Gå til hovedinnhold

Bestemorgave og hjertelig møte ♥


Min kjære bestemor er snart 86 år gammel. Hun har alltid vært strikkedame, men alderen har begrenset henne litt de siste årene så da er det veldig fint å kunne gi henne noe hjemmestrikket til jul. Via min mamma fikk jeg i høst vite at bestemor hadde beundret ett strikket sjal en dame hadde på seg, og da visste jeg at det måtte bli årets julegave til henne ♥


Jeg ville ha sjalet supermykt og litt pusete, og valget falt til slutt på en tråd Baby Alpakka Silk og en tråd Kid-silk, begge fro Drops. Jeg brukte pinne nr 5. Og det ble virkelig slik jeg hadde tenkt, helt nydelig mykt og lett sjal. Kanten rundt er heklet i dobbel tråd Baby Alpakka Silk. Nye garn-bekjentskaper for meg, men det frister absolutt til mer strikk. Jeg gleder meg til å gi bort sjalet! :)


Det er gått nesten to uker siden forrige blogg-innlegg, men en hektisk førjulstid i Luefabrikken gjør at jeg ikke rekker over alt jeg skulle ønske. Siden sist har Luefabrikken vært i Bodø i 5 dager, på kjøpesenter og Julemesse. Vi hadde noen supre dager og reiser veldig gjerne tilbake! Da vi stod på kjøpesenteret kommer det en flott jente bort til meg og sier at hun vil presentere seg for meg. 'Jeg heter Blåbærlina'. Åååå, herligste bloggevenninnen min står jo der rett foran meg! ♥


Tenk at man skulle møtes så tilfeldig, hun skulle bare forbi og så skiltet til Luefabrikken.. Det ble klemmer og ivrig skravling en lang stund :) Så utrolig koselig! Og så fikk hun seg fin-fin lue også ;) Tuuusen takk for hjertelig møte Blåbærlina-vennen! Håper vi sees igjen ♥

Det går mot helg igjen, og den skal tilbringes på koselig vis! Pepperkakehus skal bygges og pyntes, og julestemningen skal nytes! :)

Ha ei fortsatt fin førjulstid jenter!
Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stine sa…
For en heldig bestemor du har! :)
Hulda sa…
Åh så fin sjal! Den blir säkert din mormor väldigt glad för!
Nydelig sjal - det varmer sikkert et bestemorhjerte <3

Så koselig å møtes sånn da :-))

Ha det godt - klem Siv
Tovepia sa…
Heldig bestemor; nydelig sjal!
Alltid trivelig med slike treff:)
Ha en god dag videre, klem;)
Full av Ull sa…
For et nydelig sjal! Og når jeg hører garnvalget, så regner jeg med det er mykt og godt også :) Heldig bestemor!

Det er så hyggelig å møte de man "kjenner" så godt i bloggverden :)

Ønsker deg en super førjulstid, kos deg masse :) Klem
Bundingen sa…
For ei fin farge du har valgt til sjalet! Tenker bestemor blir glad. Høres jo supermykt ut også. Behagelig å bruke er tingen!
Så artig at Blåbærlina kom og hilste på deg!

Ha en fin torsdagskveld!

Klem fra Ingunn
Det sjalet så kjempedeilig ut - blir nok bra til å varme en frossen dame!
Oi, så flott det sjalet var. Nydelige farger og så delikat. Vakkert! Og et tips til et senere strikkeprosjekt, thi-hi. Virker utrolig mykt og godt - og som bestemor er det nok en omtenksom gave hun vil sette stor pris på fra barnebarnet. Herlig! :)

Kjempekjekt å møtes slik da, liten verden, he-he! :)

Nyt førjulstiden!
Stor juleklem,
Eli Kristin
Synnøve sa…
Heldige bestemora di! Sjalet ble kjempelekkert, og hun blir nok veldig glad for det :)
Herlig sjal du har strikket til bestemoren din. Jeg traff deg i Bodø og kjøpte ei uglelue av deg. (Søndag i Mørkvedhallen) Den er supergod.

Klem, Trine :)
Herlig sjal du har strikket til bestemoren din. Jeg traff deg i Bodø og kjøpte ei uglelue av deg. (Søndag i Mørkvedhallen) Den er supergod.

Klem, Trine :)
Birgitte sa…
Kan tenke meg at bestemor setter pris på det fine sjalet! Så heldig hun er:)
Randi sa…
Nydelig sjal.
Ingenting slår håndlagete gaver!

Ha ei fin adventstid!
LaLa`s Loft sa…
Å så koselig treff da, åsså så arti at hun sa fra :) Jeg vet foresten at du er nesten nabo eller no med min svigerbror, så verden er ikke stor nei.

Det sjalet så hærlig ut. Jeg gav sjal til min bestemor på 89 års dagen for litt siden, men det var ikke like fint som ditt.....

God førjulstid :)
Lisbeth sa…
For et deilig sjal :)
Tenker bestemor blir fornøyd <3

klem
Torill sa…
Kjempedeilig, fint og mjukt. Bestemora di vert nok kjempeglad.
Veronica sa…
Nydelig sjal! Fin farge, og deilig garnvalg!:)
Blåbærlina sa…
Så koselig å treffes helt sånn plutselig - det kalles superflaks!
Veldig koselig skravlestund vi fikk!
Det bestemorsjalet er jo en perfekt gjennomtenkt og gjennomført gave! ;O)nydelig

Klem fra Blåbærlina
Barwitzki sa…
Hei Gry Anette, jeg er Viola fra Tyskland du hadde skrivet meg oppskrift luksuslue.
Jeg har begynnt med strikke tusen takk deg.
Din luer til bilden er fantastisk lystig fargene... og sjalen til kjære bestemor din er herlig, det blir stor glede!!!
Ha en fin fredag og deilig helgen med andre advent og lys og glede. Viola
Heldige bestemor! Og så moro med et lite "bloggtreff"!
To flotte damer med flotte luer!! Sjalet til bestemor ser så mjukt og godt ut og når det i tillegg er fint så må det vere ei super gave:))
Stinemorღ sa…
Så koselig å møte Blåbærlina sånn plutselig! Disse møtene er virkelig gull! Jeg har hatt et par sånne jeg også og smiler av tanken :)

Nydelig skal til bestemor - dette kommer hun til å bli kjempe glad for! En gave som vil varme både hals og sjel ♥

nyt helga,
klem ♥
Anonym sa…
Så fint sjal. Ser superdeilig ut. Jeg har strikket et sjal i samme fargekombinasjon, men brukte Fairytale og pinner nr 9. Selve ideen og oppskriften fikk jeg fra mi gode venninne Nina ( Blåbærlina) for noen år siden. Så koselig at du traff min gode venninne Blåbærlina i Bodø :) :) så flott et bilde av dere to i stilige luer fra Luefabrikken din :) hilsen en nabo på Slettaelva :)
Anonym sa…
For et fint skjerf - heldig din bestemor :)

Hvilken oppskrift har du brukt? Må nok strikke meg et sånt ett :)
Charlotte sa…
Jeg bare digger å besøke bloggen din altså. Det er så mye fint her! Genseren din er nydelig! Jeg har veldig lyst til å prøve meg på den. Så fort jeg er ferdig med julegaver har jeg tenkt å starte nyåret med ting bare til meg og gutten min. Blant annet skal jeg på'n igjen med uglegenseren! Nå har jeg vel mannet meg opp til den opprekkingen lenge nok :)
Hei, kjempefin blogg med så masse fint:)

Linket bloggen din på min blogg.

Ha en fin advent, vi har jo et nydelig vær i Tromsø nå :)
Anonym sa…
Så deilig sjal og en fin tanke - bestemoren din blir nok veldig glad:-)Fantastisk bloggmøte, hørtes koselig ut
Ha en fin kveld!
Klem
BirjitB sa…
for eit nydelig sjal:)
Brit sa…
Hei.
Jeg heter Brit, og er den "dama" som har det sjalet din bestemor hadde sett og likte så godt.Din bestemor er min tante ,din mor er min kusine, og mine gutter er dine tremenninger,kos.....:)
Sjalet strikket jeg til min mamma, hun er ikke her med oss lenger, så nå har jeg det og er veldig glad i det.
Jeg er venn med din mamma på fb, vil du se der så skal jeg legge ut bilde av sjalet en dag .
Forresten veldig fint det du har strikket, bestemor vil bli glad. Jeg har strikket en del med det garnet du har brukt, deilig.Jeg er veldig glad i å strikke, nå til jul har jeg strikket 8 Dorthe gensere, vet åssen de er regner jeg med.
Fin blogg.
Snakkes. God Jul.
Brit
Anonym sa…
Hei
Har latt meg inspirere og startet på et slikt sjal,lurer på hvor mye garn du brukte?
Hilsen Trine
G-Anette sa…
Hei Trine. Jeg håper jeg husker riktig. Men jeg mener det gikk med 3 nøster Baby Alpakka silk og 2 nøster kid silk.
Lykke til! Sjalet blir supermykt og deilig :)
Anonym sa…
Tusen takk for svar:)
Du lager utrulig mye fint, like spent hver gang du legg ut nye ting du har laga.
Trine

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster