torsdag 7. juli 2011

Dyrebare nøster i bruk


Vi er på en liten mini-ferie hos mine besteforeldre på Senja. Har koset oss i deilig vær med grilling og avslapping. Er så godt å komme hit, har tilbringt mange somre her som liten og minnene strømmer på.
Og hva passer bedre enn bestefars vedstabel som bakgrunn :)

For over ett år siden "annonserte" jeg her på bloggen at jeg skulle driste meg på ett stort prosjekt til meg selv, nemlig Lavendeljakka til Pickles. Herlig Abuelita tjukk merino ble kjøpt, og jeg var ved friskt mot! Helt til jeg leste ett sted at antall nøster som var oppgitt i oppskriften var litt knapt, og så jeg som hadde planer om å strikke den litt lengre... Jeg kontaktet Pickles, men de hadde ikke mer igjen av samme innfarging. Motet forsvant og nøstene lagt vekk.


Men nå har altså tre av disse dyrebare nøstene blitt til 2 halser, en strikket og en heklet. Og for ett utrolig herlig og mykt garn! Den strikkede ble startet som vridd hals fra Pickles, som jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Men det er noe med meg og "kast" i oppskrifter, syns hullene blir så fryktelig store. Så jeg startet på nytt med planen om å strikke *3 r, 1 vr* forskjøvet slik at den fortsatt ville bli vridd-aktig. Men.....jeg strikket i vei mens skravla gikk og plutselig hadde jeg strikket 10 cm uten å vri noe som helst. Jaja, så da ble det en rett opp og ned hals da :). Oppskrift uvridd hals: legg opp 88 m på p 8 med Abuelita tjukk merino, strikk *3 r,1 vr* til nøstet er brukt opp :)


Den andre halsen er igjen heklet etter oppskrift fra favoritten på Etsy. Og denne likte jeg godt, akkurat passe myk og tett. Begge halsene er laget som lange skjerf og sydd sammen i endene til en ring. Jeg ville ha de slik at de kan surres to ganger rundt halsen, men de kan fint henge enkelt som "pynt" :)


Og her er det klø-testing og ny hekling på gang :)

Ha en fortsatt herlig sommer jenter!

Stor klem fra Gry-Anette

13 koselige kommentarer:

PrinsessaPåErta sa...

Lekkre halser, både strikket og heklet:)
Fin blogg du har, følger deg gjerne videre:)

Konemor - Maria sa...

Ååh, de var bare så fine! Herlige farger!

Kos deg masse på Senja, så koselig at du kan dra tilbake til der du selv var som barn. Jeg merker det så godt selv når jeg er i mine barndoms trakter, får en helt egen ro over meg der. Og det er vel sånn det skal være! God ferie!

Klem fra meg!

lena sa...

Det var virkelig noen flotte halser! Og flott dame som har den ene på:) Håper du har en fin sommer, og bare koser deg! Klem

Synnøve sa...

Så lekre! Kos deg i sommerparadiset ditt :)

Hege LH sa...

Høres kjempekoselig ut! Av en eller annen grunn er fjæra og lukta av fjære et sterkt minne derfra... sommeridyll! Og veldig fine ting du har laget! :-)

Stinemorღ sa...

Lekre halser!

Ha en fortsatt flott mini-ferie :)

klem

Torunn sa...

Desse såg mjuke og gode ut!! Spennande garn,- eg har enno ikkje prøvd pickles sitt garn. Synd du ikkje fekk jakken du hadde tenkt,- men halsane ser veldig gode ut!!

Annelive sa...

Flotte halser som ser myke og deilige ut.
Kos deg på Senja.
Annelive

Anonym sa...

Kjempefine halser. Har tenkt å bestille dette garnet selv, skal strikke til min datter som som er hyperersensitiv ;) for garn som klør!. Ser du har klø-testa, kan det anbefales?
Sissel

Gita sa...

Jag har haft en underbar stund framför datorn när jag har tittat igenom din blogg. Massor av fina saker och härlig inspiration. Nu har jag lagt in en prenumeration av dina inlägg.

Mirdiz sa...

De ser deilige ut:)
Håper du har en herlig sommer:)

mimouna sa...

Så bra at du fant fine prosjekter til de nøstene, halsene ble flotte. Deilige plagg til høsten. Eller til en kjølig sommerkveld også.

God ferie. :o)

hanne sa...

Så fine halser! Bra bruk av garnet! Kose deg videre på ferie ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...