Gå til hovedinnhold

Herlige høstfarger


Høsten er så fin! Jeg elsker fargene ute, lufta og lukta! Og jeg syns det skjer forandringer fra den ene dagen til den neste. Det er mye orange farger ute nå, og kanskje er det de som inspirerer meg til dette knappevalget. Eller kanskje jeg bare blir glad av den herlige fargen :)


Halsen er etter oppskrift fra flinke Marion og den finner dere her: Hals a la Marion. Anbefales!
Garnet jeg har brukt er Drops Alaska (fra garnlageret mitt, jippi!) Kanskje ikke det mest kløfrie garnet, men jeg syns denne fargen var så fin og høstlig. Lys brunmelert heter den. Pga at Alaska er tynnere enn det garnet Marion har brukt la jeg opp 45 masker. Og så oppdaget jeg faktisk nå at jeg har oversett at man skulle starte og avslutte med 3 cm rettstrikk, jeg har strikket 3 r-3 vr hele veien. Jaja :)


Pulsvarmerne ble til underveis, de er av aller enkleste sort. Ville pynte de også med orange knapper, men ble aldri enig med meg selv om plasseringen så foreløpig er de knappeløse. Emma ønsket seg også pulsvamere, så når jeg strikker de kan jeg jo skrive ned oppskriften hvis noen vil ha. Men jeg har to påbegynte prosjekter som jeg vil gjøre ferdig først. Ja tenk det, bare to! ;) Og om noen lurte, neglelakken er påført i anledning fotoshoot - må jo matche knappene! Hihi.


Vips, så var det helg igjen! Mine strikkeplaner er klare, er deres?

Ønsker alle som er innom ei avslappende og kreativ helg ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Utrolig fint sett..likte godt de oransje knappene i halsen:)

Ha en fin helg
Ann-Charlotte
lena sa…
Det ble velig flott!! Knæsjt med orange knapper!:)
Jeg har strikkeplanene klare vettu - always:) I morgen drar jeg ett par timer på strikkekafè. Og jeg har en liten idè om noen egenkomponerte votter....så får vi se...men jeg strikker jo MASSE prosjekter på en gang som vanlig, så ikke noe problem med å finne noe;) Ha en super helg!
Supert, varmt og godt sett du har laga deg!! Strikkeplanane er klare, litt for mange ting eg har lyst til å lage...... Ha ei finfin helg:))
Full av Ull sa…
så fint sett! du trenger jo ikke knapper på pulsvarmerne når du har så kul og matchende neglelakk ;) Enig med deg i at høsten er herlig, gleder meg til snøen kommer! Helgens strikkeplaner er selvsagt klare, det blir julegavestrikk for fullt. Gleder meg til å se hva som trylles frem hos deg :) ha en fin helg!
Bella sa…
Kult med oransje detaljer !!
Ha ei flott høsthelg!
Mona sa…
Kjempefint sett du har laget!
Likte også godt de oransje knappene og matchende neglelakk ;-)
Ønsker deg god helg!!
Sanna sa…
Herlig sett! Gjorde seg med oransje mot grått. Ha ei fin helg!
Mie sa…
Det så skikkelig deilig ut! Merker at det kalde draget i luften de siste dagen jør at det klær i fingrene etter å strikke i deilige ullgarn, men må bare bli ferdig med dåpskjolen først. Dåp neste helg, og så.. ull here I come!
Lisbeth sa…
Fine :) Du skal nok ikke fryse til vinteren ;) Herlig med den orange fargen!Klem
Emilie sa…
Veldig fine, likte godt kontrasten med knappene. Det er altid bra å holde seg varm om vinteren, der tror jeg vi strikkere har et forttrinn i forhold til andre:)
Marion sa…
Syns nå den var stilig uten den rettstrikken på begynnelse og slutt. Kjempe fiiiin <3
Ha en riktig god helg!
Klem
Monita sa…
Riktigt snyggt! Grått och orange passar så bra ihop. :-)
Å så fiiin! Det gjorde seg med de oransje knappene! Du er som alltid til stor inspirasjon. Skulle bare hatt noen flere timer i døgnet...
Klem fra Sissel
Hilde sa…
Kjempefint! Fikk lyst til å strikke den halsen :)
Blåbærlina sa…
Så fint det ble! Gråbeige og oransje er fint sammen
-og hva skal man vel med knapper på pulsvottene når man har neglelakk som matcher så godt!!? spent på hvor du syr knappene på, ikke alltid så lett å ble enig med seg selv nei... kanskje et par stykker nede???
Å,så deilig å kunne ta fra garnlageret da....sikker på at det er mye fint der :O)
Og som vanlig - så fine bilder Gry-Anette!!
Mange prosjekter på gang her, men ikke alltid så mye framgang, hmmm.
Takk for koselig hilsen hos meg og god helg til deg!
Klem
Unknown sa…
Me like .-)
Skikkelig knæsj med oransje knapper !
Mycket fint!
Gillar dina färgval.
Annika
Så flott sett! fargene var kjempe fine sammen:)
Enig med deg, høsten er så flott!
Stinemorღ sa…
Høsten er fantastisk - jeg elsker denne tiden ♥ Jeg føler at jeg puster bedre også... Friskt!

Herlig hals - har sett mange av disse hos Marion :) De er flotte!
Og knappene du valgte er virkelig tøffe - med passende neglelakk :)
hihi.. du er herlig ♥

Nyt lørdagskvelden! Her strikkes det så klart - ørten prosjekter på gang, haha...

klem ♥
Marthe sa…
Så fin hals! Den fikk jeg også lyst å strikke! Jeg holder "bare" på med to strikkeprosjekter jeg også: mariusgenser med rundfelling og en monsterbukse. Deilig med helg :)
Irene sa…
Den orange er bare så flot til det grå og så matcher neglene. Skøn detalje.
Frieblonder sa…
Så stilig sett! Gjorde seg ekstra med de oransje knappene. Matchende helt ut til fingerspissene ser jeg;-)
Jeg bruker sjelden å planlegge strikkeprosjektene mine - det blir veldig impuls - alt etter hvem som skal ha det.
Fin søndag til deg!
Line sa…
Lekker fargekombinasjon!
Synnøve sa…
For et lekkert sett! Likte det oransje innslaget :) Og ja takk - oppskrift vil vi alltid ha! :)
knitnetty sa…
Lekkert! Oransje er skikkelig fint :)
Anonym sa…
Så fint høstsett du har laget! Herlig farge, og virkelig prikken over i'en med oransje knapper, og negler!! :-) Håper helgen ble kreativ og at strikkeplanene ble oppfylt!
Jeg strikker lite om dagen, men presser inn en liiiten stund før leggetid hver kveld - da lander jeg og roer ned :-)
Ha en fin uke!
Klem
Charlotte sa…
Dette var kult! Takk for tipset! :) Jeg er enig med deg om høsten. Jeg elsker denne årstiden, men jeg hater å fryse. Det er derfor det bare er helt fantastisk med så mye kult tilbehør!
Syster Yster sa…
For en herlig blogg og så mange flotte luer!! Her var det mye å la seg inspirere av.
Jaktet på google på ugle-luer og fant siden din - kommer plutselig tilbake jeg :)

Hilsen Elin
Marit sa…
Så fint ett sett.
Jeg har nå strikket boleroen du la ut oppskrift på i 2010.
Skulle skrive en kommentar der, men det gikk ikke.
Tusen takk for du deler oppskriften . det blir nok flere av disse og jeg skal forsøke å endre størrelse.
Ha en fin dag.
Håper det er greit jeg linker til oppskriften i min blogg.
Stilig - varme og gode bruksplagg. Liker grått veldig mye, er faktisk ganske så gråkledd i dag :) De oransje knappene er til å bli glad av, minner meg faktisk om ei høstfarget bjørk jeg tok bilde av i skogen i går :D

Og så lekkert og gjennomført da, matchende neglelakk til fotoshooten. Stilig! :)

Ha en herlig dag!
Klem
Veldig fin hals - takk for at du deler oppskrift (den er nå behørig lagra) :-)) Tøft med orange knapper på :-D

Jeg rakk opp en genser forrige dagen, og skal strikke en ny en så det er vel helgeprosjektet mitt :-D

Ha det godt - klem Siv
Utrolig herlig hals :) Denne så veldig varm og god ut!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp