Gå til hovedinnhold

For få timer i døgnet


Det er ingenting ferdig produsert fra meg den siste uken, og det blir nok lite de to neste ukene også. Men med GOD grunn! Jeg bruker alle mine ledige timer til å pusse opp hobbyrommet. Jeg skulle jo "bare" fjerne den gul-blomstrete tapeten (den var så stygg at selv ikke "retro-look" kunne benyttes der..) Og så skal jeg legge ny tapet og male hvitt. Men du verden det er mye arbeid rundt dette (jeg blir like overrasket hver gang). Og det mest tidkrevende er jo alt arbeidet man må gjøre før man i det hele tatt kan begynne med fornyingen. Skraping av tapet (i dagevis...), sparkling, pussing. Men nå er det klart for tapetsering, skal bruke morgendagen til det. Og så er det lister, takmaling og gulvlegging igjen. Men det kommer til å bli lekkert altså! Og det er nettopp det som får meg til å holde på til jeg stuper.

Men litt håndarbeid blir det satt av tid til sent på kvelden, mest for å roe ned litt.
Bildet øverst er starten på en genser til minstejenta. Strikket i spiral-mønsteret (som jeg har helt dilla på!) Startet på denne for noen uker siden, men la den til siden for mer sommerlige prosjekter. Men de siste kveldene har jeg strikket noen runder da. Det klør i mine vonde, tørre, sprukne oppussingshender til å bli ferdig med rommet og faktisk begynne å bruke det.


Denne strikkede karen her er derimot ferdig produsert. For ca 25 år siden! Mamma fant den på loftet, og når hun viste meg den ble jeg faktisk litt rørt. Den viser bare hvor langt tilbake gleden for håndarbeid startet. Har ikke sett bamsen på årevis, men gjett om jeg husket den! Jeg tror det var mitt første ordentlig strikkeprosjekt. Den er strikket i herlig skinnende mohair-klø-garn (slik det skulle være på den tiden..) Tipper den ble til en gang på barneskolen. Flott kar! :)


Til slutt ett herlig bilde av minstejenta, tatt i påsken. *skjønne pia*

Men nå skal jeg synke ned i sofaen og se Frustrerte Fruer i opptak fra i går.
Ha en fin kveld og noen deilige fridager fremover :)

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Anonym sa…
Innom for å ønske deg og dine en fin 17.mai.
Klem fra Ronille

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp