Gå til hovedinnhold

Min myke hals, med oppskrift


Denne halsen har vært planlagt en stund, og endelig kom jeg i gang. Som nevnt tidligere så er jeg veldig glad i dette "spiral" mønsteret. Så det var utgangspunktet mitt her. Og så ville jeg ha den litt tykk men samtidig myk! Valget falt på Nepal fra Drops. Utrolig deilig garn!

Jeg er ikke noen designer, det er en veldig enkel hals :) Men under er mønsteret hvis noen vil ha.


G-Anette's myke hals:

Garn: 2 nøster Nepal fra Drops
Pinner: 5

Halsen strikkes i høyden frem og tilbake på rundpinne.
Legg opp 38 masker. Mønsteret er "forskjøvet" 2 r 2 vr ribbestrikk.
Strikk 2 omganger med 2 r 2 vr
Forskyv 1 maske, dvs at du starter omg med 1 vrang, så 2 r 2 vr osv.
1 omg som denne. Forskyv igjen.
Fortsett slik til arbeidet måler 50 cm. Da lages det 6 stk knappehull jevnt fordelt slik: 1 kast 2 r smn. Strikk 4 omg til med mønster og fell av.
For å få en jevnere kant på bred-sidene har jeg heklet fastmasker her. Sy i knapper.

Det hadde vært utrolig gøy å få tilbakemelding hvis noen der ute lager denne :)

Nå skal jeg skrape vekk gammel tapet... Jeg holder på å pusse opp det som skal bli mitt nye hobbyrom. Det er mye jobb, men håper at jeg i løpet av to-tre uker kan "flytte inn" :)

Ha en fin kveld alle!

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Anonym sa…
Kjempefin hals :o) Mulig æ blir å prøve oppskrifta.
Marita
mimouna sa…
Så fin den var! Lurt med knapper, da kan man jo åpne opp litt også når det ikke er fullt så kaldt.
lena sa…
for en fin hals:) Tror jeg prøver oppskriften:)
Tina sa…
Kjempefin hals! Den vil jeg prøve meg på etter hvert! Tenker det kan bli en fin julegave! :-) Takk for oppskriften!
Anonym sa…
Hei, har googlet etter oppskrift på hals, å denne var jo superfin! :)) Satt meg ned å begynte på en til meg selv med en gang, selv om det er midt på sommeren.
Hilsen strikkeguri 18
Anna sa…
På andre runde man skal forskyve mønstret, skal man da ha 1 rett eller 2 vrange? Hva med runden etter? Må bare ha det inn med teskje :-)
G-Anette sa…
Hei Anna, så koselig at du prøver deg på denne! :)

Mønsteret er hele tiden to rette og to vrange. Men når du skal forskyve med 1 maske, må den første masken være "alene". Altså 1 vr, 2 r, 2 vr, 2 r, 2 vr og så fortsette med to av hver. Det er kun den første masken som blir annerledes siden det er der omgangen starter og siden det skal forskyves med 1 maske. Håper du forstår! :)

Lykke til
Unknown sa…
Jeg har latt meg inspirere. Se i bloggen min. Tusen takk :)
Anonym sa…
Takk for oppskrift! Gikk raskt å lage og var utrolig fin :D

Du har mye fint på blogg, så blir nok å teste ut flere ting :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster