekt når du har strikka vridd rett!
Sissel sa…
Nydelig luer og søt jente 😃 så trivelig med strikkedater på koselig cafe, det er balsam for sjelen.
Klem Sissel
Ruths datter sa…
Det hørtes kjekt ut ja. med en strikkedate. Koselig. Begge luene dine ble superfine. Kjekt å lage selv. Ikke bare kjøpe.
Klem
Blåbærlina sa…
Så fine luer du har strikka igjen!
Skal si du får produsert! :))
Likte stripelua kjempegodt!

Takk for besøk, superkoselig stund sammen med deg!
Og takk for fotoshoot! Veldig fint at vi fikk anledning til en strikkestund!
Ha en fin kveld!!
Stor klem fra meg
Guro sa…
Så fine luer! Digga fargene på den første:-)

Fint bilde av deg og Blåbærlina! Hørtes, og så,veldig koselig ut:-)
Ane sa…
Knallfine luer!! Jeg blir også veldig inspirert av å se ting i butikker. Og ikke minst blir jeg inspirert av alt det fine du lager. Jeg vil også ha gul lue!! ;)
Siren sa…
Både lue 1 og 2 var knallfine! Du er så god som klarer å strikke sånn på gefylen ut ifra ting du ser! Jeg trenger som regel alltid litt oppskrift:)
Marianne-db sa…
Utrulig stilig den gule lua!
Bundingen sa…
Luer blir det aldri nok av, og disse to er fine begge to! Tror ikke sesongen er over heller, jeg da. Kjekt handarbeid å ha i veska,ikke for stort og ikke for komplisert.
Så koselig å møtes på kafe for å strikke....

Ha en strålende torsdag!

Klem
Guri sa…
Gult er tøft! Lua ble bare knallfin!
Fin lilla lue og vakker frøken, ser at hun likte den :)
Ha en fin dag! Klem :)
Ina sa…
En kul & en søt lue! Ulikt deg å strikke i knallgult... :P Snurrelua di er kjempefin, jeg har planer om å prøve meg på den! Desverre har den lokale garnbutikken sluttet å selge Drops-garn, så nå må jeg langt for å få tak i Merino Extra Fine. Synd, for det er et utrolig herlig garn!

Ha en strålende torsdag :)
Anne sa…
Stilig lue! Er enig med deg at det er noe av det kjekkeste å strikke;) Tror aldri jeg hadde fått min mann til å gå i gult!

Ha en fin kveld:)
Bente sa…
Dødskul gul lue! Og snurrelua er jo bare nydelig. På en herlig modell! :-)
Ha en fin kveld!
Frihet sa…
Så flotte luer!!! Gul er en flott farge!!

Å den søte lua passer jo perfekt til en liten jente,eller stor. (fem og ett halvt er jo stoooooort)

Jeg kommer nok til å prøve meg på luen din, skal gi deg en lyd når den er klar. Kan ta litt tid, listen med må strikke er laaang.

klem
Lisbeth sa…
Supre luer :) Greit å ha noe lett og enkelt og strikke på. Hos meg går det ofte i kluter når jeh skal ha noe småstrikk på jobb e.l.
Ønsker deg en fin helg :)
Ingridstua sa…
Kjempekul gul lue med striper. Så imponerende at du kan strikke etter et bilde, uten mønster! Lua ble knalltøff! Prinsessa di med den lilla snurrelua på, er bare så søt. Flott jentelue. Så koselig du og Blåbærlina hadde det! Jeg kan skrive under på at i hennes selskap så flyr tiden! :) Den cafeen så utrolig kosellig ut, med heklatapet på veggen ( ser iallfall sånn ut)

Har ikke blitt tid til så mye strikking på meg i det siste. Venter storinnrykk av venninner til helga, så da har det vært rydding, vasking og baking :) kommer sterkere tilbake med blogginnlegg av strikkeprosjekter.
Gleder meg ril å titte innom G-Anettes Lille Luefabrikl- stand på lørdag i lag med mine venninner.

Klem fra Ingrid
olaug sa…
To superfine luer! God helg :)
LisaM sa…
Så fine luer du har strikket!
Herlig å bli inspirert, heldige samboer`n☺

Og lua til ho på fem og et halvt ble jo bare nydelig!
Tror jeg må prøve meg på en sånn en gang.

Ønsker deg en riktig god helg!
Klem
Unknown sa…
Luer er supert strikketøy å ha i vesken.
Begge Lene er knallfine. Fikk en herlig retrofølelse av den gule, pga fargevalget på stripene.
Modellen din er så søt :-)
Ha en strålende uke !
Aiaiaiiii, så tøffe luer du har strikket :) trenger så visst ikke bestandig å kjøpe ferdig i butikken, nei!

Ønsker deg ei fin uke med mye god og varm vårsol!
Så koselig med strikketreff da :-) Var det bare tapeten som så ut som om den var hekla, eller var det virkelig hekla trekk til veggene? Flotte luer :-D

Ha ei flott uke - klem Siv

Ugla sa…
Den gule lua var bare knallfin.
Jeg må begynne å bruke gult mer ser jeg.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette