Gå til hovedinnhold

Blått til meg selv


Myke marineblå merino-nøster ble til en vest til meg selv til slutt :) Planen var først en bolero til Emma, men vi fant ikke ett mønster hun likte og så ville hun heller ha sort. Marineblå er jo "den nye sorte" fargen (har jeg hørt ett sted), og syns den er overalt i butikker nå. Og jeg elsker den! Så da boleroen foreløpig er satt på vent, visste jeg at nå måtte det bare bli litt ego-strikk, hihi :)


Trengte ikke lete så lenge, første stopp var nemlig Pickles. Og der fant jeg denne vesten som jeg har tittet på flere ganger før. Den skal jo egentlig strikkes i to farger, men nå som jeg har dristet meg fra sort/grå til blå, syns jeg det var mer enn nok ;) Den strikkes i dobbel tråd extra fine merino fra Pickles. Jeg brukte mine Drops nøster med samme navn, dobbelt garn på p 6. Det garnet er en del tykkere, så jeg valgte å strikke den minste størrelsen og da ble den passe syns jeg.


Vesten har egentlig knapper, men de droppet jeg. Tror ikke denne vesten vil bli lukket igjen (ehm, er vel strengt tatt ikke mulig heller..) men syns det er mye finere at den bare slenges utpå som pynt :) Jeg strikket den også litt lengre enn oppskriften sa. Jeg tror hvertfall det, det er alltid vanskelig å måle når det er rillestrikk. Dampet den lett for å "åpne" rillene mer slik at bølgene kommer bedre frem. Det var en kjapp og enkel vest å strikke, anbefaler den absolutt! Mine 6 innkjøpte nøster ble akkurat litt for lite (vi snakker 5 cm, igjen...) Dvs at 7 nøster er mer enn nok. Garnet er altså Drops Merino Extra Fine. Herlig garn!


Dette bildet tok jeg fra vår veranda i går, herlig bilde! Nabokatta som lusker rundt hushjørnet, mens reinen forsyner seg av tulipanene. Slik er det her på denne tiden, reinene er ikke spesielt folkesky. De tusler rundt her, og i dag møtte jeg og Anna en da vi gikk til barnehagen :) Men ifølge Anna var det altså ikke Rudolf, da nesen ikke var spesielt rød ;)

Ønsker alle som er innom ei fin uke! Og tusen takk for alle hyggelige besøk og kommentarer ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

LillaPanter sa…
Vesten ser kjempefin ut og mørkeblå passer til det meste samtidig som det er mer "spennende" enn sort. Bildet av katten og reinen var helt supert! =)
lena sa…
Det var en fantastisk flott vest da, flott farge til deg. Og ekstra flott med hun inni;)
Artig bilde, morsomt at dete er daglig for dere liksom:)
Mie sa…
Utrolig deilig blåfarge! Og perfekt med vest i disse uforutsgbare vårdager! Nå ble jeg jammenmeg litt misunnelig (og inspirert!).
Desirée sa…
Den ble knallfin til deg!

Morsomt med reinen, sånn har vi det her også, hele sommeren. Men det er ikke så morsomt når de har tisset og bæsjet ut alt som er, og spist opp alle blomstene....

Ha en fin onsdag :)
Unknown sa…
Kjempefin vest, nydelig farge. Tror jeg må strikke meg en slik :-)
Morsomme bilder og historie!
Blåbærlina sa…
Så nydelige bilder!! Kjempefin vest til deg, den fargen kledte deg utrolig godt. Lurt med litt egostrikk innimellom :O)
Pickles har så mye fint, kreative og enkle saker, liker massssssse der inne. Har noen av dem på listen min, får se hva jeg går i gang med :O)
Artig dyrebilde forresten! Våken fotograf :O)

Klem fra Nina
Lisbeth sa…
Blått er en utrolig herlig farge :)
Vesten ble kjempefin :D
Guri sa…
Enkel, stilig og elegant vest!
Egostrikk må til av og til :)
Klæm
Så fiiin den ble! Og en flott jente inni vesten :)Jeg er også veldig glad i det garnet - som attpåtil er på TILBUD nå i mai!!
klem fra Sissel
hanne sa…
Se der du, så fin du er i den nye vesten din! Nydelig farge om mønster!
Herlig bilde!
Silje sa…
Knallfin vest! :) Jeg bare elsker blåfargen i den!

Stilig bilde også :)
Klem fra Silje
Bibbi sa…
På den svenska sidan är dom inte så förtjusta i renar. Jag hade renar i min trädgård när jag bodde vid Vindelälven och som jag tog kort på. Min dotter kunde inte förstå hur jag kunde slösa kort på en ren. Jag tycker, att dom är så fina, i synnerhet när dom är fullpälsade.
Herlig:) Vi har det bra fint her på kvaløya med rein spaserende i gata :)

Kjempefin vest! Du kledde den veldig godt!

Hilsen fra Storelva :)
Anonym sa…
Kjempefin (: Tillater meg å spørre deg om: Brukte du enkel eller dobbel tråd merino extra fine? Flott blogg du har!!!
G-Anette sa…
Hei og takk for hyggelig mld. Jeg brukte dobbel tråd :)
Synnøve sa…
å du å du å du.... også jeg som har et gavekort på Pickles! Det må jo bare bli en slik en! Svak for blått er jeg også! Den kledde deg utrolig godt og var rett og slett mYe finere enn originalen :)
Stinemorღ sa…
Herlige Anna ♥ for en skjønn kommentar!

Du er så flott, og denne egostrikken ble lekker! Du kledde virkelig fargen!

Tusen takk for god klem,
sender en til deg også ♥
månestråle sa…
Sååå vakker du er i den vesten !
Superflink er du :)
Klem anita
Rosehagen sa…
Så fin vest;)
Kjekt å lage noe til seg selv;)
Du lager så mye fint;))
Både morsomt og ergelig med rein i hagen da!

Klem fra Ann-M.
Yvonne sa…
Knall tøff! kjempe fin farge=)

Ha en fin kveld!
Fru Holt sa…
For en nydelig vest! Jeg liker visst alt du lager, jeg.....hehe:) Spørs om ikke det blir en sånn vest på meg i nærmeste fremtid også, skal du se....
Denne var kjempefin!!! Den blåe fargen var helt nydelig til deg!
Tror kansje jeg må strikke en slik til meg selv også:-)
Bundingen sa…
Er enig med alle de andre som har kommentert. Lekker blåfarge som du er kjempefin med, og vesten sitter jo som et skudd! Artig med en "ego-tripp" når den blir så vellykka.
Og bildet er jo bare så morsomt!

Ha ei fortsatt fin uke!
knitnetty sa…
Fin vest - du kler fargen skikkelig godt :)
For meg virker det veldig eksotisk med reinsdyr luskende rundt huset. Her er det i stort sett rådyr som kommer på besøk, en sjelden gang en aller annen grevling også. Og jeg må ikke glemme de ekle mordersneilene da! De kommer vel snart - i hopetall :(
Snuppesnella sa…
Fin vest til en fin dame. ;)
For en flott vest. Den kledde du virkelig;) bruker det garnet mye selv, fantastisk mykt;)
Quiltefeen sa…
Så fin vesten ble.. :) Og så mye fint du lager!! Jeg legger deg til i blogglista mi, for her fant jeg mye inspirasjon.. :)
Ha en flott kveld..

Kristin
Jättefin väst. Är det garnet eller stickningen som gör vågorna?
Anonym sa…
Jeg digger vesten du har laget! Så enkel, klassisk og fin - og en nydelig farge til deg :-)Du kler klare farger synes jeg.

Kult med reinsdyr i hagen! Sånne ser vi bare på tv... :-)

God helg til deg
klem
H. sa…
Kjempestilig vest! Enig med de andre her i at det er en veldig flott farge til deg!
Artig bilde av katta og reinsydret også :) Eksotisk for oss "søringa".
Ane sa…
Denne vesten var jo bare knall fin!!! Ååh, sånn fikk jeg lysst på også. ;) Super fint bilde av elgen og katten også. :)
Hei..
Jeg har startet på en lik vest til meg selv, og jeg strikker med Merino Extra fine fra Drops... Hvor mange nøster brukte du?
Kjempefin topp/ vest.
Tovepia sa…
Nydelig vest!! Nevnte deg nettopp på en blogg, for du inspirerer virkelig med dine prosjekter!..og så søt du er!!!
Ha fine dager mot 17.mai, klem fra mæ;)
For en flott vest...
Har lenge lett etter en vest til meg selv, og denne var veldig enkel, men samtidig fin...kanskje dette kan bli det neste prosjektet mitt:)

Ha en fortsatt fin uke
Ann-Charlotte
Frieblonder sa…
Stilige tøfler og nydelig vest! :) Du inspirerer som alltid :)
Artig bilde med katten og reinsdyret..hihi..
Håper du får en nydelig helg!
klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp