Gå til hovedinnhold

Hjertestrikk med hjertet i halsen


Mange strikkere kjenner sikkert igjen Milo-vesten, jeg har sett den rundt omkring på bloggere i lang tid. Men det var ikke før jeg så varianten med hjerter på at den rykket oppover på listen min :). Og oppskriften, som dere kan kjøpe her, inneholder flere fine forslag til pyntestrikk-kanten. Hjertene var superenkle å strikke, og veldig dekorative syns jeg. Tror nok de dukker opp på andre plagg også etterhvert :).


En av grunnene til at jeg ikke har strikket denne før er at jeg er ikke så glad i kombinasjonen rettstrikk og riller, for jeg syns det blir sånn forskjell i tykkelsen på plagget da. Men nå ville jeg gi den ett forsøk, og fant frem garn med omtrent samme tykkelse + rett pinnestr. Vesten strikkes fra toppen og ned og det gikk fint helt til jeg skulle begynne på rettstrikk, da ble det veeeeldig løst og tynt. Jeg la vesten til siden og gikk i tenkeboksen. Rekke opp alt og begynne på nytt? Nope. Trikse litt på vanlig vis? Jepp :).


Så etter rillestrikken la jeg garnet dobbelt, gikk opp en pinnestørrelse, felte en rekke masker på første omgang...og strikket i vei med hjertet i halsen ;-) Og noen ganger har man bare flaks! Omkretsen ble så lik som den kunne bli og vesten ble tett og fin - akkurat slik en nordnorsk vest skal være :-) Og så kommer jeg på at det er jo rillestrikk som vrangbord nederst også... Tilbake til enkelt garn, 1 pinnestørrelse ned og øke tilbake til opprinnelig antall masker. Puh. Jeg har sagt det før, strikking er risikosport!


Garnet jeg har brukt heter Kreta og er bestilt fra Stof2000 i Danmark. Syns det var så fint med litt sjatering/melering i garnet. Herlige farger i tillegg! Og så inneholder det "bare" 35 % ull, resten er bomull + litt akryl - men det tåler vi! :-)


I morgen er Luefabrikken igjen klar for Døgnvillfestival, denne gang er det Døgnvill Vinter - som arrangeres for første gang. Og det med tidenes booking her nord: Sir Elton John! Og selvfølgelig flere andre flotte artister. Det blir to spennende dager, med min faste Døgnvill-medhjelper Marita ♥

Ha en fin-fin torsdag der ute!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Oioioi, vest etter mitt ♥, thi-hi! Denne var utrolig flott og den hjerteraden var lekker, kjempefin og dekorativ! Flinke du :)

Lueproduksjonen din er bare så imponerendes, masse lykke til på festival og med luesalget!!! Tvi tvi!

Klem fra meg,
Eli Kristin
Guri sa…
Oi, det var dristig gjort! Men resultatet ble jo supert! Denne vesten er søt og med hjertene ble den megasøt!!!!
Lykke til med salget på Døgnvill!
Stor klem :)
Randi sa…
Åååå....så utrolig skjønn. Er oppskriften kun på engelsk eller får du den i norsk også?

Lykke til med luesalget!
Strikketine sa…
Kjempefin vest! Jeg får mer og mer lyst å strikke den for hver gang jeg kommer over den..
God helg!
Synnøve sa…
Så lekker den ble! Imponert over din evne til å regne deg frem til det meste altså :) Hjertene var prikken over i'en her altså! Lykke til på Døgnvill - jeg ser stadig noen med dine luer og roper hver gang ut "Åååh, men det er jo g-anette sine!" Så får jeg alltid til svar: "Ehm, vet ikke, jeg bestilte på nett/kjøpte på ei messe... kjenner du henne, eller?" "Tja, man kan vel si at jeg gjør på en måte det, sånn i bloggverdenen i hvert fall!" :)
Nej jag har inte tidigare sett milo-västen men den är riktigt snygg. Ha det så gott.
Bundingen sa…
Kjempesøt vest med nydelig hjertestrikk! Lykke til med luesalget, og riktig god påske!
ååå den blei skjønn!! Ønsker deg lykke til på døgnvillfestivalen, håper du får solgt masse!! God påske til deg og dine:))
Tovepia sa…
Du strikker de nydeligste plagg...og jeg blir inspirert!!
Ha en fin torsdagskveld!!..klem;)
tulipa sa…
NYDELIG vest! Så søtt med de hjertene! Denne noterer jeg meg!
Lykke til på festival og ha det kjekt!!
:)
LaLa`s Loft sa…
Så fin vest, fargen var og hærlig. Kos deg på døgnvill, det blir sikker tøfft (litt sånn lyst jeg å).... :) God helg :)
Anonym sa…
Kjempe fin vest:)
Flott inspirasjon:)
Stinemorღ sa…
Så nydelig!
Dette er en risikosport, men resultatet ditt ble fantastisk!
Så skjønn med hjerter ♥

god klem
Rigmor sa…
Milo'en du har strikka ble rett og slett nydelig ! Ha ei fin helg:)
Blåbærlina sa…
Superfin vest du har strikket! Skal si deg de hjertene gjorde seg godt! :O)
visste forresten ikke at det gikk an å bestille fra Stof2000 - godt tips!
Lykke til på Døgnvill, så mye fine luer du har sydd, håper salget går bra!

God helg og klem fra Nina :O)
Siren sa…
Den var jo bare aldeles nydelig! Lykke til med salget på festivalen, kan ikke skjønne annet enn at luene forvinner ut i en fart:) God helg og god påske!
Siren sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
siwi sa…
Har strikket flere Miloer og den siste er ikke laget her i huset. Men med hjerter har jeg ikke laget ennå, den ble rett og slett bare kjempefin! Må nok prøves, bloggen din har en tendens til å inspirere til og starte på ting man ikke hadde planlagt ... :) God Påske!
Miriam sa…
For en lekker vest!
Håper dere har hatt det fint på døgnvill :)
mimouna sa…
Nydelig vest og kreativ løsning. :)

Lykke til med luesalg og kos deg på festivalen.
Å, så søt den var :-) Herlig hjerteranke <3

God påske - klem Siv
knitnetty sa…
Vesten ble kjempeflott :) Noen ganger lønner det seg virkelig å tenke litt igjennom tingene før man strikker videre.

I dag var jeg ute på en av mine jevnlige joggeturer.... Gjett hva jeg hadde på hodet? En av de fine luene jeg har fått fra deg. De er så fine. Jeg føler meg riktig så cool og sporty med dem på. Og de passer jo perfekt nå når det bare er sånn passe kaldt ute.

Lykke til med salget på festivalen....og god påske.
This is a really pretty piece... the hearts really are wonderful and the colour is beautiful!
Anonym sa…
Veldig flott variant av Miloen :)
strikkelisa sa…
Utrolig lurt det du gjorde med singleten. Flaks eller ei!
Den ble jo bare supernydelig. :)
Ønsker deg en fin helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.