Gå til hovedinnhold

Mer piffing


Det ga mersmak å piffe opp strikka-plagg med fargerike knapper! Så underveis i strikkingen av orange-knapp-settet fra forrige innlegg, planla jeg det neste :) Utrolig hva noen knæsje knapper kan gjøre med ett ganske så nøytralt utgangspunkt. Blir ett helt annet uttrykk, så dette var gøy! Og tusen takk for masse hyggelige kommentarer på de orange knappene. Ja, og neglene ;)


Oppskriften er fra Garnstudio og garnet er Eskimo. Litt små endringer underveis ble det, men jeg har stort sett fulgt oppskriften. Kryss i taket! Hihi ;) Den ene endringen jeg gjorde var å legge opp til den minste størrelsen, men så endre til den større etterhvert. Jeg ville ha de strammest mulig rundt leggen, men syns fortsatt de er litt for vide. Så det kan fort bli strikket ett par til etter hvert.


Jeg er litt usikker på hvor bra perlestrikk er til tøfler, men jeg hadde lyst å prøve så får vi se etterhvert hvordan de holder seg. For dette er arbeids-tøfler til meg selv som skal brukes til vinteren når det blir gulvkaldt på sy-rommet. Og det er jaggu ikke lenge til!

Håper dere har hatt en flott helg der ute! Sees snart igjen :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Guri sa…
Så herlig disse var! OG jammen har du laget mye fint i det siste! Ser at det er en stund siden jeg besøkte deg sist.
Ha en fin søndag! Klem :)
flotte tøfler, og knappene ble prikken over i'en :-))

Ha en fin søndag - klem Siv
Så koselige tøfler du har laga, knappane gjer susen!! Ha ein fin søndag:))
Blåbærlina sa…
Så spent jeg var da jeg klikket på det lille bildet av tøflene, de så nemlig superfine ut!! Grått og gult i disse nyansene er så fint syns jeg! Og veldig forseggjort med perlestrikk da! Tror sikkert det blir helt bra med perlene :O)
Veldig søte lester rett og slett!

Jeg måtte ta på meg mine varme rosa Ingridsokker i dag da jeg var på syrommet og sydde veska.....
link under her om du ikke har sett dem før: http://blaabaerlina.blogspot.no/2011/12/nyyydelige-gaver.html.

Godt å være rustet også til kaldere dager :O)

Ha en fin søndag!
Klem fra Nina
Unknown sa…
Superfine, digger knappene :-)
Bundingen sa…
Så artige disse tøflene ble! Det gjør seg alltid med litt pynt! Nydelig hals med pulsvarmere på forrige innlegg også!

Ha en fortsatt fin søndag!

Klem fra Ingunn
Linda sa…
Utrolig kult med de gule knappene :)
Stinemorღ sa…
Disse ser virkellig gode og varme ut! Også blir det så friskt og lekkert med fargerike knapper på :)
Ikke lenge til det blir gulvkaldt, det er tiden for sokkestrikking nå.

God søndag,
klem
Stilig! Helt utrolig hva noen få knæsje knapper kan gjøre altså! :)
Anette sa…
Disse var skikkelig flotte!! Lekkert mønster og sååå flotte de knappene var!!
--klem--
StrikkeGanga sa…
Herlige tøfler og herlige knapper! =)
Strikkelaura sa…
Ååå disse var kjempe fine!
fint m orange knapper på, det gjorde seg det
Ruths datter sa…
Stlige sokker.
Klem
Joni sa…
Åh, disse så kjempedeilige ut! :) Og knappene løfter virkelig tøflene til et nytt nivå, kjempestilig! :D
Synnøve sa…
Ja, tenk at knapper kan utgjøre så mye av et plagg! Gult er kult :) kjempelekre!
Full av Ull sa…
Så fine disse var! Du har helt rett - knapper gjør alt sprekere! Det er alltid så mye inspirasjon å hente på bloggen din, en fryd å besøke deg ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp