Gå til hovedinnhold

Fra det ene til det andre :)


Noen ganger er det en mening med at kreativiteter ikke blir slik man først tenkte. Jeg falt pladask for denne kjolen da jeg hadde en liten oppskrifts-søke-runde her en kveld. Jeg kjøpte garn neste dag, Drops Cotton Light, blanding mellom ull og akryl dvs at det er kløfritt og ikke så tungt som ren bomull. Kjempegodt garn! Men i min ivrighet glemte jeg (utrolig nok) å sjekke en liiiten detalj (eller to), nemlig garn/pinnestørrelse + om oppskriften hadde Anna sin størrelse. Så nå ble det risiko-strikking. For tykt garn på for tykke pinner strikket i str 18-24 mnd til ei snelle på snart 4 år. Det kunne ikke gå bra...


Underveis så jeg at dette ble alt for stort og felte masse masker da jeg kom til livet (den skulle vel egentlig strikkes ganske likt hele veien). Men jeg syns det ble fint med litt ekstra "strutt" på skjørtet og holdt motet oppe helt til selene var strikket! :) Men nei, det ble for stort på toppen av kjolen. Men før jeg fikk vurdert opprekking kommer Emma og sier: Ååååå, den var fin!!!!Og slik ble Anna sin kjole til Emma sin tunika :) Lykke! ♥ Og Anna er strålende fornøyd hun og, for storesøster var jo så fin ♥ De nydelige knappene jeg har brukt vant jeg i Guri sin konkurranse for en stund siden. Lekkert!


Gymposen jeg sydde til Adele, som dere kan se her, ga mersmak! Og jeg ble SÅ glad da mitt skjønne søskenbarn Johana ønsket seg gympose i bursdagsgave! Hun blir 10 år i dag, gratulerer søta ♥
Hun fikk velge stoff og da ble det dette kule sneglestoffet :)


Kjøpte noen blomst-stoffer på tilbud hos Stoff og Stil og det måtte bare bli en gympose av dette herlige grønne retro-blomst stoffet også. Merker en begynnende gympose-dilla.... ;)


Den forsvunnede ballerina-skoen er kommet til rette og her er altså Anna's favoritt-pynte-sko for tiden :) De ble heklet på Senja for noen uker siden. Garn: Duo, oppskrift Etsy. Kjekt med mini-prosjekter innimellom :)

I kveld skal jeg strikke videre på en rød genser, ha en flott kveld alle! ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Mie sa…
Flott kjole/tunika! Morsomt at det løste seg av seg selv på den måten. Likte spesielt godt fargen og knappene, veldig sommerlig!

Håper du har hatt en flott sommer!
Ann-Katrin sa…
Utrolig fin den ble den tunikaen! :) Du lager så mye fint! :) ha en fin dag! :)
Barbro sa…
Nydelig kjole og gymposer. Slike bruket vi da vi var små :)

ønsker deg en fin kveld
Klem fra meg :-)
Vilma sa…
Vil eje den grønne pose , kan du sy ??

Love Vilma
Så flott tunika det ble av kjolen:)
Stinemorღ sa…
Så morsomt at kjolen ble tunika! :)
Den er jo helt perfekt som tunika - rålekker!
Morsomt når ting forandrer seg underveis, det er jammen den store sjarmen med våre kreative krumspring!

Super søte hekla sko - jeg skjønner jo at de er en favoritt hos snuppa :)

-klem-
gyldenkron sa…
Nydelig tunika, skjønner godt at hun likte den. Ikke alltid det går som det skal, men det gjør jo slett ikke noe når resultatet ble så bra som det ble. Flotte gymbager du syr også
hanne sa…
Å så nydelig mye fint du har laget i det siste da! Flott tunika og den passet jo jenta di superfint! Fine gymposer også!
Ha en fin strikkekveld!
Mirdiz sa…
Tunika/kjolen ble kjempefin! :)
Guri sa…
Her var det masse fint som alltid! Tunikaen ble jo kjempefin! Moro å se at knappene falt i smak <3
lena sa…
Så bra at det løste seg!! den ble jo helt vakker til størstejenta!!
Misemor sa…
Så mye flott da. Det er ikke bare hos meg det er produksjon nei, hehe...
Artig når "feilslåtte" prosjekter blir en suksess! Kjempefin tunika.
Gleder meg til du blogger kjolen du har sydd. =) Sommerklem =)
strikkedilla sa…
Kjempefin tunika, og gymposene var stilige. Utrolig hva du har sydd og strikket den siste tiden. Blir stum av beundring.
Flinke, flinke du! Tunikaen ble jo helskjønn, og storesøster ser svæææært fornøyd ut ;o)

Likte også gymposene kjempegodt! Driver å lærer meg å sy på symaskin, og sitter å funderer på om jeg hadde klart å sy slike... Er de foret eller?

Ønsker deg fortsatt mange fine sommerdager!

Klem
Unknown sa…
Åhh, så utrolig mye flott du lager! alltid veldig inspirerende å kikke innom bloggen din!
Likte den tunikaen veldig, veldig godt!

klem
Felisi sa…
Aldri så galt, osv. Det ble jo en flott tunika til storesøster :)

Fine poser du har laget også, jeg likte særlig godt sneglestoffet :)
Annelive sa…
Flott kjole til ei flott frøken. Liker også posene i friske farger. Jeg legger bloggen din i blogglista mi...håper det er greit?
Annelive
Hilde sa…
Du lager så utrolig mye fint! Jeg blir helt speachless! :)
HildeP. sa…
For en nyyyydelig kjole! Fargen og mønsteret, og den kledde struttingen! ; ) Herlige gymposer og ballerinaer også! Flott blogg du har, gleder meg til å titte mer! ; )
Hildegunn sa…
Så mye fint du lager! Inspirerende!
hjertemynthe sa…
Så utrolig flott tunika!!
Old Chic sa…
Herlig blogg du har!
Virkelig flink er du og flotte farger man blir hoppende glad av : )

-Ønsker deg en super onsdag.
Klemmer fra Karina : )

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp