Gå til hovedinnhold

Ugla og Pablo


To kjekkaser er blitt til :) Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker ugler! Men jeg har ett spesielt forhold til pingviner også, og det skyldes nok Pablo. Ifølge min mamma kunne jeg boken om han på rams da jeg var liten, "Pablo, pingvinen som ikke tålte kulde" het den.


Og da vi fant frem den noe slitne boken fra loftet og jeg skulle lese den til Emma for første gang var det som at ordene kom av seg selv, 30 år etter! Herlig bok om herlige Pablo som ikke gir seg før han klarer det han har bestemt seg for, nemlig å flytte til syden :)


Jeg har heklet i diverse bomullsgarn-rester på krok 3,5. Oppskriften finner dere her . Ugla ble til etter stor inspirasjon fra Olava og Hanne.Takk ♥ Og den flinke dama bak oppskriften hadde også pingvin-oppskrift som jeg bare måtte prøve :) De er egentlig ment som nøkkelpynt/nøkkelhus, men jeg vil bare ha de sittende ett koselig sted. De er uansett litt store til å henge på nøklene syns jeg. De var gøy å hekle, ikke fullt så gøy å montere ;) Syns det er helt håpløst å sy sammen/feste tråder med bomullsgarn, så neste gang blir det ull-ugle. 


For noen uker siden fikk jeg en kjempehyggelig mail fra en blogg-leser som lurte på om jeg tok mot bestilling på strikket panneband. Hun hadde sett dette, og hadde så lyst på ett i rosa. Normalt tar jeg ikke mot strikke-bestillinger for jeg liker best å strikke det som faller meg inn, og ikke ha noe som "må" strikkes. Men ett rosa panneband hadde jeg lyst til å strikke, kose-oppdrag! Hun sendte meg garn i rett rosafarge + tre søte knapper. Så nå finnes det enda ett av Stinemors panneband der ute :)


I morgen tidlig (og da mener jeg virkelig tidlig!) reiser jeg, mamma og luene til Sørreisamessa. Tusen takk snille mamma, for at du blir med meg rundt omkring ♥. Jeg gleder meg til julemessene som kommer fremover! Jeg sitter naturlig nok mye hjemme og syr, og føler at enkelte uker er det bare familien og de i Annas barnehage jeg møter :) Jeg elsker jobben min, men noen ganger er det kjekt å komme seg ut av tightsen, t-skjorta og tøflene (lekkert, jeg vet...) og møte verden litt ;)

Jeg er forresten helt overvedet over responsen på min give-away! Så gøy! Men det er selvfølgelig plass til flere, så det er bare å hive seg med! ;)

Til slutt ønsker jeg dere alle en koselig og kreativ helg! ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

hege sa…
Nydelige Pablo! Husker den boka godt, jeg;-)) Har lest den maaaaange ganger. Tror jammen jeg må se om jeg kan finne den frem til ungene mine.

Kjempefine heklefugler - og ikke minst alle luene!

God tur til messe(r);-)))
Pernilla sa…
Da er det bare og ønske er en fin tur til messen. Og kos dere masse i helgen!
Pernilla
Anonym sa…
Så fine, digger pingviner så må nok hekle en sånn!
Har akkurat strikket snurreluen din og den ble kjempefin, takk for at du deler oppskrift!
God tur på messe og god helg :)

K
Anonym sa…
Hei, jeg har også heklet ugle etter oppskrift på bloggen din, den ble kjempefiiiin. Jeg sydde alle delene sammen med sytråd, det fungerte veldig bra. -bortsett fra dette er det jo veeeldig mange tråder å feste, da...
Uansett kjempefin!
AK
Hilde sa…
Har aldri hørt om Pablo, men han ser helt utrolig skjønn ut! Og boka virker kjempekoselig!
Jeg har også heklet en sånn ugle, bare som nøkkelknippe. Er et styr å montere ja! ENIG!

Her kan du se hvordan min ble..

http://ellemellegiraff.blogspot.com/2011/06/uuuhuuugle.html

ha en flott helg!
Stinemorღ sa…
Så søte og morsommere!
Matilde sin første kommentar var at slike ønsket hun seg til bursdagen sin!! Så det så :)

Morsomt at du har sendt et pannebånd ut i verden :)

Kos deg på messe!
Jeg for min del syns du skal slutte å få tak i så mange tøffe mønstre og stoff! Bare må ha liksom :) hahaha.... Den brune med drager har jeg veldig sansen for - og lurer litt på om den vil passe på mitt mamma-hode :) hmmm....

klem
Synnøve sa…
Åååh, Pablo! <3 Takk for at du tok han fram fra hukommelsen min! Herlige barneminner ;)
Renathe sa…
Så søte de var da! Pablo er helt ukjent for meg.. men høres koselig ut! :) Lykke til på messa!
Desirée sa…
Kjempesøte var de!! Masse lykke til på messa, luene dine er så fine så :)

God helg!
Siren sa…
Skikkelig kule ugler! Jeg og er svake for dem. Og lykke til på messa. Luene er kjempefine, så de går nok unna:) God helg!
Renathe sa…
Har forresten strikket to luer fra dine oppskrifter (igjen) og linket :) hihi.. VELDIG herming denne gangen.. :)
Guri sa…
To kjempeherlige skapninger!!!!
Lykke til med salget framover!!
God helg! Klem fra meg :)
mimouna sa…
Dette var et koselig innlegg. Herlig bok og søte pip-piper.

Lykke til på messen. :)
Heisann, for en produksjon med luer!!! o_O Flinke du! Skjønne figuerer, vi har boka også! :)

Tamtam - du vant 1. premien av min give-away!!! Gratulerer så mye! Send meg en epost på mail eli.magnussen@enivest.net med navn og adresse... og gjerne bilde, ønsket tekst eller noe slikt om du har mottaker til kortet ;)

Ha en super søndag!
hanne sa…
Så fine små! Nydelige heklearbeider!
Håper det gikk bra på messa!
Klem
Så fine de var da!Veldig gla i alt som har med ugler å gjøre:)

Hilsen ei som også bor på Kvaløya :)
Myntebo sa…
Så herlige små pinviner! Jeg hadde selv boken som liten og den er tatt frem igjen og lest flere ganger til våre små :)
Anonym sa…
Jeg husker også Pablo godt fra da jeg var liten. Men jeg hadde aldri boken. Vi hadde den på film, opptak fra tven.

Uglene er kjempeskjønne!
Birgitte sa…
Åååå, husker Pablo veldig godt jeg også, han var så søt! Veldig fine ugler du har lagd :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette