tirsdag 18. desember 2012

Liten og stor Uhu


Min fasinasjon for ugler gir seg visst ikke...og hvertfall ikke når man finner den ene nydelige ugle-oppskriften etter den andre! 2 stk ugleluer er blitt til. Den minste luen har den største uglen. Denne falt jeg pladask for da jeg så den inne på Guro sin flotte blogg Hjerte GO'H Design. Og her er ett bra eksempel på ett prosjekt man bare MÅ strikke, uten å ha noen mottaker eller plan med den - men bare for at den er så fin!


Oppskriften heter Chouette og kan kjøpes her. Jeg strikket den i den minste størrelsen. En liten endring gjorde jeg (og Guro også), og det var at jeg strikket vanlig vrangbord istedetfor rullekant nede. Syns det er finere og at den sitter bedre på da. Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, tjohoo :-)


Jeg strikket i garnet Drops ♥ you #2  Hadde ikke prøvd garnet før, men kjøpte litt da det var på tilbud her tidligere. Og garnet er virkelig supermykt! Faktisk slik at jeg lurer på om en lue kan bli FOR myk? Min sorte genser var langt fra sort da jeg var ferdigstrikket, altså garnet loer myyye. Men på en ferdig lue gjør jo ikke det noenting :) Alt i alt ett veldig morsomt og kjapt prosjekt, som jeg mer enn gjerne anbefaler! Ferdig på en liten kveld, så du kan fortsatt rekke å strikke den som julegave til en liten venn :)


Og på mitt besøk innom Ravelry der oppskriften er fra, måtte jeg bare søke litt til på ugler.. Og da kom jeg over en annen variant som jeg ikke har sett før. Owl Hat by Jennie Powel. Denne laster du ned gratis. Likte denne enkle luen med mini-ugler på :) Jeg har brukt Big Merino fra Drops, pinne 5. Oppskriften er med tynnere garn, så jeg har endret litt på den. Dvs færre ugler. Og fellingen ble bare til underveis, hadde lyst på en litt 'snurpete' felling så da fulgte jeg ikke oppskriften der.


Jeg prøvde med diverse perler/knapper til øyne, men endte opp med å ikke ha noe i det hele tatt. Det var ingenting i min velfylte skuff som passet perfekt. Men kanskje jeg kommer over noe søtt/smått jeg kan bruke en gang senere. Eventuelt får uglene bare være øyeløse, hihi ;)


Nå skal jeg ganske snart synke ned i sofaen med strikketøy, må bare være litt husmor først ;)
Fin kveld til alle som er innom!

Stor klem fra Gry-Anette

19 koselige kommentarer:

Sisselshverdag sa...

Så morsomme luer :D

LisaM sa...

Ååå så fine ugleluer!
Den lille med den største ugla har jeg sett flere steder. Den er jo såå søt!☺

Herlig med prosjekter man får unna på en kveld☺

Snertne sneller og små nøster sa...

Koselige ugleluer :-)Nydelig lillafarge! Det går visst bare i luer her for tida også ;-)

Ha det godt - klem Siv

Ingunn sa...

Denne høsten har vært en riktig ugle-høst. Kjempefine luer du har strikka! Herlig å høre at luene ble til bare fordi du hadde lyst til å strikke dem. Strikkeglede!

Ha ei fortsatt fin førjulstid!

Klem fra Ingunn

Birgitte sa...

Kule ugleluer! Har ikke sett den lua med uglekant før. Veldig stilig:)

Anette sa...

Kjempeflotte ugleluer!! Herlige farger også :)
God jul til deg og dine!
--klem--

Maja sa...

Så stilige :)

Blåbærlina sa...

Å, så fine luer du har rukket å strikke i julestria! Skikkelig fine!
Det er et godt tegn at man også får strikka litt rett før jul, i tillegg til alt det andre man
faktisk må stelle i stand!
Kos deg med strikking, sofa og diverse koselige sysler!

Klem fra Nina :o)

Full av Ull sa...

Så fine ugler! Jeg fikk ikke kommentert på forrige innlegg, tiden flyyr jo nå i desember, men luksusluen med glitter var også helt nydelig!

Jeg ga Øystein (samboeren min) en hals med monstertrucks fra Luefabrikken i kalendergave i forgårs, og den falt VELDIG i smak ;) "Den beste og mykeste halsen jeg har hatt"

Ønsker deg en superfin jul, hvis vi ikke "snakkes" mer før den tid ;) Kos deg masse med håndarbeid og annet julekos ;) Klem fra Martine

TRUDE sa...

Så stilige!!! Har strikket den med stor ugle til min søster nå til jul! Den mørk lilla var kjempefin, nå vet jeg hva jeg skal bruke drops garnet mitt til! Kjekt med inspirasjon! Ha en fin fin førjulstid!

Elins Strikkeri sa...

Så flotte ugleluer du strikkeri:)

Barwitzki sa...

Nydelig lillafarge lue med fletterand du har strikka. Deilig! Og kempefin ugle også. Ha fortsatt moro med strikke og glede med pakke inn gaver og pynte juletre også.
God jul til deg og dine kjære. Hjertelig Viola

Guri sa...

Digger den uglelua!
Stakk bare innom for å ønske deg god jul!
Klem til deg :)

Synnøve sa...

Å, ja - den store ugla er bare såå lekker! Jeg kvier meg for de vrange maskene, men bortsett fra det er jeg egentlig solgt ;) fin i grått!

trine andreassen sa...

PS! jeg har strikket MorgenGry genser, og er superfornøyd :-)

Misemor sa...

Så nydelige luer!
Ha ei fortsatt god romjul
Klem Tone =)

Stinemorღ sa...

Nydelige luer!
Når man ramler over søte ugler, så må de bare strikkes :)
- og jeg tenker fortsatt på deg hver gang jeg finner eller ser en søt ugle ♥

Nyt resten av romjulsdagene,
klem ♥

Blåbærlina sa...

Takk for koselig romjulshilsen hos meg -
Har også hatt litt bloggepause... :o)
Som du ser, tatt det rolig i jula og godt er vel det.
Litt kakao og strikking har det blitt ja :o)
Ønsker deg og dine også fortsatt fine dager
Og et godt nyttår!
Foreløpig ingen Tromsøtur på tapeten...men sier fra om det skulle skje!

Gode juleklemmer fra Nina

Nina G sa...

Ååh, for noen skjønne luer! Har samme dilla på ugler her, men ikke så flink på strikking ennå. Kanskje jeg skulle prøve disse:-) veldig fin blogg, jeg legger meg som følger:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...