Gå til hovedinnhold

Ferieslutt


Da var det bare timer igjen av ferien og vi er klar for hverdagen. Det har vært deilig med ferie, selv om man jo hadde håpet på litt flere sol-dager. Men til min store glede begynner det å bli litt mørkere på kveldene slik at stearinlys i alle varianter kan finnes frem! Mørketiden er definitivt min tid :)


Har fått strikket litt siden sist, nøstebarntrøya har jeg lenge sett på og nå som det kommer baby i familien fikk jeg endelig en unnskyldning :) Den er strikket i dobbel arwetta merino fra 123knit. Siden svigersøster (og magen) bor i Oslo, sendes denne i posten om noen dager sammen med noe annet småtteri jeg holder på med. Satser på at hun ikke er inne her og titter før det ;)
Og så har jeg strikket min egen variant av Kari Traa lua som jeg ser mange strikker. Den skulle bli til Anna på 2 år, men størrelsen ble nok mer til meg selv...slik går det uten mønster :) Tror jeg skal lage en stor dusk å sette på også! Bilde med lua på får komme til vinteren, jeg tror fargene blir flott i vintervær.


Jeg må bare fortelle litt om ett fremtidig prosjekt som jeg gleder meg veldig til! Jeg har lenge hatt så lyst å strikke lavendeljakka fra Pickles, men frykten for ett såpass stort prosjekt har stoppet meg, jeg er jo mest glad i små prosjekter som blir raskt ferdige. Inntil nå. For når jeg så Siren sin jakke, ble jeg solgt! Og garn/mønster er allerede bestilt :) Jeg endte til slutt med å velge samme farge, da jeg syns den var så nydelig! Hva skulle vi gjort uten alle bloggene der ute som gir inspirasjon til slike flotte prosjekter! :)

Nå skal jeg ta meg en liten bloggerunde og så er det strikking foran tv'en. Bare ett bilde til fra ferien, av blomsterjentene mine :)


Ha en fin søndagskveld, klem fra G-Anette

PS - Lena, takk for datahjelp :)

Kommentarer

Tina sa…
Så vakre jenter du har! :-)
Maria sa…
Den nøstebarn trøya er jo så delikat da.
Å den jakken var mye finere enn pickles sin;-) Så den her en dag jeg også, å fikk lyst til å strikke den.
Lykketil med stort prosjekt. Gleder meg til å se den ferdig.
Å sist men ikke minst, for noen nydelige blomsterbarn du har.
Vilma sa…
Kan læse at jeg ikke er den eneste som glæder sig over at det bliver tidlig mørkt - jeg er også afgjort en efterårs/vinter pige :-)

Søde piger du har , de ligner små engle :-)
Synnøve sa…
Nydelige blomsterpiker, herlig vinterlue og sjarmerende trøye! :)
HildeP. sa…
Så søt trøye du har strikket! Lua også, kjempetøff! Nydelige blomsterjenter! : ) ha ei finfin uke! : ))

Klem Hilde
lena sa…
Så fin trøye, lue og herlige bilder!!! Her er det også ferieslutt...OG permisjonslutt. Første dag på jobb etter 8 mnd. Kos deg i hverdagen:)
Hei
Så mye fint du lager, å fin blogg :)
Den lavendeljakka har jeg sett på flere ganger, men liksom ikke hatt mot til å begynne på. Men den var utrolig fin i grått.
Har du forresten mønster på den grå å rosa lua, den var også kjempe fin :)

Ha en fin dag

Klem Fie ;o)
Unknown sa…
Så mye fint du har laget. Den babytrøyen så så myk og god ut. Jeg har også kikket litt på den kari Traa lue, spørs om ikke jeg også må prøve meg på den!

Gleder meg til å se hvordan jakken blir... :O)

ha en strålende kveld!
mimouna sa…
Nydelige småjenter, de bildene er fulle av sommerminner.

Nøstebarntrøyen ble fin i tykkere garn, da ble den nesten som en liten vest. En god ide!
strikkedilla sa…
Veldig fin den nøstebarn trøyen. Flott blogg du har.
Synnøve sa…
Har du brukt dobbel babyull på denne? eller enkel? og pinnenr?

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster