Gå til hovedinnhold

Hjertedryss og perlestrikk


Stinemor sitt panneband gikk som en farsott i vinter, og nå er vi i gang igjen ;) Det er så utrolig flott og enkel strikk! Jeg strikket en liten vri, med knappelukking. Vel...det skal hvertfall se ut som det, men det er sydd sammen, hihi ;) Denne gangen dristet jeg meg i kurven med akryl-grøss-og-gru-garnet. Valget falt på ett litt "pusete" hvitt garn, kjøpt på Finnsnes for noen år siden.


Garnet mangler merking så jeg aner ikke hva det er, men jeg husker at det var akryl. Og jeg må si jeg er positivt overrasket. Jeg tror dette må være det akrylgarnet jeg syns ligner mest på ull! Og jeg har enda "litt" garn igjen, her ser dere bildet av nøstet sammen med ett vanlig nøste:


Det er ikke mulig å se at jeg har strikket ett panneband av det ;) Men tror dette kan bli til flere småplagg for klø-familien her :) Jeg blir litt oppgitt over akrylgarn-utvalget egentlig. For på klesbutikker finner man jo kjempefine strikkaplagg i akryl, som ser og kjennes ut som ull. Men syns det meste av akrylgarn er skinnende og kunstig. Er det noen som har gode akrylgarn-tips å komme med?


Jeg blir så glad når jentene mine viser samme lidenskap som meg for å kreere! Søndagskvelden hadde jeg og Emma storproduksjon av knapper. Det gikk langt over hennes leggetid, men noen ganger må man jo bare ;) For dette var gøy, og Emma var bare SÅ fornøyd! ♥


Vi laget 24 store knapper + 24 enda større, med magneter bak. Kjekt å ha på kjøleskapet til å henge opp viktige papirer/beskjeder. Vi trenger strengt tatt ikke 24 magneter til viktige beskjeder...men det var jo så gøy! Så det blir nok enda flere! 
 

Disse små hjertene ble til en kveld jeg var innom Ravelry for å finne oppskrift på en hals/skuldervarmer... Slik blir det bare noen ganger (igrunnen ganske ofte...) Kreativ avsporing! :) Ikke vet jeg hva jeg skal bruke hjertene til heller, men de var bare så fine! Blir sikkert søt luepynt/panneband-pynt en dag. De er heklet i Duo på krok 3,5. Oppskriften finner du her.

I kveld skal jeg jakte videre etter hals/skuldervarmer. Vet egentlig hvordan den skal være, men så var det å finne oppskrift....orker ikke lage/tenke/fundere/kreere selv. Slitsomt med risikostrikking, hihi ;)

Ha en flott tirsdag jenter og kos dere med Dr. Derek Shepherd, Dr. Alex Karev og Dr. Mark Sloan i kveld ;)

Stor klem fra Gry-Anette
 

Kommentarer

elle-melle sa…
Det ser ut å bli mange fine halser av det nøstet. Jeg har noe slikt akrylgarn liggende - en gave fra en bekjent -, men jeg vet ikke hva det heter jeg heller. Jeg strikket noen luer i perlestrikk og de falt i smak hos dem som ikke kan ha ull. Det ligger fremdeles noen rester igjen - så kanskje de kan bli halser som passer til luene.
For noen flotte knapper dere har laget. Det er mange år siden jeg laget slike knapper, men med så mange flotte stoffer som finnes nå kan man jo lage de herligste knapper. frister å gjyve på igjen.
Synnøve sa…
Ja, det blir noen pannebånd av det nøstet! Utrolig lekkert med de knappene som pynt, altså! Og de hjertene var bare helt supre - ser også for meg at de kan bli fin pynt :) takk for inspirasjon, I really love Blogglandia :) Akrylgarn har jeg liten erfaring med, jeg skygger unna så mye at jeg ikke kjøper det som finnes i butikk heller, jeg synes det "knirker" og nupper så vanvittig ;)
Nydeleg panneband! Eg har faktisk ikkje strikka slike enno, men trur nok gjerne eg må det, ja. Flotte knappar de har laga. Det er så kjekt når ein kan gjere slike kjekke ting i lag med andre, og sikkert endå kjekkare når ein kan gjere det i lag med sine eigne barn. Nydelege hjarte! Det er utruleg kva ein finn på ravelry. ;)
Unknown sa…
Utrolig søte heklehjerter og knapper. Hvilken produksjon.
Flott ide med knapper på pannebåndet :-)
lena sa…
Flott hals, og det akrylgarnet ser jo kjempefint ut:). Jeg har egentlig ikke noe problem med garn med akryl i seg, men jeg har skjønt at det tover en del...? Bravo har jo masse spreke farger:)
Nydelige knapper da, artig å lage de selv. Og de heklahjertene er jo en skatt du har funnet! For en flott pynt! Ha en super lete-etter-hals/skuldervarmer-tv-kveld:) Klem
månestråle sa…
pannebåndet ble jo kjempelekkert !
håpe det ikkje kommer tel å klø :) :) De knappan va råflott, det må ha vært en enorm jobb, og e det ikkje litt vanskelig åsså ?
tror jammen æ ska prøve mæ på de søte hjertan du har laga, de kan jo brukes tel masse forskjellig :)
Klem Anita
Stinemorღ sa…
Det var et digert nøste!
Og lekkert pannebånd - artig vri :) Det er fortsatt like morsomt at noe så enkelt utvikla seg så voldsomt :)

De hjertene må da være supre som pynt på pannebånd! :) Det tror jeg!

STOR klem
tulipa sa…
Pannebåndet er jo blitt en skikkeleig slager i bloggverdenen! Artig å se alle de forskjellige variantene!
De hjertene var altså så supersøte! Ser for meg at de er fine til å feste på f.eks presanger. Skulle gjerne ha kunnet heklet noen røde til å feste på julegavene!
Ha en kreativ dag!
:)
Frihet sa…
Mye flott!!! Jeg elsker knapper og kan rett og slett ikke få nok :0
Hilde sa…
Såå mye fint på en gang!

Pannebåndet var utrolig hærlig. Likte knappene :)

Og apropo knapper..kjempefine de dere har laga! Som sagt over her.. kan ikke få nok av knapper :P
Renathe sa…
Guri så søte hjertene var da!! :)
Anonym sa…
Hei Gry-Anette.
Tusen takk for super tøffeloppskrift, jeg er godt i gang men lurer litt på fellingen.
Skal det alltid felles fra retten slik at man strikker alle maskene tilbake og feller på annenhver pinne?
Hvis man skal strikke barnetøfler,- har du oppskrift på det??
Jeg digger bloggen din og finner så mye glede og inspirasjon på alt det flotte du lager. Skjønner det tar megalangtid å utarbeide en oppskrift og setter pris på at du deler.
Mvh Karen Roos
G-Anette sa…
Hei Karen, så hyggelig at du prøver deg på tøflene! Når det gjelder fellingen, du skal felle på hver pinne (både fra retten og vrangen).

Barnetøfler har jeg også laget, de finner du her:

http://g-anette.blogspot.com/2010/10/tovede-tfler-med-oppskrift.html

De rosa der er samme prinsipp som de voksne.

Håper du får til, bare spør :)
Klem, Gry-Anette
Anonym sa…
Hei igjen.
Tusen tusen takk for raskt svar,da er jeg igang igjen med tøflene, og supert med barnetøffel-oppskrift.
Lykke til med kreativiteten fremover , en herlig tid nå på høsten. Jeg følger med på bloggen videre jeg..........
Mvh Karen
Mie sa…
Flott pannebånd! Jeg er ikke noen tilhenge av akrylgarn, men på den annen side så har jeg aldri klødd av ull. For ullkløere er det nok et godt alternativ ja. Enig med deg at akrylgarn som regel gir en litt ekkel, knitre følelse, ikke på langt nær så ullaktig som klærene man får kjøpt i butikken. Synd!
Gunn-Hege sa…
Det er så koselig å titte inn i bloggen din, du lager så mye fint!!
Tusen takk for at du deler oppskrifter, jeg har ikke prøvd noen av dem enda, men har lagt flere av dem i mine favoritter :0)
Jeg lurer litt på hvordan du lager knapper... vil du fortelle? Jeg har nemlig lyst til å prøve (har aldri gjort noe lignende før), også magneter :0)
MVH Gunn-Hege
Anonym sa…
Hei :) Det store hvite garnet ligner på de jeg har kjøpt på Rusta butikken iSverige Nordby shopping senter.Nydelig garn. hekler litt av hvert med det :)
Tina sa…
Følger du oppskrift på de hjertene? Hvis du vil dele oppskrift på de blir jeg veldig glad:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette