Gå til hovedinnhold

Luksus-lue og vinnerlykke


Kashmir Alpakka. Bare navnet oser jo luksus ;) Garnet er det mykeste jeg noen gang har kjent og det finnes i nydelige farger. Det koster og litt da... men noen ganger skal man unne seg litt luksus, sant? Det er altså Sandnes Kashmir Alpakka jeg har brukt, farge nr 5930, pinnenr 4,5.


 Jeg visste hvordan jeg ville luen skulle være, og noen oppskrifts-jakt hadde jeg ikke tid til ;) Så derfor ble nok en lue til underveis, men da skjer slike ting som at man heeelt på slutten måtte kjøpe ett tredje (dyre) nøste for å få den rette lengden. Luksus-lue. Jeg liker den veldig godt, den klør bare bittelitt men det er den jo verdt ;) Jeg har nesten ett helt nøste igjen, må finne på noe fint til det også :)


For litt over to uker siden var jeg så heldig at jeg vant i Skorpionens Hjørne sin give-away! Og få dager etter kom denne flotte pakken i postkassen. Strikket klut, nydelig hjerte (som allerede har fått fast plass i hjemmet), sukkertøy og sjokolade (sistnevnte forsvant før jeg overhodet tenkte på å ta bilde..) Kjempeflott premie, tusen takk Eli Kristin! Premien inkluderte også ett hjemmelaget kort etter mitt ønske, men jeg somlet litt med å komme med innhold så det får jeg senere. Eli Kristin har en superfin og kreativ blogg, verdt ett besøk! Utrolig hva den dama rekker over :)

Jeg derimot, rekker ikke over så mye annet enn luer....Jeg er midt mellom to store julemesser nå som tar omtrent all tiden. Men optimist som jeg er, neste uke planlegger jeg å sy litt juleting! :) Den som venter får se, hihi ;)

Ha ei fortsatt flott uke.

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

swimzy sa…
Åhh så utrolig nydelig lue :)
Du er kjempeflink! :)
Og så heldig som vant en så fin giveaway...

.hvis du har lyst til å prøve lykken igjen har jeg en giveaway på min matblogg, swimzys matblogg om å vinne 10 valgfrie pepperkakeformen..

klem fra swimzy
Unknown sa…
åHH, det var en nyyydelig lue..., man ser at den er strikket av et kvalitetsgarn... :O)

Morsomt når man vinner i giveaway's

klem
Anita sa…
Ååååhh....Den luen var bare nydelig!!! Og en fantastisk farge! Elsker den lyse, tåkete blåfargen! Måtte bare vinteren bli slik som den luen!!! Du tryller jo frem de lekreste ting UTEN oppskrift!
Ha en fin kveld!
Klem, Anita ;)
siwi sa…
Lua ble veldig fin, og den så ut som den var verdt prisen! Litt kløe tåler man hvis man vet den luksus man klør av!
Stinemorღ sa…
Nydelig luksuslue!
Det kledde du virkelig, og du fortjener den :) Nydelig farge!

Så flott premie du har fått - grattis!

klem
Kjempe fin lue!!! Det deilige garnet kommer du nok ikke til å angre på at du brukte. Det er nyyyyyydelig!!
Oline sa…
Nydelig lue! Kjem det oppskrift på denne og?
Vilma sa…
Klæder fabrikanten ualmindelig godt den lue :-)))

God og produktiv weekend :-)
Guri sa…
Nydelig lue! Garnet ser veldig mykt og deilig ut :)
God helg! Klem :)
Hilde sa…
Nydelig lue! Det kasjmir garnet er himmelsk <3 Hva med å teste vinnerlykken hos meg? jeg har to giveawayer gående :)
Synnøve sa…
Åh, for en lekker lue, verdt hver en krone! Den blåfargen var bare helt nydelig, kledde deg veldig godt også! god helg :)
tulipa sa…
Kjekt å ha vinnerlykke av og til!:)
For en flott lue! Er imponert over alle som klare å lage mønster selv! Har strikket en jakke i dette garnet og det er fantastisk mykt! Men jeg har en mistanke om at det kommer til å nuppe en del etterhvert!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min etter mitt lille fravær!
God helg!
:)
Hygge-Strik sa…
Lækker hue du har strikket, farven er god. Jeg kan godt lide en hue, der kan pakkes godt ned omkring ansigtet.
Villblomsten sa…
Så mye flott du har strikket og sydd :-)
Mmmm, nydelig lue og så fiiiin kjølig vinterblå farge! Lua så utrolig myk og deilig ut. Du er jo rene fotomodellen også, flotte bilder av deg og lua! ;) Kjekt å se damen bak "verket"! Litt luksus må du unne deg selv også når du lager så mye flott til andre ^_^

Kjekt at gaven falt i smak - både det som er mottatt og det som er på veg! ;)

Nyt onsdagen! Stor klem fra meg,
Eli Kristin
Aldeles nydelig lue i vakker farge! Og kjempefine bilder av deg.

Gratulerer med give-away-gave, og kos deg med julemesser!

Klem!
Helt nydelig lue! Og har du nesten ett nøste igjen kan det kanskje bli pulsvarmere- bare sånne rundt håndleddet? Når du legger opp med staver istedenfor med luftmasker begynner du med 2 lm- 1 stav i den første av de to. Så 1 stav igjen... hm hvordan skal jeg forklare dette tro... tror jeg må ta noen bilder...
klem fra Sissel
Unknown sa…
Alpakka sies jo å være laget av det beste fiberet (i verden?). Så det er ikke rart at det er litt dyrt. Men jeg er helt enig med deg, det er et veldig behagelig garn.
Jeg er utplassert hos Gjestal(skal utdanne meg som strikker), og der har de mye fint Alpakka-garn som jeg går og kjenner på hele tiden ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster