Gå til hovedinnhold

Godt nyttår!Årets siste blogg-innlegg og årets siste plagg ferdigstrikket! Det har vært veldig lite (alt for lite) strikking de siste par månedene, så jeg har virkelig kost meg i romjulen med denne vognposen. Min svigersøster fikk baby i november og jeg ba henne ønske seg noe fra boka Myk Start, og valget falt på denne. Strikket i Eskimo på pinne 8, noe som passer en utålmodig strikker veldig godt :) Svigersøster valgte også fargen, men det er som jeg skulle valgt den selv, syns den er nydelig!
 


Jeg valgte duffelcoat-knapper, da de holder seg bedre kneppet. Vanlige runde knapper syns jeg glir ut av knappehullet, spesielt når det er strikket med tykt garn. Har laget hull i ryggen slik at man kan tre bilbeltet gjennom. Håper vognposen er slik du ønsket Randi, og at lille Mathias passer den gjennom hele vinteren. Du skal vel ikke se bort fra at Mathias får noe hjemmestrikket i 2011 også ;)


Dere som har fulgt meg vet at jeg er glad i små prosjekter, helst skal jeg kunne strikke de på en kveld. Ja, det har blitt mye luer da.... Men nå på ny-året skal jeg og Lena strikke noe litt større, sammen! Dvs vi strikker på hver vår kant av landet, men skal strikke samme plagget samtidig :)
I august la Pickles ut denne soljakka som vi begge to falt pladask for! Og da avtalte jeg og Lena at denne skal vi strikke sammen på nyåret i 2011. Nå har vi "tatt opp tråden" (fnis..) igjen så i disse dager leter vi etter den perfekte fargekombinasjonen og bestiller nok garn i løpet av kort tid. Men kanskje det er noen flere der ute som vil strikke sammen med oss? Det hadde vært kjempehyggelig med flere soljakke-strikkere :) Så gi beskjed, kanskje vi kan samle bilder og slik på ett sted.I morgen er det nøyaktig ett år siden mitt første blogginnlegg. Herlighet så gøy det har vært!! Har "møtt" utrolig mange flotte kreative jenter som har gitt meg masse inspirasjon og skaperglede! Jeg GLEDER meg til å bli enda bedre kjent med dere, dele kreativiteter og hverdagsglimt. Dere er fantastiske! 


Jeg ønsker dere alle ett riktig godt nyttår! Vi sees i 2011 :)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så kjempe fin den vognposen var! De ser skikkelig gode og varme ut! Jeg synes du har strikket mye fint i året som har gått!
Mirdiz sa…
Du har laget masse fint i løpet av året, godt nytt år til deg og dine:)
Hei, utrulig så masse flott du lager, liker bloggen din kjempegodt!! Godt Nyttår til deg og dine:))
Stinemorღ sa…
For en nydelig pose! Den blir nok god for en liten tass :)
Du har laget masse lekkert i løpet av dette året! Gleder meg til å se hva du lager i 2011.
GODT NYTTÅR!
klem
Kjempefin vognpose du har laget=)
Ønsker deg ett godt nyttår!
Synnøve sa…
Javisst sees vi i 2011, og den vognposen var ny-de-lig! Godt nytt år til deg!! :)
Så tøff vognpose! Ønsker deg også et riktig godt nytt og kreativt år! Gleder meg til å følge deg neste år også! Du er til stor inspirasjon♥
klem fra Sissel
Unknown sa…
Flott vognpose! Godt nyttår til deg også!
Miriam sa…
Nydelig vognpose :)

Ønsker deg og dine et godt nytt år, gleder meg til å se dine kreasjoner i det nye året!

Klem
Nydelig vognpose. Den boken har så utrolig mange flotte oppskrifter:) La meg som følger her hos deg også:)
Hei og GODT NYTT ÅR til deg og dine! Gleder meg kjempemasse til å følge deg og dine kreative krumspring i 2011 ;o)

Klem
Veronica sa…
Nydelig farge på en deilig kjørepose! Og, strikkeprosjektet dere har på gang høres artig ut!!:) Ønsker deg en godt nytt år!:)
Maria sa…
Deilig vognpose til en heldig liten gutt.

Jeg vil gjerne bli med å strikke den jakka. Den står på lista mi for det nye året også:-)
Guri sa…
Godt nytt år til deg og dine!
Vognposen ble lekker! Og helt enig; fargen er kjempefin!
Og du; det er ikke patentstrikk på luene mine :) Bare rett og vrangt i "forskyvning" (men det likner på patent)
Ha en fin dag!
Cloudberry sa…
Flott babypose :)
Og godt nyttår!
Ina sa…
Hei Gry Anette, og godt nyttår!
Nydelig vognpose! Jeg har også siklet på soljakka til Pickles lenge... blir gjerne med og strikker :) Når går startskuddet?
Maria sa…
Om du ikke er medlempå hobbyboden,så kan du melde deg inn der gratis. Mange kreative sjeler der inne,med haugevis av diverse alonger.
http://forum.hobbyboden.com/index.php
Stinemorღ sa…
Nå henger de flotte nissene på veggen min! De er så flotte!
Tusen takk :)

- og et lite tips ang fotoredigering, prøv photoscape. Det er gratis, og du finner det her www.photoscape.org
Jeg ønsker meg veldig Photoshop, men det er jo så innmari dyrt *stønn* Men dette programmet funker veldig bra det også!

klem
lena sa…
vi kan godt starte jakka 20.januar:)
Linda sa…
utrolig mye flott du har laget!
Jeg har laget meg noen isipisi luer, som du kan se i bloggen min, og er kjempeglad for at du delte oppskriften her :)
Sissel sa…
Nydelig pose du har strikket, og gratulerer med jubileum :-)
Mange koselige innlegg du har i løpet av året.
Ønsker deg et kretivt godt nytt år, jeg gleder meg til å følge deg i 2011.
Klem fra Sissel

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette