Gå til hovedinnhold

Sukkertøylue og nok en avsporing..


I går var planen klar for kvelden, jeg har nemlig hatt ett lite syprosjekt i tankene den siste tiden og gledet meg til å starte på det. Men så skjedde det igjen....... etter en liten surferunde på ettermiddagen, kom plutselig inspirasjonen seilende i form av disse kurvene som bare måtte få bli til :)


Inspirasjonen var ett interiørbilde ett sted (uten oppskrift) så kurvene ble til underveis. De er heklet i Eskimogarn fra Drops på krok 7. Det gikk med 2 nøster til den store og 1 nøste til den lille. Og den lille er veldig liten altså! 10 cm høy og 10 cm i omkrets.


Det ble ikke rare kurven av ett nøste altså :) Men så er det jo ofte bare ett nøste man har! Og litt småtteri får jo plass. Det er flere som spør hvor jeg kjøper navnelappene mine, og som mange andre kjøper jeg de hos Mina Namnband.


Jeg har kommet litt ut av tellingen når det gjelder antall snurreluer jeg har strikket, og nå måtte jeg jo bare teste ut Abuelita-garnet fra Pickles også. Og lua ble mykere enn mykest! Rosafargen er kanskje i overkant sukkertøy for meg, men jeg skal nok finne en mottaker som liker det søte :)


Oppskriften er min egen, den finner dere her. Denne rosa varianten er altså strikket i Pickles Abuelita Tjukk Merino. Vrangborden er strikket på p 3,5 og resten på pinne 5 for å få den ekstra baggy/luftig. Ellers fulgte jeg oppskriften. Det gikk med 60 gram så lua er superlett.
 
Nå skal jeg jobbe litt, rydde litt, fjonge meg litt - og så er det avgårde til byen med ei venninne for shopping, middag og vin! :)

Ha en fin tirsdagskveld, med eller uten fruer!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Randi sa…
Så fine kurver. Kjekt med slike i forskjellige str.
Snurreluene dine er kjempefine. Må nok prøve en jeg også snart :-)

Kos deg på bytur :-)
Fru Holt sa…
Nå fikk jeg akutt lyst til å dra å kjøpe meg litt eskimogarn for å lage en sånn kurv eller to!!Utrolig fine.
Men hvor stor sånn ca er den største kurven? Bare lurer på hvor mange nøster jeg trenger til en litt stor en.....skikkelig garnkurv liksom...
Randi sa…
Flotte kurver som nå er satt på lista mi over fremtidige prosjekte:)
Siren sa…
Kjempefine kurver! Kos deg på by'n;)
Anonym sa…
Åh, de kurvene så kjempekjekke ut! Veldig sjeldent jeg ser hekla kurver som jeg faktisk syntes er pene, men disse var så enkle og elegante at jeg kjenner jeg er sjalu fordi jeg ikke kan hekle...
Renathe sa…
Oi her har jeg gått glipp av mye!
Men du de kurvene der..mulighet for en aldri så liten oppskrift? *dådyr øyne*
De var rett og slett nydelige! Kanskje tilogmed en ikke-hekler får til!
Synnøve sa…
Du bare tryller frem det lekreste av det lekre, sånn helt utav det blå, du :)
såååå mye fint!! kjenner jeg blir inspirert. har masse eskimogarn liggende, så det skal nok bli en kurv eller to;) luen var bare superskjønn;) har lagret oppskriften din ett sted så jeg må bare prøve;)
Tovepia sa…
Myke og flotte ting du viser! Abuelita-garnet er direkte herlig, og jeg likte dennne rosafargen på lua!
Kos da på by'n!
Klem fra mæ;)
Ajajajjj...disse hekla kurvene er så fine altså. Og det samme gjelder snurrelua. Den har jeg forresten helt glemt. Hmmmm..... skal tro om jeg har noe garn i garnlagret som passer til det prosjektet... Tam ti teiii, jeg får gå å sjekke ;o)

Kos deg med venninnekveld! Fordi du fortjener d ;o)

Vårsolklem fra Steinkjer
Stinemorღ sa…
Jeg liker dine avsporinger!
Tøffe kurver :) og supersøt lue-
sukkersøt ja, men det tror jeg mange små frøkner syns er helt topp!

Ha en fin kveld,
klem♥
Praktiske og fine kurver og skjønn lue:))
Blåbærlina sa…
Gurimalla så fine kurver, gjett om jeg kommer til å hekle litt her....
Har hekla noen sånne uten håndtak og i tynnere bomullsgarn, så det skal jeg vel få til :O)
Vet ikke om du så svaret mitt ang svar/oppfølgermail på kommentarer men jeg mener jeg har vært borti det et sted på innstillinger, men har ikke funnet mer ut av det foreløpig- finnes det så er det flott :O)
Takk for inspirasjon og fine bilder!
Klem fra Nina
Rosehagen sa…
Supersøte kurver;)
Alltid kjekt å ha noe for å legge noe oppi!!!
Kjenner det med planer som endres;)))
Frustrerte Fruer eller skitur her!!!

Klem fra Ann-M.
Birgitte sa…
Avsporingsprosjektene dine ble kjempefine! Kjekt å ha slike kurver i ulike størrelser:)Snurreluen ble superfin i en søt rosafarge. Jeg går med planer om å prøve ut noe av picklesgarnet, har bare ikke kommet så langt enda;) Også har jeg planer om å strikke alle de fine luemønstrene dine:) Ønsker deg en fin tirsdagkveld!
Frihet sa…
Så fin lue!!! Kan nok tenke meg at noen blir supert glad for den!! Jeg elsket fargen!! Må kjøpe garn og prøve meg på en slik ;)
Barbro sa…
Tøffe kurver! Ny variant og det ble flott :-)
Og nydelige luer.

Ha en fin dag
Klem fra meg :-)
Bente sa…
Åh! Falt totalt for kurvene dine! Og den lua var jo søt, da. Jeg ser at den er supermyk! Du finner helt sikkert noen som vil ha den.
Lykketrollet sa…
Så utrolig fine kurvene var! Kjempefin farge. Har havnet på min to-do list! Snurreluen var også kjempefin.
Likte bloggen din! Masse fine farger og oppskrifter. Dette var første gang jeg kom over den, men skal absolutt kikke innom flere ganger!
Ha en fin dag! :)
Frieblonder sa…
Kjempefine kurver! Er greit med et avsporingsprosjekt som blir så lekkert:)
klem
Stilige kurver og den luen din ser kjempegod ut! Tøft med rosa da... :)) og du kler sikkert rosa også!
klem fra sissel
hanne sa…
Flotte kurver, det er forresten merkelig med slike avsporinger som bare må lages med en gang og veldig moro!
Klem!
Kjempefine kurver! Har et par jeg har fått i gave, og dem er jo så praktiske å lagre småtterier i:)
Ha en fin dag:)
1000 Gleder sa…
De hekla kuvenen var virkelig flotte. Lua også, men de kurvene falt jeg helt for! Kjempeflink er du. Jeg legger meg til som følger :-)
strikkedilla sa…
Så fine kurver, og så gøy når man finner noe man bare må lage. Luen er også lekker.
Knallfine kurvar og ei nydeleg lue.
Vao vilken fantastisk blogg. Allt som mitt intresse. Hinner inte kika länge nu men kommer så säkert igen. Ha en god veekend.
Renathe sa…
Rart hvor påvirka en blir av disse trendene, at oransje/gult og isblå skulle bli de bestestefineste fargene som fins hadde jeg ikke trodd.

Gleder meg til oppskrift! Er en grunn til at dine oppskrifter alltid blir fulgt! Det blir jo så fint atte! <3
Guri sa…
Koselige kurver! Liker den brunfargen godt jeg da :)
Du, jeg prøvde å sende deg en mail i sted, men du har antagelig byttet adresse. Det jeg ville si er at jeg kan handle Ikea-stoffer for deg og sende oppover til deg. Send meg en mail hvis du er interessert!
Stor klem :)
Liv-Toril sa…
Jeg har vært innom og kosa meg med flotte inspirerende bilder av pent laget håndverk i nydelige fargesammensettinger. Tusen takk for titten.
Lykketrollet sa…
Hei. Ser jeg kommenterte på dette innegget 7/3-12. Der skrev jeg at kurvene var på min to-do-liste. Nå har jeg altså heklet kurvene, og har nevnt deg i blogginnlegget. :-) Hilsen Mette.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette