Gå til hovedinnhold

Årets julegavetips!


Når jeg har vært på messer med luefabrikken har jeg flere ganger havnet i nærheten av Nordlysmat fra Alta. Det er noen fantastiske damer som jeg gleder meg til å treffe hver gang :)
Til jul i fjor kjøpte jeg to produkter hos dem, som virkelig falt i smak! Det ene var Sibir Gressløkolje, fantastisk smak og kan brukes til utrolig mye godt! Det andre var Nordlysgløgg, som gir denne julejenta gåsehud bare med å lukte litt på innholdet i flasken :)


I fjor ble det bare med tanken, men i år ville jeg gjøre noe ekstra med disse to produktene. Så nå har jeg kjøpt flere sett og skal gi bort i julegave, og for å sette et personlig preg på de syr jeg passende poser.
For ordens skyld, jeg er IKKE sponset av Nordlysmat ;) men jeg bare syns at dette er ett så bra julegavetips til de som har "alt" at jeg må dele det med dere! Nettbutikken til Nordlysmat finner dere her. Produktene selges også i en rekke butikker, oversikt finner dere her.

Og her kommer oppskriften på posen hvis noen vil prøve seg. Den er laget på absolutt enkleste vis, slik at alle kan få til! :)


1. Du trenger en stoffbit som måler 37x21 cm, 23 cm blonde, ca 50 cm knyteband.
2. Sy sikksakk rundt stoffbiten, spesielt viktig hvis det er linstoff for det frynser veldig.
3. På kort-enden bretter du ned kanten ca 1 cm.


4. Fest blondekanten på rettsiden av bretten med nåler.
5. Sy fast blondekanten med rettsøm ( i samme operasjon syes da brettekanten fast)
6. Brett langside mot langside og fest med nåler


7. Brett knytebandet på midten og stikk det inn ca 29 cm fra bunn, slik at bretten på bandet stikker ut. Sy   langsiden, ta noen sikksakk-sting over blonden på toppen slik at den ikke frynser seg.
8. Bunnen: Legg posen som vist på bildet, fest nåler og sy med rettsøm. Her er ett fint sted å putte inn din personlige navnelapp.
9. For ekstra fin bunn: Legg posen som vist på bildet og tegn streker ca 2,5 cm fra spissen. Fest nåler.


10. Sy langs strekene, klipp vekk det overflødige og sikksakk over klippekanten.
11. Vreng posen. Bruk f.eks en tykk strikkepinne til å dytte forsiktig i hjørnene på bunnen.
12. Knyt posen. Ferdig! :)

Jeg har brukt linstoff og knytebånd fra Stoff & Stil, og blonder fra Panduro. I dag er det nøyaktig 1 mnd til julaften, så dere har ingen tid å miste! ;)

Nå skal det ryddes og ordnes litt i heimen, så skal jeg kommer meg ut av tights og t-skjorte og ordne litt på meg selv også ;) for i kveld skal jeg og min fantastiske lue-sydame Ilze ut å spise middag. Det blir kos ♥

Ha ei fortsatt fin uke og kreative førjulsdager!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Takk for supert julegavetips!! Håper eg får tid til å prøve å lagr ein slik pose!! Ha ei fin adventstid:))
Pernilla sa…
Her hva det litt reklame, spennende produkter.
Et kjempebra julegavetips, takk for beskrivelse på pose.
Kos dere masse med god mat ute!
Klem Pernilla
tulipa sa…
For en super julegave, med DE skjønne posene! Ka du får til!!
:)
Synnøve sa…
Åååååh, dette varmet en Altasjel! <3 Jeg får frysninger av å høre om lukta av Nordlysgløggen, og jeg kan nesten kjenne den hvis jeg lukker øynene. Dette er definitivt julestemning for meg, og jeg har gitt bort flere slike flasker - med stort hell! Tusen takk for poseoppskrift :)
Så koselige poser du har sydd da! Tror jeg må innom denne nettbutikken, den gløggen høres spennende ut :)
Har forresten laget en liten bildeforklaring til deg hvordan man legger opp med staver :)
klem fra Sissel
BodilE sa…
Kjempefint julegavetips! Morsomt med litt annerledes produkter med personlig vri!
Kjempeflott julegavetips! Genialt til de som "har alt".

Ønsker deg ei riktig god helg og 1. advent.

Klem
Susan sa…
kjempegod ide! Kjekke gaver til de som har alt!
Stine sa…
Kjempeflott gavetips. Takker så mye for veldig flott bilde-tutorial.

Ha ei fin adventshelg!
Gunn-Hege sa…
Du tryller fram de vidunderligste ting!!!
Nå har jeg susa inn på etsy og kjøpt meg sånne knappedingser som du forklarte, så nå skal det bli "hjemmelaga" knapper i puslekrokheimen og ;0)
Takk for gode tips!!! Og goood helg til deg og dine!!! Klæm :0)
Ingrid sa…
Kjempefint ulegavetips, lengter tilbake til nord med en gang! Skal nok bestille noen slike til julegaver ja! :) Jeg er ikke noe særlig med symaskina, men kanskje jeg strikker og tover en flaskepose?

Hilsen Ingrid (Ufostrikk)
hanne sa…
Så flott beskrivelse og tips!
Ikke dumt å gi bort spiselige gaver!
Ha en fiiin helg!
Klem
I en Sving sa…
Så flott pose og takk for tut :)

Jeg har et blogglotteri på gang hos meg. Smett innom da vel, så kanskje julenissen kommer til akkurat deg?

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp