Gå til hovedinnhold

9 dager igjen


9 dager igjen til julaften. Julen er jo mye mer enn den dagen, men det er likevel julaften som er "målet", hvertfall for veldig mange. Her i heimen er det fortsatt en del prioriteringer (dilemmaer) som må på plass. Har innsett at det er stor forskjell på hva man MÅ gjøre til jul og det man har LYST til å gjøre til jul. Må-tingene er jo nødt til å komme først da...selv om det kanskje er lyst-tingene som man har...mest lyst til :) Men for å tenke tullete positivit nå, det er jo faktisk veldig lenge til NESTE jul! Men denne julen her må jeg nok blogge om nisser og ting fra tidligere år. (note to myself: man trenger ikke vente til november og desember med å lage juleting, det går helt fint i juni og)


Men disse små hjertene til girlanderen er fra i år da! Fornøyd med at jeg faktisk fikk de på plass. De bare ligger løst oppå girlanderen så ingen må nærme seg...men blir ikke enig med meg selv om hvordan jeg skal feste dem på en enkel måte (forslag?). Dette var skikkelig "american" sa min tante da hun var innom. Og ja, jeg må innrømme at jeg er litt glad i både amerikanske tradisjoner, pynt og julemusikk.


Denne karen med Rudolf  i armkroken er også medlem av Tilda-gjengen min. Litt lei meg for at jeg ikke rakk å lage enda en kompis, nemlig han dere finner i dette innlegget. Men som sagt, julen 2011 er enda langt unna ;)


Og så har jeg vært så heldig å få en award! Denne gangen fra Stinemor. Utrolig hyggelig, tusen hjertelig takk! Stinemor lager mye flott og har en koselig og inspirerende blogg jeg ofte besøker. 

Når jeg mottar denne awarden skal jeg også fortelle om tre ting jeg liker å gjøre, og jeg velger ting jeg liker å gjøre på denne tiden av året: Jeg og sambo har tradisjon om å se 6-7 faste julefilmer hvert år. "The Holiday" er favoritten :) Jeg kommer aldri til å spørre om sambo er lei av disse filmene, for jeg er redd jeg vil gjennomskue han når han gjør sitt beste på å skjule at han er fryktelig lei...takk Øivind at du holder ut ;). Og så liker jeg å pakke inn julegaver. Legge alle gaver, papir, bånd, merkelapper utover stuegolvet og gjøre alt unna på en koselig kveld - selvfølgelig med Jardars julemusikk i bakgrunnen. Og til slutt, ingen overraskelse: jeg liker å sy nisser! :)


Award'en gir jeg videre til disse inspirerende og flotte bloggene:

Vibeke med bloggen Qano
Tina med bloggen Strikkekurven 
Mirdiz med bloggen Strikkeklubben

Det var litt fra meg i kveld. Det må sies at da jeg startet å skrive dette innlegget var overskriften "11 dager igjen"....i går ble det til "10 dager igjen". Så nå må jeg få publisert her, før det blir 8 dager :)

Ha en fortsatt fin førjulstid alle sammen!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Mirdiz sa…
Tusen takk!! :)
lena sa…
Så flotte ting:)
Ja, det er bare 9 dager igjen...det går så fort..! Håper du får en superfin jul! Jeg ble også glad for din melding om soljakka idag - gleder meg til å starte!
Synnøve sa…
Tips: Fest med sølvtråd-strikk! Vet ikke helt hvor man får tak i det, men jeg vet det skal finnes en slags elastisk sak i sølvfarge. Hvis du får tak i det så kan du sjonglere litt med plasseringen, samtidig som de henger fast :)
Tina sa…
Herlig nisse! Og tusen takk for awarden! :-)
Den girlanderen var kjempefin=)
Ina sa…
Koselig julepynt! Og kjekt med film-anbefaling også :) Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid!
Stinemorღ sa…
Godt du fikk publisert innlegget nå da... :) hihihi.. - det er travle dager.
Awarden er veldig fortjent!
The Holiday har jeg kun sett en gang, men vil se den igjen - tror den kommer på tv i løpet av jula, så da er den kvelden satt av :)
Herlig girlander! Jeg er misunnelig på den.....
klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster