Gå til hovedinnhold

Luksus med glitter


For noen dager siden lette jeg etter noe i hobby-komoden min, og ramlet over glitter-effektgarnet som jeg kjøpte for flere år siden. I neste øyeblikk ble en lue skapt i tankene :) Jeg har tidligere tenkt på å lage luksus-luen til Anna, men har tenkt at hun kanskje syns den ble litt kjedelig med 'bare' fletter. Men med en tråd glitter sammen med garnet + en stor dusk kan det jo ikke bli feil!


Det ble en skikkelig vinterlue, kanskje ikke den mest praktiske til barnehagebruk men som pynte-lue er den jo fin :) Og Anna rister på hodet (dvs dusken) i ett sett, hun sier den 'dingler'. Og så lurte hun på om den neste luen kunne ha to dusker..Går det an mamma? Hihi.. :)


Luen er strikket i tribbel baby-ull av ukjent merke (jeg tror det var tre ulike sorter til og med..) Men det meste av babyull har jo ca samme strikkefasthet. Jeg la opp 64 masker på pinne nr 5 og fulgte så oppskriften til den var passe lang.


Luen er litt baggy til Anna på 5 år, men til Emma på 9 år er den som en vanlig lue, så det er stor mulighet for at luen blir brukt av begge to :) Fikk lyst på glitter-luksuslue selv også :) Det er ikke alltid så enkelt å få barna med på fotoshoot, men i dag var Anna virkelig en solstråle ♥


Og så har jeg strikket et lite julehjerte. Oppskriften fant jeg i julebladet fra Allers, Julens Ideer. De hadde da strikket 24 stk, som en julekalender. Jeg nøyer meg med ett ;)

Jeg er virkelig i strikkemodus for tiden og har flere prosjekter som bare skal monteres. Gleder meg til kveldens kreativiteter :)

Ønsker alle som er innom ei fortsatt koselig førjulsuke. Tusen takk for så mange hyggelig kommentarer dere legger igjen hos meg, det setter jeg veldig stor pris på ♥.

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

nydelig lue ..... har noe sølvtråd liggende jeg og, men vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke den til..... i lue var det jo kjempeflott (kanskje etter jul engang??)
Den ble utrolig fin, og ikke rart at søte, små modeller liker at det glitrer og dingler :-))

Ha det godt - klem Siv
Lisbeth sa…
Nydelig lue og ei skjønn modell :)
Flott lue!
Og glitter til sånne små frøkener kan vel aldri slå feil???
LaLa`s Loft sa…
Hærlig å lese at andre og blander garn å ikke henger seg opp i innfargingsnummer og andre trivialiteter.........
Skikkelig fin fin lue :)
Line sa…
Den var nydelig - en skikkelig vinterdrøm!
Quiltefeen sa…
Kjempefin lue!! Og for en nydelig modell du har.. :) Vakker..
Jeg er i farta for å strikke de hjertene jeg også, de er så dekorative..
Ha en super dag, og kos deg videre med strikkingen.
Klem, Kristin
Ane sa…
Nydelig lue og nydelig jente. :)
Unknown sa…
Super fin lue, og alldeles nydelig modell :-)
Bundingen sa…
Ordentlige prinsesser liker at det glitrer litt! Nydelig lue til veslemor!

Klem fra Ingunn
Sissel sa…
Nydelig glitterlue på en aldeles skjønn modell! :)
Synnøve sa…
Nydelig lue! Hun passer godt foran kameraet den frøkna der ;) Og hjertet ditt var lekkert, fikk lyst til å ta pinnene fatt jeg også :)
Linn Cecilie sa…
Åh, for en nydelig lue! Du er så flink :D
Stinemorღ sa…
Så skjønn lue - og nydelig frøken♥

Jeg anbefaler deg et lite besøk hos meg i dag...........

- tok du hintet?? :)

klem ♥
Anonym sa…
Valuable information. Fortunate me I discovered your site

by chance, and I'm surprised why this twist of fate didn't happened earlier!
I bookmarked it.
Also visit my homepage ... smoulder
Blåbærlina sa…
Ja det må jeg si, for en solstråle og sjarmerende skjønn jente!! Nydelige bilder med lua og halsen -passet jo perfekt. Og tenk å få brukt opp litt babyullrester kanskje på et sånt flott resultat!
Er jo selvfølgelig kjempespent på alt det andre du også driver og strikker og monterer.... :O)

Koselig at du har møtt ei av "mine" - her om dagen, kan det være min venninne Ingrid?
og hjertelig takk for fin hilsen igjen på bloggen min- superkoselig!
Spent på hvem som vinner....
Ha ei fortsatt fin førjulstid, kos deg med prosjektene.
Klem fra Nina :O)
Catarina sa…
Vilken jätte söt mössa, och med en liten prinsessa som modell kan det ju bara bli bra :)
Ååå så nydelig, vakker jente og herlig lue på! :) ♥

Håper det står bra til. Nyt kos og alt som hører med i romjulen.

Stor juleklem,
Eli Kristin

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp