Gå til hovedinnhold

Inspirert til striper


 Impuls-strikking fra denne kanten igjen :) Jeg ble så inspirert av Blåbærlina sitt innlegg om raglan i striper at neste kveld var jeg i full gang med grønne og brune striper! Blåbærlina skriver også om hvor navnet "raglan" kommer fra, morsomt! Bloggen hennes er kjempeflott, verdt mange besøk! :)


Genseren er til Mathias (som jeg er tante og gudmor til) og fargene bare "kom til meg" med en gang jeg bestemte meg for å strikke denne. Grønnfargen er bare helt herlig, mye skarpere og flottere i virkeligheten! Det er gøy å strikke striper, man klarer ikke legge fra seg strikkingen - man skal bare strikke en stripe til og en stripe til, hihi ;)


Jeg har brukt Freestyle fra Dale, pinnenr 4. Syns den ble akkurat passe tykk og myk. Jeg har ikke brukt oppskrift, bare prøvd meg litt frem. Jeg har strikket raglangensere før og det er jo enkel og grei strikk. Hals-løsningen er kanskje ikke den mest vanlige (og lekre), men jeg strikket en genser til Anna da hun var liten med slik åpning og syns det var supert å kunne åpne opp litt hvis det ble for varmt.


Planen var brune knapper, men følte for å slå meg litt løs da jeg tittet i knappe-skuffen. Røde knapper gjorde susen syns jeg! :) Jeg har litt garn igjen (i alle dager...) og tenkte underveis at det kanskje kunne bli sokker. Men nå er jeg i full gang med ett helt annen prosjekt så det kan fort bare bli med tanken. Jeg blir så lett avsporet ;)


Ble litt lengre bloggepause enn jeg hadde tenkt, men tiden bare flyr. Men så har jeg jo rukket å være i Paris da! Herlig tur med masse opplevelser! Kunne absolutt tenke meg å dra tilbake dit. Man rekker jo bare over en liten del. Men vi fikk med oss alle de "store tingene" da, vi var skikkelig turister innimellom all shoppingen ;)


Vi var innom 2 garnbutikker. Den ene var midt inne i ett luksuriøst kjøpesenter, følte oss ikke helt hjemme blant alle de fine fruene der ;) Men mitt eneste garnkjøp i Paris var herfra, to supermyke nøster med merino. Og jeg følte meg ganske så "fin" med mine to nøster i denne luksus-papirposen ;)
Den andre garnbutikken vi var innom het La Drogerie. Visstnok den mest kjente som "alle" må få med seg. Men ble ikke så veldig imponert, litt spesielt garn hadde de men ikke det helt store utvalget. Og de som jobbet der kunne gjerne ha smilt litt.. Jeg sitter med en følelse av at Paris-strikkedamer må føle at de er kommet til himmelen hvis de kommer til en norsk garnbutikk! Åh, så heldige vi er som bor her :)

Ønsker alle som er innom en strålende helg!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Ser ut til at dere hadde en super tur! Så hyggelig!

Stripestrikk er kjekt, ja, for det går jo så fort når man bare skal ta en stripe til og en stripe til og en stripe...
LillaPanter sa…
Kjempefin genser, du er så flink!! De røde knappene ble en fin detalj synes jeg. Vi er heldig i norge som har så blide og hjelpsomme damer i garn- og sybutikkene våre :)
Bundingen sa…
Flott stripegenser! Smart med den halsåpninga, for småfolk blir fort varme og trenger å lufte seg litt. Så hyggelig med Paris-tur. Nøstene dine ser nå fine ut, men et smil fra de ansatte er hyggelig likevel.

Riktig god helg!
Linda sa…
Flott gensar. Eg har og nett vore til Paris. Eg og var inne på La Drougeri, litt spesielt. Eg kjøpte med noko tynnalpakka heim. Spes å ha ei eiga dame som fylgde meg rundt i butikken. Men eg må sei at det er kjekkare i norske butikkar der ein berre kan plukke med seg det ein vil ha. Ha ei fin helg.
InGa sa…
Fin genser i flotte farger. Knappene var prikken over I-en.
Tittet litt i bloggen din, og fant lommetöfler. De så snertne ut. Er det et dropsmönster?
Blir alltid imponert over alt det dere andre strikker....
Ha en fin helg.
lena sa…
Ser ut som en kjekk tur dere har hatt:)
Og for en nyyydelig genser, jeg bare digger striper!!!!
Kjempefin var den, og halsen var super!
Unknown sa…
Stilig genser, og de røde knappene gjorde susen :-)
Tovepia sa…
Så flott!!..og det gjorde seg med fargerike knapper!!
Takk for tips; nettopp fått ny versjon av WIndows live writer, og der er disse fjesene, men vet hvordan jeg får dem bort, men ante ikke at det kom først...men skjønner jo det, takk!!
Ha ei flott og forhåpentligvis vårlig helg, klem fra mæ;)
Snuppesnella sa…
Knallfin !!!
Bloggen din gir mye inspirasjon ! Du er jo
så flink med farger ! Det er alltid spennende
hva som lages der i nord hos deg. ;)

Fredagsklem fra meg.
Stinemorღ sa…
Fantastiske farger! Flott genser.
Pyttsann om det ikke blir sokker - avsporing er et kjent problem :)

Jeg syns helt klart at du skal hekle deg et slikt teppe av abuelita garnet ditt!
Det var et morsomt prosjekt, og hekling er jammen morsomt :) herlig!

Flotte bilder fra Paris - litt misunnelig på den turen, ser så herlig ut! Litt skuffende med garnbutikkene, men pytt.. Norge er supert på det området!

God helg
- klem
Synnøve sa…
Åh, de nøstene så jo bare helt heeerlige ut! Tar meg en tur innom for å lese historien bak raglan, den har jeg lenge lurt på :)
Tina sa…
Den genseren var bare superfin!
LaLa`s Loft sa…
Så heldig tantegumor gutt da. Skikkelig fin med de røde knappene til :)
Anonym sa…
Så fin gensern blei - veldig fint med den halsen og røde knappa :o)
Har nesten ikkje fått strikka ei eineste maska siden vi kom hjem - men får forhåpentligvis tatt litt igjen i helga ;o)

Og helt klart - vi SKAL tilbake til Paris. Det va så bra - leve lenge på den opplevelsen :o)

Klæm fra Marita
HildeP. sa…
Rålekker genser i friske og fine farger. Likte detaljene ved halsen, stilig. God helg ønskes deg! : ))
Blåbærlina sa…
hei du
og tusen takk for koselig omtale av og link til Blåbærlinabloggen - det var stas altså :O)
og så fin genser du har strikket!! Knallfine farger på stripene! og morsomt med de knæsje knappene.
Jeg valgte jo litt annen farge på knappene på stripejakken enn normalt og ble veldig fornøyd med det.
Har forresten også vært litt skuffet over utenlandske garnbutikker - og lurt på hvor feks.de franske kjøper garnet sitt. Det du fant ser jo kjempefint ut!
-og ja vi er heldige med så godt utvalg av garn!! i tillegg til nettbutikker.... :O)
Men Paris er Paris og har jo mye annet å bjude på :O)
God helg og klem til deg!
Nina
Så fin genser!! den var jo bare helt super!
Superfin stripegenser, synest du lager så masse flott!!
Herlige glade farger! Det liker jeg:)

Kjempefin genser!! :)
Mie sa…
Striper er fantastisk! Det går så fort og man bli lissom ikke lei selv om deter type 30 cm rettstrikk.. Det skjer jo noe hele tiden!

Ser ut som om du koste deg i Paris, og så nydelig garn du fikk med deg da! Det er koselig å gå gjennom garnlageret når man kan si "det kjøpte jeg i Paris" og "det kjøpte jeg i London".. Og så er det lissom noe ekstra å strikke av spennende utenlandsk garn!
LisaM sa…
For en flott stripegenser! Ja, striper er supert! Det går så fort☺

Skjønner du har hatt en fin tur! Blir spennende å se hva du strikker av Parisgarnet☺
Kjempeflott gensar! Alltid kjekt å strikke striper,- føles som det går så mykje kjappare då. ;)
Ser ut til at de har hatt ein flott tur til Paris. Blir spennande å sjå kva du tryller fram av garnet. Ønskjer deg ein fin søndag.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Desirée sa…
Har enda tilgode å komme inn i en garnbutikk i utlandet og tenke at dette skulle vi hatt hjemme :) Vi er nok ganske så heldige :)

Flott genser, ble jo kjempefin i de farvene!

Tusen takk for svaret på garnet, skal se om jeg ikke får bestilt snart.

Ha en flott søndag!
Fru Holt sa…
Nydelig stripegenser!!Den blir det nok MINST en av til minst en av guttene mine, ja! Takk for inspirasjon!
så fin genser og nydelige farger :-)
hilsen fra Aleksandra

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp