Gå til hovedinnhold

Vår i lufta


Enda mer gul strikk fra meg. Det er jo bare DEN herlige vårfargen! Og skikkelig fint sammen med grått syns jeg. Det er fortsatt mye snø i Tromsø, men vårfølelsen er absolutt på plass her i heimen. Skal forøvrig bare noen få dager med sol til for å få vårfølelse her - storforlangende som vi er, hihi ;)


Denne stripete vesten har vært i hodet mitt en god stund, jeg har sett så mange fine vester rundt omkring på blogger så det er tydeligvis ett kjekt plagg til de små. Jeg kan ikke huske at det var så mye vester da mine to jenter var små. Men så var jeg jo ikke i bloggeland heller da :)


Vesten har vært på pinnene en god stund. Strikket uten oppskrift så da ble det mye grubling underveis. Planen var å plukke opp masker rundt hals og armhull og så strikke vrangbord som kant. Men det ble ikke noe pent, jeg er ikke så god på den maskeplukkingen.. Så jeg endte opp med å hekle to runder med fastmasker rundt. Ikke heeelt fornøyd med det 'estetiske', men det ble mye bedre enn første forsøk.


Garnet jeg har brukt er ett nytt bekjentskap for meg, babyull fra Gjestal. Jeg likte gulfargen så godt! Jeg syns ikke garnet var spesielt babyull-mykt, men det blir sikkert bedre ved vask. Alt i alt fornøyd med vesten, men skal det strikkes flere så blir det med oppskrift ;)


Se den herlige barne-kleshengern jeg kjøpte på H&M Home, perfekt til blogging av babyklær ;) Og de superfine gule knappene har jeg forresten bestilt fra Etsy.

Finfin uke til dere! :)

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Utrolig søt! Og ja, gult er så sommer/vårstemning!
Stine sa…
Jeg føler i alle fall at garnet blir mykt og godt etter en runde i maskinen :) Kjempe søte farger.
BrittB sa…
Kjempesøt vest du har strikket- og så fin de knappene er til! :-)
Ruths datter sa…
Der har du strikka sola inn i vesten. Kjempesøt vest. Grått og gult ble kult.
Klem
Veldig søt babyvest :-) det er så koselig med babysaker - dessverre kjenner jeg ingen babyer akkurat nå :-/

Ha det godt - klem Siv
Bodil sa…
Veldig fin vest :) Og så flott med knappar.
Bundingen sa…
Jeg synes kantene dine ble riktig fine med fastmasker! Gult og grått passer godt sammen, knappene er stilige og fasongen god!
Mer kan ikke forlanges av en vest uten oppskrift. Godt jobba!

Klem fra Ingunn
Ingridstua sa…
Du er i det gule hjørnet, ser jeg ( ref forrige innlegget ditt) det er jo helt klart seosong for gult! Vi er klar for gul sol og gule hesthov i veikanten. Og kanskje gule primula og krokus! Vesten er så søt! Knappene likeså! Synes det ble veldig fint med heklet kan. Det gjorde seg!
Kleshengeren var utrolig søt!

Takk for vårlig inspirasjon!

Klem fra Ingrid
Kirsti sa…
Helt nydelig vest! Grått og gult er fine farger sammen:)
Anna Therese sa…
En herlig vest :) De er så søte, og knappene var helt herlig <3
Ha en fin kveld videre..
Tovepia sa…
Kjempesøt!!!!
For en søt vest...herlige farger sammen:)
Anne sa…
Syns hele vesten (og kanten) ble riktig så fin! Flink du er som strikker uten mønster;) Gult og grått er en flott kombinasjon:)

Ha en fin kveld!
Lisbeth sa…
Så herlig vest! Grått og gul er lekkert sammen :) Søt kleshenger også :)
Irene sa…
Hvor er den fin .. og sikke en yndig bøjle.
Kjempenydelig vest og fargene var kjempefine sammen. Dette var en kombinasjon jeg ikke har tenkt på før! Det må prøves:-)
Så flott vest! Jeg har dilla på vester, det blir nok flere hos meg også, ha en fin kveld hos deg!
Så søt en vest! Syns fargekombinasjonen ble fin, jeg! Har i det hele tatt sett flere prosjekter i kombinasjonen grått/gult rundt omkring i bloggeland i det siste. Hm... Kanskje jeg også skulle prøve meg på no`i den dur :)
Full av Ull sa…
Så nydelig liten vest! Heklekanten rundt var veldig fin, smart! Jeg er enig med deg, gult er kult ;) (Jeg holder på med noe knallgult selv, hihi)
Kleshengeren var jo bare supersøt! Jeg elsker H&M Home :D Kjempeglad for at vi endelig har fått den butikken på Jekta, selv om det betyr enda en shoppingfelle ;)
Ha ei fin helg, med masse garn og strikkepinner :) klem
Guro sa…
Åå, så skjønn:-) Kjempefine farger og søte knapper!
Unknown sa…
Gulfargen er helt "in" nå, så bare fortsett med strikking i gult, du ;)
Jeg syns det ble veldig fint ihvertfall med den heklingen i halsåpningen. Så hvis det er "lettere" å hekle den kanten enn å plukke opp masker, så sier jeg bare hvorfor ikke? :)

God helg!
Guri sa…
Søt vest!
God helg! Klem :)
Trude sa…
Veldig søt vest.Det er tydeligvis populært med vester for tiden, jeg har også strikket en denne uken:)
Jeg elsker denne kombinasjonen av grå og gul! :)
Strikkehulen sa…
Så fin fargekombinasjon!
Denne var nydelig!
Fin blogg du har!
Denne var nydelig!
Fin blogg du har!
Blåbærlina sa…
ojojoj, der ble den ferdig og så fiiiin den ble! Nydelige farger og den halskanten ble helt ok etter min vurdering. Syns det kan være fint å blande litt strikk med hekling!
Fine bilder også som vanlig.
Ja vester er fine plagg, godt for å varme en liten skrott og fint til å pynte seg med utenpå body.
og så slipper man å strikke ermer, hehe....
Takk for kommentar forresten!

Ha ei fin uke som kommer!!
Stor klem fra meg
Stemmer i med de mange over her; grått og gult er en nydelig kombinasjon! Heklekanten ble kjempefin, penere enn "opp-plukking", ja... MÅ bare lære meg å hekle!
Unknown sa…
Herlig, og grått og gult er kjempestilig sammen. Bare digger de søte knappene!!
Synnøve sa…
Enig i at grått og gult er fint sammen! Passe unisex også :) Flott vest med fine knapper!
LisaM sa…
Da jeg så vesten din måtte jeg jo bare ta en tur på Obs og se på babyulla, gulfargen er jo bare nydelig!

Vesten din ble kjempesøt!
Fine farger sammen det der.

Ønsker deg en fortsatt finfin dag!
Klem
Timotei sa…
Nydelig vest! Prikken over i-en med de fine gule knappene!
Nydelig vest. Jeg har fått sansen for gul også - og kombinasjonen grått og gult er stilig! :)

Så mye flott du har laget - igjen. Trodde jeg har vært borte "et lite øyeblikk" fra bloggbesøk, men jeg ser at jeg har vært sløv. Har kost meg med innlegg etter innlegg med praktplagg laget av deg. Nydelig jakke og de halsen falt også i smak her. Tusen takk for tips og inspirasjon som alltid! :)

Stor klem,
Eli Kristin

lena sa…
Så flott vest!!! Og gul er virkelig en flott farge!
strikkedilla sa…
Kjempefin vest i flotte farger. Jeg har strikket mye med garnet, og plaggene blir mykere etter en vask og litt bruk
Kattipuh sa…
Nydelig vest! Første gang jeg er innom deg, og her var det utrolig mye lekkert. Har lagt meg til som følger:-)
Heléna sa…
Åh, for ein nydeleg vest. Eg som vanlegvis ikkje likar så godt gult, synst denne var fantastastisk fin.
Lykketrollet sa…
Kjempefin vest. Det var utrolig stilig med gult og grått! Gult er faktisk kult! :-) Synes heklekant ble fint jeg :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette