Gå til hovedinnhold

Sukkertøyjakke


Det er ingenting å si på vårstemningen her altså! Kalenderen sier April. og da skal det jo strikkes vårplagg, ikke sant? 1,5 meter snø er da vel ingen hindring, hihi ;)  Så en søt, rosa sukkertøyjakke til Anna måtte få bli til. Hun elsker å gå i kjole, så denne er perfekt å ha over stroppe-kjoler på de litt kalde dagene.


Oppskriften er fra Garnstudio, og den har faktisk vært på strikkelisten min ett par år. Men dere kjenner jo godt til alle de her snikende prosjektene som kommer og bøller i køen ;) Jakken strikkes i herlige Merino Extra Fine. Etter litt test-strikk, fant jeg at at den største størrelsen i oppskriften (3-4 år) ville passe fint til Anna på snart 6. Den ble jo til og med litt romslig, men det betyr jo bare at den varer lengre :)


Så jeg fulgte faktisk en oppskrift, wow! Og jeg var bare fornøyd da jeg felte siste maske. Og skuffet da jeg så at halsåpningen ble aaalt for vid.. Opprekking, mer raglanstrikk, ny halskant. (Det må sies at jeg liker at det er litt tett til halsen.) Men nå var jo triksingen igang, så da måtte jeg endre mer... I oppskriften strikkes halskanten med 3 vrang, 1 rett. Men jeg syns ikke det ble så pent, så nå ble det 1 (vridd) rett, 1 vrang.


Men hva skjer når jeg har strikket lengre på raglan...jo, nå ble jo knappehullene usymmetrisk. Sukk, jeg som endelig hadde klart å plassere de sånn nogenlunde...hihi. Lettvint-triksingen ble å plassere 2 knapper tett på toppen - og det ble jo ikke så aller verst egentlig. Puh, da ble jeg fornøyd til slutt :) Og det ble Anna også, og ikke ett ord fra henne om at den klødde så her krysses fingrene!


I morgen tidlig reiser Luefabrikken til Bodø igjen. Vi skal stå på City Nord i 3 dager (tor,fre,lør) så kom gjerne innom og hils på om du er i området ;) En av dagene har jeg strikke/skravle-date med fineste Blåbærlina! Det blir bare SÅ koselig ♥

Fortsatt fin uke!
Klem Gry-Anette

Kommentarer

olaug sa…
Så fin den er - og så fornøyd mottakeren ser ut! Imponert over de lure tilpasningene :)
Anonym sa…
Den var veldig søt! Merino Extra Fine er så mykt og godt garn.
Full av Ull sa…
Åh, så fin den jakka ble! Jeg synes egentlig det var skikkelig søtt med to knapper oppe, så det gjorde aboslutt ingenting. Fargen var fiin, så kan tenke meg at du har ei fornøyd liten frøken nå ;)
Kos dere masse i Bodø, og ha en fin strikkedate med Blåbærlina. Det er så koselig at man faktisk blir "ordentlig" kjent med sine bloggvenninner <3
Det går forresten bra med MorgenGry-genseren, tror den kommer til å bli vårlig og fin ;)
God helg, klem fra Martine
AnneKa sa…
For en nydelig jakke :) Her stikkes det Snurreluer og Enkle pulsvarmere fra bloggen din. Den første snurrelua ble litt liten (men passer) så nå har eg begynt på en til. Mye snø her på Helgeland også så vi trenger nok varme til både hode og hender ennå en stund. Ha en god dag og god tur til Bodø !!
Anne sa…
Syns den ble kjempefin! Likte det med to knapper øverst, syns det var stilig og tenkte ikke over at det var du som hadde triksa litt;)
Lykke til med luesalg i Bodø!
Ina sa…
Kjempefin jakke, nydelig farge til jenta di :) God tur til Bodø!
Ane sa…
Nydelig jakke på en nydelig jente. :)
Bundingen sa…
Her var det en innertier! Nydelig jakke, fin farge og kjempesøt jente! Lett å se for seg at denne blir fin over sommerkjolen!

God tur til Bodø, og lykke til med salget!

Klem fra Uvdal
Unknown sa…
Knallfin jakke, og to tette knapper øverst gi bare et kreativt uttrykk :-)
Blir vel en god stund til snøen forsvinner og sommertøyet kommer på :-(
Vi i Sør ble lovet varmegrader og shorts vær, har ikke akkurat sett noe til det, hvis ikke man vil gå med shorts i - 5 grader :-)
Ingridstua sa…
En supersøt vår/sommer jakke. Blir nok fin til det meste! Jenta di kledde den godt!
Kos deg i Bodø- byen og ilag med søteste Blåbærlina :)

Ha en fin kveld!

Klem fra Ingrid

PS: 1,5 meter sne hindrer ikke at vi lengter mot vår, og planlegger vårgarderoben. DS
Supersøtt sukkertøy det der! Endringene du har gjort gjorde den bare enda finere, tror jeg. Så hyggelig at du får møte Blåbærlina "live", da. Det er jo mange man føler at man "nesten kjenner" etter hvert, og utrolig mange jeg tenker at det kunne ha vært kjempefint å møte...:-)
Blåbærlina sa…
Den der fikset du jo helt fint! Triksing med knappehull er jeg ikke helt uvant med, og dette ble jo helt supert.
Fint med hvite knapper syns jeg, og forøvrig en veldig fin jakke, og veldig kledelig til søte Anna.

Kjekt å få strikket en av tingene som har stått på ønskelisten lenge, CHECK! :O)

Og i morgen har vi strikkedate!! Gleder meg!
Klem fra Nina Pellina
Lisbeth sa…
Så herlig jente i en supersøt jakke :)
Anna Therese sa…
For en nydelig jakke :)
Ruths datter sa…
For en skjønn liten jakke. jenta di ble superfin med jakka på. Blir sikkert en favoritt denne.
Klem
Siren sa…
Ei kjempefin sukkertøyjakke! Og det garnet er et av de beste å ha inntil kroppen. Jeg synes det ble fint med de to tette knappene i toppen, ser jo også at halsen hadde blitt alt for vid dersom du skulle ha endt med den nest øverste knappen. Det er jo det som er så greit med raglan - kan lett justeres med å strikke seg litt oppover:)
Stine sa…
så herlig og praktisk til en kjole jente :) Jeg bommer alltid med knappene, men to knapper på toppen tenkte jeg ikke over før du skrev det :)
Så fin jakke - passer godt til ei søt jente som liker kjoler :-) Hadde slett ikke noe å si at de to øverste knappene ble litt tett .

Lykke til med luene - klem Siv
MarJE sa…
Flott jake i nydelig farge. deilig garn du har brukt også, frå MarJE.
Tildemor sa…
Så mye flott du lager!

Og så fint presentert!:)

Jeg elsker å strikke i Merino Extra Fine, tror det må være et av mine absolutte favorittgarn!

Deilig å ha på, både for liten og stor, plaggene ser pene ut og det virker som om de holder seg slik lenger enn plagg strikket i annen ull gjør.

Supert, med andre ord!:)

Helgeklem fra Tildemro!:)

Ps; give away på bloggen min nå, treknin første solskinnsdag, så her er det bare å henge seg på!

Idag er det 0 og store snø"kjærringer" daler ned utenfor vinduet...det perfekte strikkevær!:)

Ds.
Stinemorღ sa…
Prosjekter eier ikke kø-kultur! Det er iallefall sikkert :) hihi
Så nydelig og helt perfekt til frøkna!

God helg til dere,
klem ♥
Herlig jakke og herlig jente :)
Ønsker dere en god helg!
Anette
Jatte sa…
Så fin jakke og herlig modell :D

Ha en fin Søndag,
Klemmer☺
Frihet sa…
Å denne var søt!!! Å selvfølgelig fin jente ;) Nå må jeg inn på garnstdio og se etter oppskrift, takk for inspirasjon!!

LisaM sa…
Åååå så nydelig♥ ja både jakka og Anna!
Det med knappene gjør da virkelig ingenting!

Ønsker deg en finfin strikkeuke!
Klem
Kjempefin jakke på nydelig jakke! Og det gjorde seg virkelig med de hjerteknappene :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster