Gå til hovedinnhold

Ugler og sinte fugler


Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i ugler. Og her en dag sier minstejenta Anna til meg: Mamma, vet du ka, æ æææælske ugle! ♥ ÅÅ, dunkdunk i morshjertet! Og vips dukket det opp en ugle-lue i hodet mitt, en som jeg har sett litt rundt omkring. Anna valgte fargen rød. Jeg strikker luen på enkleste vis, hekler øyne og nebb og legger de oppå luen for å finne rett plassering. Men så ser jeg at jeg titter inn i øynene på Angry Bird! Dog uten de sinte øyenbrynene, men ingen tvil om hvem dette ligner.


Jeg viser den til størstejenta Emma, uten å si noe om mine tanker. Og hun sier med en gang: Mamma, det e jo ængribørd! Og siden Emma er stor fan av nettopp den, måtte jo bare luen bli til henne! :) Vi søkte etter angry-bird-bilder på nett, og fant de helt riktige øynene som jeg heklet + øyebryn. Det er kanskje ikke den sinteste angry-bird'en jeg har sett, men det var nå akkurat så sint han var da han ble til :)

Ny uglelue, i Anna sin andre yndlingsfarge, ble strikket. Siden storesøster stakk av med den røde luen, lovet jeg Anna 'ører' på lua i tillegg for å 'blidgjøre' litt. Og det skal jo ikke mere til, Anna æææælske den! ♥
Begge luene er strikket i Drops Cotton Light på pinne 3,5. Kjempefint garn til vårluer.


Som kanskje noen kan se, så ligger alle smådelene løst oppå. Jeg prøvde å feste med garnet, men det ble ikke noe bra. Vurderte sytråd, men er redd det kan rakne da, når man tar luen på vil jo delene dras litt utover. Kom gjerne med tips! :) Jeg grublet visst på dette til jeg sovnet i går, for i natt drømte jeg at jeg monterte alle delene med elastisk tråd. Og nå må jeg jaggu montere alt en gang til, hihi :) Men kanskje elastisk tråd er tingen, ikke verst av en drømmende strikker å komme på den ideen ;)


Et lite stykke utfor Tromsø ligger Ersfjordbotn, ett nydelig lite sted. Her har to svigersøstre startet en butikk/kafe på ei brygge, som heter Bryggejentene.  De selger klær, sko, interiør og masse annet spennende.  På en solskinnsdag i forrige uke dro jeg og sydamen min Ilze (på bildet) dit for å ha lunsj. Og for å feire at hun har jobbet for Luefabrikken i ett år nå! Vi satt ute og spiste deilig mat og strikket i varmen i 2,5 timer :) Slike dager kan man leve lenge på her nord ♥

Jeg ser at jeg nærmer meg fantastiske 100 000 besøk på bloggen min! Og det skal selvfølgelig feires med give-away om ikke alt for lenge :)

Ha en fin tirsdag, alle som titter innom meg! :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Søren heller, for noen råtøffe ugleluer du har laget! Jeg er ikke den beste på montering, så jeg dropper slike tips til deg som kan det mye bedre. Digger ugler jeg også, så disse smeltet jeg for, thi-hi! Artig vri på dem begge og så personlige for hver av snuppene dine. Kjekt! :)

PS - for et nydelig lunsjsted, vakker utsikt og et snadder konsept på stedet! ;) Nyt slike glimt i hverdagen!!

Stor klem,
Eli Kristin
Quiltefeen sa…
Å for noen kule luer!! Skikkelig fine..:)
Og for et flott bilde, det er så vakkert i Nord..:)
Her er det 25 grader og strålende sol, vinduer og dører åpne, og bare føtter i gresset..:)Men ingen høye, majestetiske fjell og dype daler..:)
Uansett har vi et vakkert land.
Ha en strålende tirsdag.
Klem, Kristin
LaLa`s Loft sa…
Å så kule luer, skikkelige barnefavoritter :) Å tenk 100.000, jeg skal feire 10.000 på min blogg. Må bare få unnagjort eksamen :)

Ha en fin dag :)
Guri sa…
Skikkelig tøffe luer begge to synes jeg!
Da du viser slike flotte bilder fra nord ser jeg (for tusende gang minst) hva jeg har gått glipp av som ikke har besøkt denne landsdelen.... storslått natur!
Klem :)
Tovepia sa…
Kjempetøffe luer! Jeg sydde på fjeset med garnet da jeg laget smokkeanheng, men da var det hekling, så kanskje det er stødigere..men tror jeg ville prøvd med en garntråd, men ikke sydd helt igjennom...eller kanske vliselig og limt dem på??
For noen tøffe luer!:) har lyst å strikke en til 5-åringen min som digger ængri børds:)

Ser ut som dere kosa dere skikkelig på bryggejentene:)

Hilsen fra storelva :)
Anna Therese sa…
Så flotte luer :) Den angry bird luen var kul :)
Så skjønne luer da! Du får det til du- alltid inspirerende å lese bloggen din :)
klem fra Sissel
Linda sa…
Så fine huer!
Anonym sa…
Takk for koselig kommentar hos meg:-)
Kjempekule luer du har laget! Skjønner godt at jentene dine elsker de. Så heldige de er:-)

Hvor mye Cotton light gikk det med til en lue? Mer enn 50 gram? Jeg har noen rester jeg vil bruke opp, og sommerluer er jo ypperlig!

Ha en fin dag!
Klem
Synnøve sa…
Skikkelig angrybird ja!! Hmm... kanskje de kan festes med vliselin el lign, og bare litt sying ytterst i kantene? Kule var de - det er i hvert fall sikkert!
For noen herlig luer (selv om den ene var litt sint) :-))

Tror ikke det trenger å være så dumt med vanlig sytråd jeg - tror ikke det rakner. Men det er ikke sikkert det er så dumt med elastisk tråd heller...

Det er så deilig å kunne sitte ute, og det var et nydelig sted :-D

Ha det godt - klem Siv
Stinemorღ sa…
Så herlige ugler ♥
Veslejenta har god smak. Tøffe og flotte luer!

klem ♥
Kjempefine ugler altså, egentlig så enkle, men likevel så fine.Fine fargekombinasjoner.
Kjempekule luer! Og sinnafuglen var ekstra moro!
Blåbærlina sa…
Hei ;o)
Så utrolig flotte luer, Gry-Anette! Søt og tøff! Heldige og morsomme jenter du har.
Ang. montering så ville jeg prøvd med tynt garn eller sytråd, men har du elastisk, så kan vel det være lurt. Man er jo veldig kreativ i sovende/nesten sovende tilstand, morsomt at du drømte om monteringa... :o)
Å, det hørtes ut som en drømmetur, med kafé, sol og strikking! Tenker dere storkosa dere der ja...
Hørte at min venninne hadde kjøpt ny lue av deg og snakket med deg her om dagen. Koselig! Du lager så mye fint!

Ønsker deg ei strikkende og fin helg!
Klem fra Nina.
Sevimli çok güzel şapkalar elinize sağlık sevgiler.
Unknown sa…
Hei!
Tittet innom bloggen din.
Her var det mye fint!
La meg til som følger, for her var det mye kjekt å mye inspirasjon!

Likte svært godt disse ugle luene. Har prøvd meg på noen selv, men gjør noe galt. Tror jeg har en løsning nå! ;-))
hanne sa…
Fantastisk flotte luer - herlig!og nydelig spisested ved havet! Kjenner at jeg er stolt av landet vårt når jeg ser slike bilder!
Ha en fin dag og takk for hyggelig kommentar hos meg :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp