Gå til hovedinnhold

Romjulskos


Håper alle koser seg i romjula, det gjør vi :) Det er så herlig med dager uten noen planer. Bare avslapping og julefilmer. Strikketøy og puzzlespill. God mat og myyye godteri. Akkurat slik det skal være :).
For ganske nøyaktig ett år siden strikket jeg den første Oslo-anorakken. Mottaker var Mathias, som bor i Oslo, og som jeg er (fille)tante og gudmor til. Og i mars blir Mathias storebror til enda en prins ♥.


Og jeg bare måtte finne frem oppskriften igjen for den er jo så fin! I forrige måned strikket jeg en variant til Anna, uten hette og med vanlig vrangbord. Den ser dere her. Ble veldig fornøyd med den og hette er jo litt upraktisk til de aller minste, så da ble det vanlig genser denne gangen også.


Oppskriften er altså fra Pickles og den finner dere her. Jeg har strikket i Nepal på pinne nr 4,5 (på vrangborden) og nr 5. Jeg la opp 76 m, altså ganske mye mindre enn den minste størrelsen i oppskriften. Så her ble altså genseren litt til underveis, og jeg tror den endte på ca 3-6 mnd størrelse. Men det er mye mulig den er enda større, da jeg har problemer med å huske hvor små bebisene faktisk er :)


En annen Pickles-oppskrift jeg lenge har hatt lyst til å prøve er Artig Skrue Hettelue. Har bare ikke hatt en passende mottaker før nå :) Planen var å ha brun kant nede + rundt ansiktet og så resten av lua i den nydelige blåfargen. Men her ser dere hvordan det går når man strikker mens man ser på julefilmen 'Mens du sov'.. Før jeg visste ordet av det skulle jeg felle av... Hihi..


Så ble altså lua ensfarget brun da, fint det og :) Jeg strikket den minste størrelsen (6-12 mnd) men valgte ett pinnenummer mindre (4) for å få den litt tettere og mindre. Så er det bare å håpe at lue og genser passer samtidig :)


For ett par uker siden var jeg så heldig å vinne i en give-away, der jeg virkelig krysset fingrene for å vinne! Hadde SÅ lyst på denne nye Pickles-boka - og heldige meg ble trukket som vinner! Give-Away'en var det flotte Stinemor som arrangerte. Hun har en nydelig og inspirerende blogg jeg besøker ofte! Tusen takk Stinemor ♥


Boka ligger her ved siden av meg i sofaen, og jeg har bladd masse i den. Hettelua er derfra og jeg drømmer om flere fremtidige prosjekter, blant annet denne fiiine stjerne-ponchoen til Anna.. :)


Til slutt ett bilde av min kjære bestemor med sjalet hun fikk av meg til jul. Min bror og kjæresten hans var innom på besøk hos dem (på Senja), og kunne fortelle at julegaven falt i smak ♥ Bildet er altså tatt av min bror med mobil...derfor noe dårlig kvalitet ;)

Ha ei fortsatt god og fin romjul alle bloggevenner og besøkende :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Rosehagen sa…
Så nydelig den genseren og luen var;)Heldig den lille prinsen som får det;)
Og du så superheldig du var som vant inne hos Stinemor;)) Alltid koselig å titte innom å se alt det fine du lager;)
Jeg fant frem håndarbeid i går kveld. Kjente det var koselig å ha noe kreativt i hendene;))

Fortsatt god romjul;)

Klem fra Ann-Mari
Unknown sa…
Stilig sett til en liten kjekkas.
Og det er vanskelig med str til baby, på en måte er de så mye mindre enn det man husker eller tror, og i fødselsøyeblikket er vel det veldig greit :-)
Morgengry genseren har jeg nesten bodd i siden den ble ferdig, så takk for at du delt oppskrift!!
Bundingen sa…
Fin genser og lue! Jeg våger meg aldri på såpass tykt garn til babyer, men dette ble skikkelig tøft!
Bestemor var fin i sjalet sitt!

Fortsatt fin romjul!

Klem fra Ingunn
Lisbeth sa…
Så fint sett du har strikket, nydelige farger sammen :) Og så godt at sjalet til bestemor falt i smak :o)

Klem
Nydelig sett, og så hyggelig med et bilde av en heldig mottager!
Åååhh, du strikker så mye fint altså! Kjenner jeg blir veldig inspirert. Ønsker deg ei fortsatt finfin romjul! Ser at vi feirer på samme vis. Viktig å kose seg!

Gleder meg til å følge deg i 2013 også! Og så drømmer jeg om at luefabrikken skal komme på besøk til Steinkjer i løpet av året ;o)
Stinemorღ sa…
Så skjønn genser og lue - nydelige farger!
Jeg har jo ikke strikka denne ennå, fysjom! Men snart.. snart! :)

Så herlig at sjalet falt i smak - selvfølgelig sier jeg ♥ nydelig sjal!

Kjempe morsomt at du vant boka, vennen - jeg venter spent på se alt du kommer til å strikke :)

varm romjulsklem ♥
tantemaraj sa…
He, he... noen ganger går det bare unna! Jeg strikka like godt to hetteluer når jeg var i gang for ikke så lenge siden:)
Genseren i brunt og blått er jo utrolig flott -jeg er så glad i den farge komboen!

Fortsatt god romjul!!
Stine sa…
Så nydelig lite sett :) Så heldig du var som vant bok! Fikk boken til jul så helt enig med at der er masse fint! :D
Full av Ull sa…
For et kjempefint sett til en liten baby ;) Fine farger sammen også. Romjulen er så herlig! Jeg gjør akkurat som deg, strikker, ser film og spiser snop :)
Picklesboka har jeg også, det er så mye fint i den <3 Jeg har bare blitt mer og mer glad i Pickles den siste tiden, fikk nettopp pakke i posten med garn jeg hadde bestilt, og jeg er bare suuperfornøyd.
Bestemoren din ble kjempefin med sjalet du strikket, det er så artig å strikke når mottakeren blir ordentlig glad for gaven :) Godt nyttår til deg :) klem fra Martine
Pernilla sa…
Nydelig sett du har strikket!
Er innom for å si tusen takk for det du delt med oss lesere i 2012 og all inspirasjon du gir.
Jeg gleder meg til å følge deg videre i 2013!
Godt Nytt År!
Pernilla
Blåbærlina sa…
Så mye koselig det var her da, Gry-Anette! Syns det Picklessettet ble knallfint, fint med ensfarget brun lue til!! Lurt å strikke den til settet i stedet for hette.Heldige bebiser rundt deg! :O)Nepal er et deilig garn, jeg ble nettopp ferdig med genser til meg selv...
se bloggen...

Og du har vært så heldig og vunnet Picklesbok, spent på å se hva du strikker derfra etterhvert....
Godt ellers å høre at dere koser dere i romjula -
og du, veldig koselig med bilde av bestemor med sjalet. Så stas :O)

Gode klemmer fra Blåbærlina
Så fine ting du har strikket til den lille :-) Artig at sjalet falt i smak :-D

Takker for dette året, og på gjensyn i det neste :-))

Godt nyttår til dere - klem Siv
LisaM sa…
Osloanorakken er kjempefin også uten hette!☺
Den lua har jeg oegså planer om å strikke, må bare bestemme meg for mottaker og farger....;)
Pickels sine oppskrifter er geniale!

Jeg ønsker deg et riktig godt nyttår!
Gleder meg til å følg deg i 2013 også☺
Synnøve sa…
Heldige lille mottaker som får et så nydelig sett! Jeg kan garantere at uansett når den lua passer, så blir den godt tatt imot, jeg har i hvert fall fått utrolig gode tilbakemeldinger på den! :) likte endringene du hadde gjort på genseren, det er praktisk uten hette til småttiser. Den nye Picklesboka lå under juletreet i år, det er jammen kjekt å drømme seg bort i den :) :)
Charlotte sa…
Godt nytt år til deg og dine! Den Osloanorakken er bare herlig! Har strikket 1, men vet det blir flere :) Også herlige bestemor da. Tenker hun koser seg med sjalet <3
Oslo-anorakken står lagt opp på lista over ting jeg har lyst å lage - den er veldig fin! Så flott bestemor i nydelig sjal!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette