Gå til hovedinnhold

Tilda og andre småting

På tide å blogge litt om siste ukes produksjon. Som så mange andre: Jeg elsker Tilda! Boken "Jul med Tildas venner" er bare helt fantastisk, og mange av mine planlagte prosjekter for dette året er fra denne boken. For tiden holder jeg egentlig på med nisselenker fra Tilda (materialpakke fra noen år tilbake mener jeg) men snømann-lenken måtte jeg bare lage nå.
I går fikk jeg endelig pakke fra Mina Namnband, hvit med sølvskrift. Ble veldig fornøyd! Så da kunne jeg produsere litt igjen, har fått noen bestillinger på disse pingvin-luene. Så da ble 9 stk laget, jeg liker å masse-produsere når jeg først skal sy :) Navnelappen har jeg brettet og sydd inn i sømmen bak. Litt morsomt med disse luene, noen sier de er harry, andre sier de er kule!

Jeg har også laget min egen variant av nålebrev. Første gang jeg syr noe slikt, og uten å ha noe mønster ble det deretter...litt skjevt og skakt men den gjør nytten! Stoff fra http://www.cchobby.no/
Og så har jeg strikket/tovet tøfler til minstejenta. Fritidsgarn og mønster fra Sandnes. Har laget mange av disse, veldig flotte gaver!Jeg skrev i forrige innlegg at jeg skulle lage tovede engler. Joda, det har jeg gjort. 4 stykker... Først med ett ukjent ullgarn jeg hadde liggende, det ble akkurat for lite garn. Så med fritidsgarn, syns ikke fargen var hvit nok. Så med dobbel ullteppegarn, den ble for tynn så engelen falt sammen. Og så med 4-dobbel ullteppegarn, den tovet ikke nok. Jeg har hvertfall forsøkt :) Men langt fra gitt opp. Så nå fortsetter jakten på det perfekte garnet.

Det var alt for denne gang, som alltid har jeg flere prosjekter på gang så sees snart :)

Kommentarer

borghild sa…
Hei! Så masse fint du har laget!! Tilda-tingene er jo alltid fine, og luene dine var også knallstilige med det flotte stoffet. Jeg kan bare ikke vente med å komme meg på Stoff og Stil når de får åpnet her i Kristiansand:)
Selvfølgelig kan du linke til meg, bare gøy det, og det er alltid artig å oppdage nye bloggere:)
Ha en fin helg! Klem fra Borghild:)
mimouna sa…
Koselige snømenn, og de pingvinene er jo superkule!

Synes du lager mye fint og variert, kjekt å titte innom. :o)
Felisi sa…
Gratulerer med blogg, dette ser jo riktig lovende ut. Du har laget mye fint, men de pingvinluene var spesielt kule :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…