Gå til hovedinnhold

Liten og stor Uhu


Min fasinasjon for ugler gir seg visst ikke...og hvertfall ikke når man finner den ene nydelige ugle-oppskriften etter den andre! 2 stk ugleluer er blitt til. Den minste luen har den største uglen. Denne falt jeg pladask for da jeg så den inne på Guro sin flotte blogg Hjerte GO'H Design. Og her er ett bra eksempel på ett prosjekt man bare MÅ strikke, uten å ha noen mottaker eller plan med den - men bare for at den er så fin!


Oppskriften heter Chouette og kan kjøpes her. Jeg strikket den i den minste størrelsen. En liten endring gjorde jeg (og Guro også), og det var at jeg strikket vanlig vrangbord istedetfor rullekant nede. Syns det er finere og at den sitter bedre på da. Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, tjohoo :-)


Jeg strikket i garnet Drops ♥ you #2  Hadde ikke prøvd garnet før, men kjøpte litt da det var på tilbud her tidligere. Og garnet er virkelig supermykt! Faktisk slik at jeg lurer på om en lue kan bli FOR myk? Min sorte genser var langt fra sort da jeg var ferdigstrikket, altså garnet loer myyye. Men på en ferdig lue gjør jo ikke det noenting :) Alt i alt ett veldig morsomt og kjapt prosjekt, som jeg mer enn gjerne anbefaler! Ferdig på en liten kveld, så du kan fortsatt rekke å strikke den som julegave til en liten venn :)


Og på mitt besøk innom Ravelry der oppskriften er fra, måtte jeg bare søke litt til på ugler.. Og da kom jeg over en annen variant som jeg ikke har sett før. Owl Hat by Jennie Powel. Denne laster du ned gratis. Likte denne enkle luen med mini-ugler på :) Jeg har brukt Big Merino fra Drops, pinne 5. Oppskriften er med tynnere garn, så jeg har endret litt på den. Dvs færre ugler. Og fellingen ble bare til underveis, hadde lyst på en litt 'snurpete' felling så da fulgte jeg ikke oppskriften der.


Jeg prøvde med diverse perler/knapper til øyne, men endte opp med å ikke ha noe i det hele tatt. Det var ingenting i min velfylte skuff som passet perfekt. Men kanskje jeg kommer over noe søtt/smått jeg kan bruke en gang senere. Eventuelt får uglene bare være øyeløse, hihi ;)


Nå skal jeg ganske snart synke ned i sofaen med strikketøy, må bare være litt husmor først ;)
Fin kveld til alle som er innom!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så morsomme luer :D
LisaM sa…
Ååå så fine ugleluer!
Den lille med den største ugla har jeg sett flere steder. Den er jo såå søt!☺

Herlig med prosjekter man får unna på en kveld☺
Koselige ugleluer :-)Nydelig lillafarge! Det går visst bare i luer her for tida også ;-)

Ha det godt - klem Siv
Bundingen sa…
Denne høsten har vært en riktig ugle-høst. Kjempefine luer du har strikka! Herlig å høre at luene ble til bare fordi du hadde lyst til å strikke dem. Strikkeglede!

Ha ei fortsatt fin førjulstid!

Klem fra Ingunn
Birgitte sa…
Kule ugleluer! Har ikke sett den lua med uglekant før. Veldig stilig:)
Anette sa…
Kjempeflotte ugleluer!! Herlige farger også :)
God jul til deg og dine!
--klem--
Maja sa…
Så stilige :)
Blåbærlina sa…
Å, så fine luer du har rukket å strikke i julestria! Skikkelig fine!
Det er et godt tegn at man også får strikka litt rett før jul, i tillegg til alt det andre man
faktisk må stelle i stand!
Kos deg med strikking, sofa og diverse koselige sysler!

Klem fra Nina :o)
Full av Ull sa…
Så fine ugler! Jeg fikk ikke kommentert på forrige innlegg, tiden flyyr jo nå i desember, men luksusluen med glitter var også helt nydelig!

Jeg ga Øystein (samboeren min) en hals med monstertrucks fra Luefabrikken i kalendergave i forgårs, og den falt VELDIG i smak ;) "Den beste og mykeste halsen jeg har hatt"

Ønsker deg en superfin jul, hvis vi ikke "snakkes" mer før den tid ;) Kos deg masse med håndarbeid og annet julekos ;) Klem fra Martine
TRUDE sa…
Så stilige!!! Har strikket den med stor ugle til min søster nå til jul! Den mørk lilla var kjempefin, nå vet jeg hva jeg skal bruke drops garnet mitt til! Kjekt med inspirasjon! Ha en fin fin førjulstid!
Så flotte ugleluer du strikkeri:)
Barwitzki sa…
Nydelig lillafarge lue med fletterand du har strikka. Deilig! Og kempefin ugle også. Ha fortsatt moro med strikke og glede med pakke inn gaver og pynte juletre også.
God jul til deg og dine kjære. Hjertelig Viola
Guri sa…
Digger den uglelua!
Stakk bare innom for å ønske deg god jul!
Klem til deg :)
Synnøve sa…
Å, ja - den store ugla er bare såå lekker! Jeg kvier meg for de vrange maskene, men bortsett fra det er jeg egentlig solgt ;) fin i grått!
Unknown sa…
PS! jeg har strikket MorgenGry genser, og er superfornøyd :-)
Misemor sa…
Så nydelige luer!
Ha ei fortsatt god romjul
Klem Tone =)
Stinemorღ sa…
Nydelige luer!
Når man ramler over søte ugler, så må de bare strikkes :)
- og jeg tenker fortsatt på deg hver gang jeg finner eller ser en søt ugle ♥

Nyt resten av romjulsdagene,
klem ♥
Blåbærlina sa…
Takk for koselig romjulshilsen hos meg -
Har også hatt litt bloggepause... :o)
Som du ser, tatt det rolig i jula og godt er vel det.
Litt kakao og strikking har det blitt ja :o)
Ønsker deg og dine også fortsatt fine dager
Og et godt nyttår!
Foreløpig ingen Tromsøtur på tapeten...men sier fra om det skulle skje!

Gode juleklemmer fra Nina

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster