Gå til hovedinnhold

Myke nøster, smarte poser og SOL! :)


Endelig har jeg fått noen myke Pickles-nøster i garnsamlingen min :-) Har tenkt på det SÅ lenge, men var så usikker på farger (spesielt når jeg ikke visste hva nøstene skulle bli til..) Men jeg endte opp med fire herlige farger som også passer sammen. Gleder meg til å ta de i bruk! Bildet er forresten årets første utebilde uten blitz! Endelig kan man ta ordentlige bilder, og endelig får naboene se meg utfor huset med nøster, strikkaplagg, isoporhoder og kamerastativ, hihi ;)


Innimellom har jeg fått forespørsel på om jeg lager skoposer. Først var jeg ikke sikker på hva som var poenget med det, men så fikk jeg forklart at når man er ute og reiser er det veldig kjekt å kunne skille skoene fra de andre klærne i kofferten. Og det var jo kjempesmart! Så unngår man at klær blir skitne + at det ser jo SÅ mye finere ut med en egen pose til skoene! Og en skopose må være en pose med sko på så klart, og jeg fant ett par fine stoffer på Etsy som jeg bestilte.


Like etter kom jeg over ett nydelig rosa stoff med undertøy på, og tenkte at det er jo ikke så dumt å skille undertøy også fra de andre klærne. Sånn i tilfelle man blir stoppet i tolla og må åpne kofferten, hihi... Kanskje ikke kjempenødvendig, men også veldig fint! Jeg har sydd de så enkle og lette som mulig (de skal  ikke stjele noe plass/vekt av en allerede fullpakket og tung koffert). Så de er kun sydd i bomulls-stoff og jeg droppet vatt-fôret da det er unødvendig plassbruk syns jeg. Stoffet kom i august...så her er det full fart som dere skjønner ;) Skoposer og småtøyposer finner dere nå i Eplabutikken min.


I dag er det SOL-dagen! Og været og sola sviktet ikke! Nydelig ♥

Ønsker dere alle ei fortsatt flott helg! Jeg skal strikke noe mykt :-)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Deilig garn! Så flotte farger du har valgt - gleder meg til å se hva du lager av de :)

Skoposer var lurt ja - de ble stilige!

Ha en herlig lørdag!
- klemღ
Så hærlige farger du har valgt! Skal bli artig å se hva du lager av dette garnet. Likte skoposene dine også!
Nydelig solbilde du har lagt ut!
klem fra Sissel
Snuppesnella sa…
Vakre farger du valgte !
Du finner nok som vanlig noe spennende å strikke som vi andre blir inspirert av !
Kos deg i helgen !
Birgitte sa…
Så smart med egne poser til sko og undertøy når man er ute på tur:) Jeg har lagt meg til som følger på bloggen din, blir SÅ inspirert av alt du strikker og syr! Gleder meg til å se ditt neste prosjekt med de fine picklesfargene. Ønsker deg en fin helg:)
Randi sa…
Så herlige farger! Har ikke prøvd dette garnet jeg. Blir spennende å se hva du skal lage :-)

Fine skoposer i masse fine stoffer!

God helg!
Koselig og inspirerende blogg ;-)
Barbro sa…
Fikk en slik pose i julegave som visst nok skulle brukes til sko. men mine strikke prosjekt havnet der :-)
Genialt :-)

ha en fin kveld
Klem !
Bebiane sa…
Flotte skoposer som hos mig også bliver brugt til garn :-)
Lækkert garn du har købt.
Tak for det dejlige sol billede.
Vilma sa…
Pickles , de har godt garn og smukke farver , godt valgt :-))
Pillan sa…
Herlige garnhesper!
Skjer det noe spesiellt med oss nå når solen kommer tilbake, jeg er så kjøpsugen hele tiden.
Fine lyse farger du har valgt deg.
Skal bli spennende å se hva du skal få till av dette garnet!
Pernilla
Synnøve sa…
Gleder meg til å se hva du skal trylle frem av de nøstene ;) fine farger, lekre poser, og et flott solbilde! :) det er jammen godt når dagslyset kommer snikende!
Gunn sa…
Takk for tips om heklemønster fra Ebuy, og for en alltid inspirerende blogg! Jeg hekla babytoppen i litt andre farger, og kommer nok til å hekle flere.
Jepp, sola er etterlengtet! Særlig etter vi flyttet nordover, så merker jeg at første solglimt er så godt!

Skjønne nøster, spennende å se hva det blir til.
hanne sa…
Nydelige farger - har aldri strikket av Pickles garn selv - det hadde vært morro å prøve!
Skoposer er smart!

Ha en fin uke!
mimouna sa…
Det er jammen godt med sol og litt mer dagslys igjen ja. :)

Deilig nytt garn i fine farger er alltid kjekt, og det var noen greie poser du hadde sydd.
Så fine pickles-nøster! Og kjempesmart med sko- og undertøysposer:)!

Her ser vi såvidt sola bak fjelltoppene, må vente ett par uker til før den skinner på oss. Jeg gleder meg :)!

Ha en fin uke, kos deg med strikkinga! Klem!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…