Gå til hovedinnhold

Nydelige knekkebrød


Her i huset er det definitivt mannen som er kokken, men noen (veldig få) ting er det jeg som lager. Og en av dem er disse nydelige knekkebrødene som jeg bare er nødt til å dele med dere. Oppskriften fikk jeg hos en venninne og siden da har vi hatt disse i en boks på kjøkkenet til enhver tid. De er utrolig smakfulle og selvfølgelig supersunne!

Marita's nydelige knekkebrød

4 dl grovt rugmel
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
1 ss sukker
7 dl vann

Bland alt sammen og la stå i 15 minutter.

Legg bakepapir i 2 langpanner og fordel røren jevnt utover. Det skal bli ganske tynne lag. Lag passe store ruter med eks ett pizzahjul.
Stekes på 175 grader med varmluft, først 40 minutter, så 10 minutter med komfyrdøren åpen, så 10 minutter med døra igjen.

Knekk opp rutene, de skal være helt sprø (stek lenger hvis de ikke er det).

Nyt! :)
I dag kom garnet til lavendel-jakken og jeg er nok en gang forelsket! For et mykt og deilig garn. Og fargen var perfekt, gleder meg til å starte på den. Men først har jeg mange små og ett stort prosjekt som må bli ferdig. Mer om det kommer senere :)

Ha en fin Grey's Anatomy-kveld jenter!

Klem, G-Anette

Kommentarer

lena sa…
Det så ut som gode knekkebrød, flink du er! Garnet mitt til lavendeljakken kom også idag!:) Har allerede nøstet det opp, og starter på jakken til grey's:)
Ina sa…
Namnam, de høres kjempegode ut! Jeg har smakt hjemmelaget knekkis en gang før, og det var virkelig smakfullt og godt. Tror jeg gjør et forsøk på oppskriften din, jeg ;)
Lykke til med lavendel-jakka!
Anonym sa…
Artig at knekkebrødan falt i smak :o) Dæm e go ja!

Glede mæ til æ får garnet til Lavendeljakken - så ut til å være en fin gråfarge.
Får se katti æ får tid til å begynne på den da.... No e det snart tid for julegaveproduksjon ;o)

Har strikka 3 par av de lommetøflan - de e bare så fin. Blir nok laga noen par av dem som skal bli julegava.

Klæm fra Marita :o)
Felisi sa…
Garnet ser superdeilig ut, gleder meg til å se jakken din!

Takk for knekkebrødoppskrift, de må definitivt prøves!
Krokoline sa…
:-)

Det er så mange på jobb som har hatt slike knekkebrød med seg som niste. Flere ganger har jeg tenkt at jeg burde fått tak i oppskrifta, men det jeg har ikke kommet så langt enda. Nå har jeg skrevet av oppskrifta di og så får vi se om jeg ikke får sjansen til å bake dem når jeg har vært på butikken en tur :-)
Monai sa…
De knekkebrødene så gode ut.Tusen takk for at du deler oppskriften.
Chatrine sa…
Heisann! Knekkebrødene så deilig ut! :o) Det samme gjorde garnet!

Ha en super fin dag!

Chatrine

P.S. Premien blir sendt i løped av helgen:o)
lena sa…
Så artig at du også likte soljakka:) Har vi en date sånn over nyåret da eller? På å strikke den sammen?:)
Miriam sa…
Takk for at du deler oppskrift, de knekkebrødene skal prøves ut! :)
lena sa…
Flott! Gleder meg til vi skal strikke den sammen! Å velge farge ja...supervanskelig...har to valg foreløpig....men kommer sikkert til å forandre det når jeg skal kjøpe inn ;)
Vilma sa…
jeg kunne godt tænke mig nogle af de knækbrød , men jeg gider ikke at bage , for det ender altid galt...Garnet du viser , uha , det er mykt og rart , har selv strikket i det , det vil du ikke fortryde :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster