Gå til hovedinnhold

Små heklerier og strikketøy-gympose


Har heklet ett par småting siden sist. Dvs jeg har heklet ett par søte små ballerinasko til Anna også, men da jeg skulle ta bilde av de fant jeg bare den ene...men det betyr også at de er i bruk :) Den dukker vel opp en vakker dag (dvs en rydde/vaske-dag tipper jeg) :)


Luen heklet jeg i tynnere garn/krok enn oppskriften anbefalte og valgte voksen størrelsen i håp om at den da ville passe Emma eller Anna. Og den passer faktisk begge to :)

Emma er ikke så glad i den "romantiske" stilen som denne luen har, så akkurat denne blir nok til Anna. Jeg spurte Emma her om dagen hva hun vil at jeg skal strikke, og da svarte hun at hun ønsker seg lester. Sokker heter det vel der sør ;). Får se om jeg samler mot en dag til det, jeg er veldig flink til å strikke bare EN lest ;)


Og så kom jeg over denne oppskriften på panneband inne på Ravelry. (da jeg lette etter noe helt annet så klart..) Kjekt med panneband som hekles "i høyden" slik at man kan prøve underveis og avslutte når det passer. Og veldig fint at det var smalere bak syns jeg. Denne falt i smak hos Emma :) Begge hekleriene er i Duo fra Sandnesgarn på krok 3,5.


Min nydelige lue-modell Adele (fra nettbutikken) sa på siste fotoshoot at hun ville bestille "en slik gympose" hos meg. Gympose..? Aha, strikketøypose kanskje? ;) Den ungdommen altså! Hihi.. Men jeg sa at jeg selvfølgelig kunne sy henne en gympose! Og da var det gjort, hjernen min jobbet i høygir. Hvor stor skulle den være, hvilken lukning, hvilken snor, hvordan feste snor, hvordan regulere snor, hvilket stoff, hvilket fôr... Og det er nettopp denne prosessen jeg elsker! Prøve seg frem, sy, forkaste, sy, forkaste... (det ligger noen strikkepinne-etuier i søpla for å si det slik...)


Jeg ba Adele gå inn på nettbutikken til Stoff og Stil for å velge seg stoff, siden jeg alikevel skulle bestille derfra. Ville at hun skulle få akkurat det hun ville ha. Og om jeg får si det selv (til tross for at hun ønsket seg gympose med "knitting diva" på) så har hun veldig god smak! Hihi ;) Og jeg endte opp med å kjøpe "litt" ekstra. Og så oppdaget jeg da selvfølgelig ett par andre stoffer som jeg bare måtte ha. Og.....helt utrolig..... men det jeg egentlig skulle kjøpe (sytråd til overlock'en) glemte jeg helt av! Noen ganger lurer jeg litt på om navnet "stoff" ikke er helt tilfeldig, jeg blir hvertfall ør og glemsk, hihi. Det endte med ny bestilling neste dag. Lærepenge til en stoff-avhengig :)

Håper du blir fornøyd med gymposen Adele, og takk for herlig oppdrag og god idé!


Jeg var så heldig å vinne 2.plass i Hjerte GO'H Design sin konkurranse. 2.plass Guri? Dette er da virkelig en 1.plass premie! Så mye flott! Tre nøster Karisma garn i yndlingsfargen, to nøster raggegarn i herlige farger. Og så noen nydelige knapper (to av dem har jeg allerede planlagt å bruke til ett spesielt prosjekt) Tusen, tusen takk snille Guri! ♥
Da ønsker jeg dere alle en herlig helg! Sees snart!

Forresten, jeg strikker og innimellom, i fargen rød ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Nydelig! Så mange flotte ting, å jeg som er så glad i lilla;)

Ha en fin helg
Synnøve sa…
Når man trenger noe fint å se på etter en dag med bare vonde nyhetsbilder, er din blogg virkelig fin å besøke! Tenker på alle berørte, dette er så fryktelig!
Nydeleg hue og pannebånd og ein flott gympose! Flott vest og modell i innlegget under og.
Stinemorღ sa…
Du hekler så mye lekkert!

Gympose var en super ide, hihihi :)
- hun er kreativ som så en gympose istedenfor garnpose :) Herlig!
Og for noen flotte crazy ugler!

klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…