Gå til hovedinnhold

Husmorferie!


Har hatt en helt fantastisk helg! Har vært på en lenge planlagt husmorferie sammen med en venninne. Dro til en hytte som lå helt nydelig til, uten en lyd av by. Bare fuglekvitter, fossefall og rasling av ett lite ekorn som kom på besøk. :)

Her i nord blir turer stort sett planlagt med utgangspunkt i at været blir dårlig. Så planen var jo da en inne-helg med masse håndarbeid. Men vi ble altså "overrumplet" av ett helt nydelig vær, 23 grader og sol fra skyfri himmel.


Så helgen har vi tilbringt utendørs, alle måltider hadde vi ute i sola og hvitvinen kom på bordet ganske tidlig på lørdag :) Så vi har virkelig koset oss! Strikketøyet ble med ut, så litt har jeg produsert da. Den hvite kluten har jeg strikket i garnet Føn. Syns den ble litt "slapp" så må nok gå ned på pinnestørrelsen neste gang. Kubbelyset er mitt første av mange! En hobby som min venninne introduserte for meg i helgen. Utrolig dekorativt.


Og så har jeg strikket sokker til minstejenta. De er litt store enda, men er beregnet til høsten så det blir nok bra. Strikket i hjertegarn. Har blitt mange sokker i dette garnet, er perfekt til litt tykke sokker og finnes i nydelige farger.

Det var alt for i kveld, sees snart :)

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Veronica sa…
Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min, og for at du gjorde meg oppmerksom på din blogg! For en herlig blogg du har, jeg legger deg til i listen min- og gleder meg til å følge deg videre! Bli gjerne med på min give-away, som trekkes neste fredag:)
dilleDidi sa…
Er så mye fint å se på her hos deg!! Masse fine ting og mye inspirasjon og hente! Jeg har også nettopp blitt introdusert for kubbelysdekorasjon - ikveld skal jeg på "opplæring" og lære det skikkelig - gleder meg! Blir nok noen gavesett med lys og strikkerier/heklerier til jul tenker jeg:)
ha en fortsatt strålende sommert!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster