Gå til hovedinnhold

Lilla og dilla

-Hekledilla- 

Over to uker siden jeg blogget...sommer og småturer gjør at tiden ikke strekker til. Gleder meg til å komme i "normal" rytme igjen :)

Emma ønsket seg votter uten fingre. Pulsvarmere altså ;) Jeg kjøpte "litt" Drops Cotton Light hos To Damer da det var på tilbud i Juli. Jeg ba Emma velge farge, og ble helt overrumplet av hennes målbesvissthet! "Jeg vil ha lys lilla kant og resten i mørk lilla". Fantastisk! Da var det bare å hive seg rundt :) Hadde tenkt å strikke, men så husket jeg disse jeg heklet tidligere og ville ha de i samme stil.


Oppskriften tar utgangspunkt i en votte-oppskrift fra Garnstudio. Litt (mye) endringer, prøving og måling underveis og disse ble til. Emma er fornøyd, og jeg prøver å overtale henne til å ønske seg lue i samme stil :) Syns forøvrig fargevalget til Emma ble skikkelig fint! Jeg elsker lilla! ♥

-Ugledilla-

Har strikket en uglelue i mitt dyrebare Pickles Abuelita Merino garn. Har strikket flere av disse luene tidligere, og husket at jeg ikke fikk størrelsene til å stemme helt i forhold til garntykkelse/strikkefasthet så nå bare valgte jeg ett visst antall ugler og strikket i vei. Og der har du fordelen med å være 3 jenter i huset, ei på 4 (Ja, Anna ble 4 på fredag!), ei på 8, og ei på.....ja meg altså ;) Det jeg lager passer stort sett en av oss. Og skulle det bli skikkelig stort, får jeg prakke det på mannen, hihi. Men denne ugleluen slipper mannen å gå med ;) for den passet både Anna (litt baggy) og Emma (perfekt). 

-Strikketøyposedilla-

Jeg har også sydd en god stabel med strikketøyposer den siste tiden, de kommer i nettbutikken snart :)
Nå skal jeg snart avgårde for å møte en venninne i byen - shopping, middag og vin. Det blir kos! ♥
Ha en flott tirsdagskveld jenter!
Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Hygge-Strik sa…
Jeg kan godt forstå, at du holder af lilla, det er også en meget skøn farve og der kommer mere af den her til efteråret. Virkelig lækker lue du har strikket.
Stinemorღ sa…
Herlige diller! :)
Så morsomt at hun var så bestemt - hun har valgt flotte farger!

Godt å ha deg på nett igjen.. Sommer med sol, turer osv gir ikke mye tid til blogging - kjenner selv at det er litt godt å få hverdagen tilbake :)

Lua er så lekker!
Ugler er kule - mannen har besøk av en ugle der han jobber, den følger nøye med på hva han gjør :)

Kos deg i kveld,
klem
Randi sa…
Så masse fint du har lagd. De pulsvantene var kjempefine og fine farger ja.
Ugler er alltid like fint og denne lua var lekker! På tide å begnne å strikke opp noen luer til vinteren nå.

Ha en fin kveld!
Synnøve sa…
Og du snakker om inspirasjon! Først et par lekre pulsvanter - nåja, jeg er ingen hekler, tenkte jeg, men bildet var tatt på en utrolig stilig måte og ikke "bare" flatt på verandaen. Smart, tenkte jeg, og bladde nedover. Der støtte jeg på den nydelige lua og tenkte at wow, dette kan hun virkelig! Deretter rullet jeg ned og var klar til å kommentere, før innlegget avsluttes med knusbedårende strikketøyposer laget i stoffer i allslags herlige mønstre og farger - jeg sier bare WOW :)
Bundingen sa…
Så mye fint du har på bloggen din. Jeg måtte også bla nedover og lese og se på bilder. Det var de lilla pulsvarmerne fanget interessen først. Riktig fine. Tror jeg legger meg til som følger. Ha en fin kveld!
Snuppesnella sa…
Du er flink !!!
Alt du produserer er jo så lekkert !
Misemor sa…
Så fin den uglelua er, jeg har sett uglemønsteret på mye forskjellig rundt omkring og det er så vakkert.
Lilla er også flott og de pulsvarmerne er jo knall!
Ha en fin kveld. Klem =)
tulipa sa…
Så stilige pulsvarmere! Skjønner Emma har like god smak som moren!!
De er så koselig disse uglene, og denne luen var jo helt topp!! kanskje jeg skal forsøke meg på en sånn til vinteren!?
Jeg er bare så glad i strikkeposen min! Alle strikkerne på jobben min er også stor fan av den;)
I morgen er det klart for SFO på hele gjengen her. Godt å komme i gang med hverdagen igjen ja!
Fortsatt fin kveld!
:)
Renathe sa…
Hvordan kan en person lage så mye herlig! *sukk*
Mie sa…
Dattern din har god smak! Jeg digger lilla!

Dessuten elker jeg den uglelua! Den må jeg lage også!

Håper sommerferien har vært bra!
Vilma sa…
Lilla...signalere at efteråret snart nærmer sig , og hvis jeg erindre , så er du også en 'efterårspige' , indehygge med lys og kreative ting..jo jo :-))


Klem og kærlighed
hanne sa…
Lekre pulsvanter, veslejenta di er jammen flink med farger! Flott uglelue og gymposer også!
Ha en fin helg!
Gøril Røe sa…
For ei hærlig ugle lue!? selg du dæm og?? Va jo bare råå stilig!! MÅ ha, men kan ikke strikke!! :(

Klæm fra Gøril

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette