Gå til hovedinnhold

Skuldervarmer og oppskrift høsthals


Åå, denne var gøy å strikke! Fornøyd med både passform og tykkelse, og god å ha på. Men jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke gjorde det jeg planla, nemlig å velge en annen farge enn sort/brun/grå/hvit... Joda, det er jo mer anvendelig da. Men samtidig, litt kjedelig! Og det finnes jo SÅ mye lekre farger å velge mellom!

Men så tenkte jeg at jeg hvertfall skulle ha en flott og frisk farge under når jeg skulle ta bilde, og dere ser jo hvordan det gikk med den planen, jeg er håpløs.. :)


Oppskrift på skuldervarmeren finner dere i dette heftet fra Sandnesgarn. Og vet dere hva? *Trommevirvel* jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke! Riktig garn (Easy), riktig pinnestørrelse, riktig antall masker. Forresten, jeg strikket den bittelitt lengre enn oppskriften sa, men det er jo ikke risikabelt da ;)

♦ ♦ ♦

Jeg har fått SÅ mange hyggelige tilbakemeldinger på halsen fra forrige innlegg, tusen takk dere! ♥ 
Og her kommer oppskriften for de som vil prøve seg:


Garn: 3 nøster Easy fra Sandnesgarn
Pinner: Rundpinne nr 7

Legg opp 100 masker, arbeidet strikkes rundt. (Legg gjerne opp på 1-2 nr større pinne og bytt så til nr 7, slik blir kanten ikke for stram). 

Strikk 1 omg rett, 1 omg vr, 1 omg r, 1 omg vr = 2 riller. 

Fortsett i mønster slik:
1. *6 r, 1 vr, 2 r, 1 vr* gjenta omg ut.
2. *2 r, 2 vr, 2 r, 1 vr, 1 kast, ta 1 m løs av, 1 r, løft den løse over, 1 vr* gjenta omg ut.
3. *6 r, 1 vr, 2 r, 1 vr* gjenta omg ut. 
4. *2 r, 2 vr, 2 r, 1 vr, 2 r smn, 1 kast, 1 vr* gjenta omg ut.

Gjenta disse 4 omgangene til arbeidet måler ca 18 cm. Eller følg med på hvor mye garn du har igjen, du må ha nok til 3 omganger + felleomg etter mønster. Strikk så 1 omg vr, 1 omg rett, 1 omg vr, fell av på neste omg rett. Lykke til!

Ha en flott tirsdagskveld der ute, jeg skal strikke rosa i kveld ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Misemor sa…
Oj, skummelt å male et flott eikekjøkken hvitt da. La oss få ta en titt om du bestemmer deg for å gjøre det iallefall?

De skjerfene er jo kjempefine. Du er superflink. Og takk for at du deler oppskrift, det er meget mulig jeg prøver meg på den etterhvert. =)
Stinemorღ sa…
Den halsen så deilig og varm ut!
Har du fulgt oppskriften til punkt og prikke altså :) wow! Det er liksom ikke ofte det skjer her hos meg lenger - eller hos deg. Vi må liksom forandre på noe, hahaha :) Merkelige strikkedamer!

Så snill du er som dele oppskrift på den andre halsen - den må jeg prøve meg på! Snart... må bare først :)

Tusen takk for skjønn kommentar på Matilde-bidlet mitt til konkurransen!

klem
Bundingen sa…
Denne kledde du godt! Det kjekke med en "kjedelig" farge er at du kan ha sprekere farger under. Takk for at du deler oppskriften på halsen. Har lyst til å prøve denne jeg også. Fortsatt god strikkeuke!
Synnøve sa…
Oiii, den var jo helt perfekt jo! Knallfin! Jeg likte fargevalget ditt, det er jo evigvarende og anvendelig til ALT :) perfekt, hele vinteren gjennom!
lena sa…
Så flott skuldervarmer, og superfott modell!:) Halsen din er bare så fin, takk for mønster. Hadde egentlig planer om en annen hals i gave ti jul, men nå blir den glatt byttet ut med din:)
Ragnfrid sa…
Kjempefin! Satt veldig fint på.
Barbro sa…
Å, den var rålekker!!
takk for at du deler oppskrift :-)

Ønsker deg en fin kveld
Klem fra meg :-)
Miriam sa…
Så flotte halser du har strikket!

Kjenner meg igjen i fargevalget.. Følte nesten jeg skeiet ut i helga da jeg strikket en hals i lyseblå til meg selv ;)
hanne sa…
Så fiiin denne var! Synes du kledde den veldig godt! Kjedelig farge? Det tenkte ikke jeg i alle fall!
Ha en fin dag!
Klem
Pernilla sa…
Halsene er kjempefine! Jeg er nok av samme ulla som du, kjører på de sikre fargene. Kanskje ikke alltid så spennende men men.
Supert med oppskrift på halsen! Trur jeg har noen kjedelige fargevalg på easy her hjemme. Takk!
Ønsker deg en fortsatt fin dag!
Pernilla
Katrine sa…
Så snill du er som deler mønster :D Hvordan er det Easygarnet? Syns du det klør? Frister å teste denne ut:)
Stine sa…
Oppskriften på halsen din må bare prøves. Tusen takk for at du deler!!
mettehobby sa…
Så kjekt at du delte oppskrifta da!! Kjempesnilt!!
Heiii på deg!
Høsthalsen din er såå utrolig fin! Sitter å strikker på en akkurat nå, og du verden så pen den blir! Kjempekoselig strikking. Tusen takk for at du delte oppskriften ;o)

Klem
Nå har jeg sittet lenge å tittet på bloggen din. Du har så utrolig mye lekker strikk her, så mye lekkert.
Takk for at du inspirerer :)

Har du en nettside du bestiller knapper og garn fra, eller drar du i butikken?

Legger meg til som følger :)

Stor klem fra Malin
Anonym sa…
Hei.
Jeg lurte bare på om det er 100 masker eller mer. min hals blir ikke så lang som din ser ut. :(
G-Anette sa…
Heisan, det er riktig at det er 100 masker. Det kan jo være at du strikker strammere enn meg. Men mønster-rapportene er på 10 masker, så du kan jo legge opp 10 eller 20 masker mer om du ønsker. Men da trenger du nok mer garn også, for å få ok bredde på halsen. Lykke til! :)
G-Anette sa…
Min hals er forresten ca 110 cm lang.
Blåbærlina sa…
Så nydelige halser!! Takk for oppskrift, må prøve en av dem snart!! Så mye morsomt å lage atte!! Nå har jeg laget blogg og innlegg om en av mine halser om du er interessert i å se :O)
Natthilsen fra Nina
Unknown sa…
Kjempeflott hals..., takk for at du deler oppskrift!

klem
Trude sa…
Tusen takk for deling av oppskrifter! Da har jeg fått ferdig snurrelue og høsthals. Det gikk fantastisk fort å strikke den halsen. Har laget et innlegg med bilder hvis du vil se.
Ha en fin uke!
Camilla sa…
KJEMPEFIN hals! Jeg kjenner virkelig det klør i fingrene etter å prøve meg på denne:) Men tror du det blir bra resultat om jeg forsøker meg med et tynnere garn og tynnere pinner?
G-Anette sa…
Hei Camilla :) Det blir helt sikkert flott resultat med tynnere garn og pinner! Legg bare opp flere masker. Pga at mønster-rapporten er på 10 masker må maskeantallet du legger opp være delelig på 10.
Lykke til!
Heisann! Den halsen liker jeg veldig godt og har laget en i grått i garnet Eskimo. Den ble ikke så lang som din dessverre, så det blir kanskje til ei ung jente.. :) Tror jeg prøver meg igjen i en annen farge og legger opp litt mer masker. Din ser akkurat passe lang ut :D

Nyt onsdagen!
Stine sa…
Jeg har strikket høsthalsen din og er kjempefornøyd med resultatet. Tykk og deilig med det enkle, men effektfulle mønsteret. Tusen takk, igjen, for at du deler mønsteret.

Ha ei fin helg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette