Gå til hovedinnhold

Mer ugler


Syns ugleluen var så fin og morsom å strikke at det ble en i voksen størrelse og. Strikket i Freestyle på p 4,5. Syns kanskje det ble litt løst, så går nok ned på str på neste lue. Det blir nemlig flere av denne!

Og så har jeg sydd meg en pose med "vindu" . Har jo alltid flere små prosjekter på gang, da er det kjekt å ha en pose der man ser hva som er inni. Stoffet er fra Stoff og Stil. Vinduet er av emballasjen til vintergardinene, hver gardin var pakket inn i ett mykt plastomslag. Usikker på om symaskinen var så glad i å sy gjennom plasten, men satser på det..Og så har jeg lenge tenkt på å lage meg noen nye maskemarkører. Og "noen" ble til 20 stk :) Har nok ikke bruk for alle, så her skal jeg gi bort noen. (Marita, vil du ha?)

Det var litt nytt fra meg i dag. Holder på med heklede grytekluter, tovede pulsvarmere + at jeg syr luer så kveldene er fyllt i lang tid :)

Kommentarer

Maria sa…
Takker for besøket, å klart du kan linke til meg. Alltid hyggelig det.
La meg til som følger her jeg. Synes siden din var veldig fin. Har sett igjennom en del,men skal helt klart se på alt her inne.
Takk for hyggelig kommentar på bloggen! Og såklart er det hyggelig at du linker, alltid stas å bli spurt om det. Det blir en gjensidig linking, her var det mye fint!
Marjo Christiina sa…
hei igjen :)

Er ikke så bevandret i ulike smarte ting til strikkingen, så jeg spør - da lærer jeg i alle fall. Vet at mamma har maskemarkører som kan festes og taes av igjen. hvordan brukes dine - synes nemlig de var så fine, men kan de taes av igjen (føler meg litt teit, kjenner jeg, men nå vel...).
hilsen marjo christiina
G-Anette sa…
Heisan Marjo Christiina :) Så koselig at du stakk innom meg her. Blogging er gøy, så jeg anbefaler det absolutt for mål 2011 ;) Du er ikke alene om å lure på hvordan maskemarkørene brukes så var ikke teit spørsmål :) Maskemarkøren tres inn på strikkepinnen (som en maske) så henger den der til du møter den igjen og da flytter du den bare over. Slik følger den strikketøyet. Altså du kan kun ta den av akkurat når du er ved den, men noe annet er jo ikke nødvendig. Kan du sende meg en mail med adressen din til g-anette@hotmail.no? Så skal jeg sende litt "betaling" (dvs maskemarkører)for skyss fra Stoff og Stil ;) Veldig koselig å treffe deg forresten! Håper du finner ut av kjolen du skal sy, du kjører vel tilbake for å kjøpe det mønsteret du så rett før vi dro :) Stor klem fra Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…