Gå til hovedinnhold

Deilige tøfler og min nye favorittlue!


Disse tøflene har jeg hatt liggende halvferdig i lang tid. Selve heklingen gikk unna på en kveld, men montering, hemper og knapper manglet...Slikt er tiltak! Men i helgen ble de ferdige, og de ble jo ganske deilige! Heklet i Eskimo og oppskrift fra Garnstudio.Denne luen ble til etter å ha sett den i utstillingen på en lokal garnbutikk. Jeg studerte mønster og telte masker i smug inne på butikken,,,, Og så var det rett hjem å strikke den. I ettertid har jeg funnet ut at mønsteret er fra Dale. Strikket i Freestyle. Denne luen tror jeg faktisk er min favoritt av alle luer jeg har strikket! Enkelt men effektfullt mønster. Har allerede kjøpt garn til en lue til av samme sort :)Garnlageret mitt består av en del enkle nøster, og da er stort sett panneband det eneste det rekker til. Dette er heklet av ett nøste Alfa glitter. Det blir nok gitt bort til noen som tåler "klø-garn".


Til slutt ett bilde av katten vår Sofie, som var veldig nysgjerrig under fotoseansen i ettermiddag :)

Ha en fin kveld!

Kommentarer

Pringeling sa…
Søte tøfler!
Jeg vil også kunne hekle...
Så mykje fint du har laga, likte spesielt godt tøflane sånn har eg lyst til å lage!! God påske til deg:))
Maria sa…
Jeg kjenner meg godt igjen med at montering tar tid ja. Det er godt å få slike prosjekt unna innimellom. Tøflene ble kjempe fine. Jeg må lære meg å hekle en gang. Ser jo rett som det er noe jeg kunne tenkt meg på heklefronten også:-)
Fjellrosa sa…
KJempe flotte ting du har mekka!!!!! Og den katten var super søt da!!!
dilleDidi sa…
Sånne tøfler har jeg også laget - til en venninne :)

Men jeg falt helt i staver over den katten din - så nydelig! ... og bortsett fra ansiktet var hun nesten helt lik pelsdotten her i huset...
ligger bilde av henne i et av de første innleggene i bloggen min om du vil se :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…