Gå til hovedinnhold

Ull-modus


Herlig å være i ull-modus igjen. Og da mener jeg tykk og varm ull! September er her, og da var det jo absolutt på tide ;). Jeg falt pladask for ugle-votte-mønsteret da jeg strikket de sist, de ser dere her. Og jeg planla fort at jeg også ville ha de i en annen farge. Kanskje ikke like praktisk, men veldig fin! Pynte-votter. Garnet er Eskimo, som finnes i noen nydelige svakt melerte farger som jeg bare elsker.


Oppskriften er herfra. Den er på engelsk, men så lenge man lærer seg strikke-begrepene så er den utrolig lett å følge! Jeg anbefaler den faktisk som nybegynner-prosjekt på engelsk. Vottene ble ferdige for snart en uke siden, men det tar tid å komme seg i garnbutikken å finne de rette knappene, dvs ugleøynene . Syns de jeg fant ble akkurat passe synlig og det ble noen snille øyne :)


Som jeg også nevnte sist gang jeg strikket de, tommel-løsningen er superfin og gir veldig god passform. Og den kurerte faktisk min tommel-skrekk! Eskimo-garnet er ganske mye tykkere enn garnet som er brukt i oppskriften. Og her er mine endringer i forhold til det hvis det er flere som vil prøve seg med Eskimo:
Legg opp 24 m på p 5, strikk vrangbord 2 r, 2 vr i 6 cm, øk 4 m på neste omg. Fortsett med pinne 5 etter mønsteret. Denne starten gir en tett og fin vrangbord som sitter godt på handleddet. Det gikk med litt over 2 nøster Eskimo.  


Tusen takk til Ilze for lånet av hender, igjen :) Vottene blir nok ikke tatt i bruk riktig enda, men nå er hvertfall jeg vinterklar!

Ønsker alle som er innom en fin-fin tirsdagskveld, med eller uten strikketøy og med eller uten Dr.Derek Shepherd. Det blir begge deler på meg :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Lisbeth sa…
Så fine de var :)
Liker godt uglemønsteret!
Ha en super kveld :o)
Bundingen sa…
Kjempelekre! Enig med deg, votter skal være tykke og varme og tette. Nå har jeg vært inne på Ravelry og sett på mønsteret....
Selv om jeg ikke rekker å lage alt, går det jo an å drømme, og vinteren er lang. Akkurat nå går det i selbustrikk.

Ha en strålende kveld!

Klem fra Ingunn
Synnøve sa…
Uglevottene er lekre og kjappe, og de var helskjønne i lysrosa :) blir nok ja, takk - begge deler her også ;)
Innestemmen sa…
Votter i eskimo hørtes genialt ut ;) Lekre ugler!
lena sa…
Kjempefine uglevotter!!!
Skulle gjerne sett sheperd ikveld, men tror de har pause en uke...:(
Men ha en super kveld uansett:)!
Myrte ♥ sa…
Så utrolig søte uglevotter :) Absolutt noe jeg kunne tenkt meg å strikke (har en haug eskimo i garnlageret), men jeg skjønner ikke sånn fletting.

Ha en stråldene kveld, her blir det med strikketøy og McDreamy :)
Lise sa…
Deilig med ull ja! For noen søte votter :-)
Må prøve å få strikket noen varme plagg til meg også når jeg har fått fylt opp garderoben til vesla.
litjjenta sa…
Så fine de var!!! Sånne vil jeg og ha :)
Full av Ull sa…
Så utrolig fine de var! Sånne fikk jeg også lyst å lage. Men først må jeg få strikket Bellas Mittens, garn og norsk oppskrift ligger klar :) Køen av strikkeprosjekter er stadig like lang! Fin tirsdag til deg ;)
Unknown sa…
Kjempefine votter, likte veldig godt tommel-løsningen som må prøves :-)
Sissel sa…
Så artige de vottene var!!! Utrolig mye fint her inne i bloggen din. Tenkte jeg skulle prøve heklevesken- den er superflott!
Klem
Tovepia sa…
Flotte votter som så skikkelig varme og gode ut; herlig med uglemønster!!!
Ha ei fin uke videre, klem fra mæ;)
LisaM sa…
Vottene dine ble kjempefine!
Jeg har også lyst til å prøve meg på sånne, men har fortsatt store problemer med å prøve meg på en engelsk oppskrift.... men plutselig en dag... hehe☺

Kos deg med vottene dine i høstkulda☺
Blåbærlina sa…
Helt nydelige ble de! Fargen er så fin, helt enig! ;o)
Og ugleøynene ble virkelig søte og snille. De blir kanskje for skarpe om knappene blir for mørke? da er det verdt å vente en uke ;o)
Spennende med ny tommelløsning, burde kanskje prøve disse, ser deilige ut!
Men Som vanlig er hodet fullt av løse planer og prosjekter, så utrolig mye fint å lage! Det er bare å forlenge listen.
Takk for koselig kommentar hos meg - alltid så hyggelig lesning!!
Klem fra Nina
Anette sa…
Nyyyydelige votter!!
--klem--
Wow! Disse var veldig min smak! Nydelige var de!!:) Tror til og med jeg har noen nøster eskimo liggende i den fargen.. hmmm.. :)

Ha en fin dag:)

Klem Line
Veldig fine votter, kansje eg må strikke slike:))
LaLa`s Loft sa…
Å så fine votter, du inspirerer stadig :)
Marion sa…
NYDELIGE votter! Jeg er forresten i ullmodus hele året...hihi
Lisbeth sa…
Det uglemønsteret er så fint, og passet kjempefint på vottene :)
Det var härliga vantar. Gissa att min sondotter skulle gilla sådana. Kanske jag rentav tar modell från dina vantar. Tack för det och ha det gott.
Stinemorღ sa…
Jeg elsker å se alle dine ugle-kreasjoner! De blir så lekre!
Nydelig votter ♥
- sånne må jeg prøve meg på, håper jeg vil forstå oppsrkiften, hihihi...

klem ♥
Frieblonder sa…
Så utrolig søte votter! Digger uglemønsteret :)
Ønsker deg en nydelig helg!
Unknown sa…
Fantastiskt söta vantar. Jag upptäckte nyligen din blogg och tycker du gör helt underbara saker.
Maria sa…
Hei!
De vottene er bare utrolig fine! :) Jeg har litt sperre for å strikke etter engelsk-oppskrift, men kanskje jeg skal ta oppfordringen din og la dette bli et "engelsk-nybegynner-prosjekt".. :) Men du, jeg lurte på noe.. Er det sjanse for å få en liten oppskrift på din felling på disse vottene? Jeg syns nemlig også at de er finere med rund tupp, og jeg er en så uerfaren vottestrikker (har bare strikket ett vottepar tidligere) at jeg ikke klarer å finne ut av sånt selv, tror jeg... Det hadde i så fall vært veldig, veldig snilt! :)

Maria (ikke ny leser, bare ny "kommenterer";))
G-Anette sa…
Hei Maria og tusen takk for hyggelig kommentar! Og så flott at jeg kan inspirere til å prøve deg på engelsk oppskrift! :)

Fellingen gjør jeg slik:
*2 r smn, 2 r* omg rundt
1 omg uten felling
*2 r smn, 1 r* omg rundt
1 omg uten felling
*2 r smn* omg rundt

Lykke til! Og det er bare å spørre om du står fast i oppskrifta :)

Gry-Anette
Maria sa…
Tusen takk, Gry-Anette! Det var snilt! :) (Og du inspirerer en hel masse - ikke bare med disse vottene! :) Du lager utrolig mye fint!)

Maria
Stinemorღ sa…
Tenkte at jeg kunne skrive her også...
For jeg tror nemlig du må prøve garnet Air! Da blir det nydelige florlett og klør minimalt til ingenting. 25 gram pr nøste, men veldig drøyt.. Og mange av nydelige farger! Så det må du bare prøve :) hihi...

- og jeg gleder meg jo til å se hva du gjør :)
klem ♥
Kristin sa…
De var kjempefine! Tror de må kopieres, jeg elsker rosa og jeg er en frøsenpinn. Pærfækt førr mæ :-D
Jorun sa…
Superfantastisk fine votter. Skal strikke!!!! Og for en fin blogg!! La meg til som følger , for her kan jeg ikke gå glipp av noe!
Nåå. Elsker ugler og digger disse vottene dine. Kjekt å ha gode votter nå fremover og ja til et utvalg i flere farger, thi-hi!

Skjønne!! Me like ;)

Klem,
Eli Kristin
Anonym sa…
Hei:-) takk for fantastisk fin blogg. nå sitter jeg her og har planer om å starte på eskimo uglevotter. men du skriver at etter vrangborden fortsetter du med orginaloppskriften. men med orginaloppskrift er det 36 masker..og med eskimo 28. Så spørst om jeg ikke først må strikke etter orginaloppskrift med tynnere garn for å skjønne hva du gjør videre :-/
hilsen mariann :-)
G-Anette sa…
Hei Mariann og takk for hyggelig melding :)
På originaloppskriften som jeg har er det lagt opp 32 masker (ikke 36) og så feller de 4 masker på omg etter vrangborden - så det da blir 28 m - som er det jeg har lagt opp. Og herfra strikker jeg etter mønsteret.
Håper du skjønner da :)
Mvh Gry-Anette
Anonym sa…
Takk for svar :-) hmmmm..
Men da ser jeg muligens på feil orginaloppskrift.... Give a Hoot av Jocelyn Tunney.
Mvh Mariann :-)
Anonym sa…
Nå har jeg leita :-) finner ingen uglevotteoppskrift med 32 masker:-(
Så om du har link så blir jeg superglad:-)
G-Anette sa…
Hei igjen Mariann, beklager at jeg var så sen å svare. Det er den oppskriften du nevner (Jocelyn Tunney) jeg også har. Jeg har lagret den for en god stund siden på pc'en. Og så er det sikkert kommet en oppdatering på oppskriften i ettertid. Men hvis du gir meg mailadr din så kan jeg maile deg den versjonen jeg har :)
Anonym sa…
Tuuuusen takk :-) har sendt deg mail!
Anonym sa…
Her er oppskriften med 32m -> 28m:

http://www.kelbournewoolens.com/owlmittens/GiveAHoot.pdf

Hilsen Heidi.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp