Gå til hovedinnhold

Lille Theodor


Det lille jeg strikker i varmen nå om dagene er til lille Theodor som er ventet om ca en uke. Theodor er første barnet til min lillebror og kjæresten, og gjett om vi gleder oss alle sammen :) Jeg er 'filletante' til flere av samboerns onkel-unger, men Theodor er min første tante-unge på min side og det blir selvfølgelig ekstra spesielt ♥.


Bittesmå nyttige plagg er kommet av pinnene. Først ut var Lettstrikka Babylue fra Nøstebarnboka. Jeg ser at det er veldig mange som velger den til de nyfødte. Den har perfekt passform for ett lite hode, er enkel og fin, og strikkingen er gjort på ett øyeblikk. Votter i samme stil ble også til, også fra Nøstebarnboka.


Enda litt garn igjen, så da måtte det jo bare bli sokker også. Og jeg visste hvilke jeg skulle velge, nemlig en variant jeg strikket flere par av til Anna. Oppskriften har det beskrivende navnet 'Babysokker som sitter på foten' og er opprinnelig fra bloggen Ullent Eventyr. Men nå virker det som at det innlegget er slettet (jeg hadde lagret linken, men siden finnes ikke lengre). Så disse er strikket etter hva jeg kan huske + litt G-Anette-snert, hihi :)


Garnet jeg har brukt er Mitu fra Rauma. Dvs, det turkise er en liten rest av Smart (tror jeg). Pinnenr 3,5 hele veien. Garn/pinnestr på sokkene gjorde at de nok ble litt for store i forhold til lue og votter, altså er det nok stor sjanse for at de ikke kan brukes samtidig... Jaja, nyttig blir det nå uansett :)

Nytt prosjekt til lille Theodor er på pinnene, dvs på heklekroken denne gangen ;)

Riktig god helg til alle som titter innom, det er så koselig med besøk ♥

Varm og solfylt klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Så skjønne de ble, herlige små plagg til den lille. Tenker det blir mye fint til den lille etterhvert.
Ønsker deg en fin kveld!
Anette
Unknown sa…
Spennende å bli tante!

Fine små plagg du har strikket. Jeg likte fargene, fikk assosiasjoner til Nesnalobben - nostalgisk :)
Synnøve sa…
Så nydelig! Både praktisk og fint - det er ypperlig til søte små:) jeg oppdaget også at oppskriften var forsvunnet, men jeg har funnet den igjen på andre blogger, og jeg så også at myk start hadde en som var ca identisk. Heldigvis hadde jeg i tillegg papirversjonen av oppskriften - alle skryter jo vilt av disse sokkene så det er jo verdenskrise om oppskriften skulle bli borte:)
Stine sa…
Så deilig sett :) Heldige han som har en strikkende tante som er så flink :)
Kirsti sa…
For et nydelig sett! Det er stor stas å bli tante:)
Kirsti sa…
For et nydelig sett! Det er stor stas å bli tante:)
Full av Ull sa…
Oiii, så fint det ble! Småprosjekter er kjekt i varmen. Og så koselig med baby i familien snart! Theodor var et kjempefint navn ;) Hvordan var Mitu å strikke med? Jeg synes det kjennes så godt ut, har lyst å prøve det :) Må sjekke ut fargeskalaen og finne et prosjekt som frister (ikke så vanskelig, det)
Misunner dere i Luefabrikken som kan sitte ute og jobbe! Bildet på Facebook så bare helt herlig ut! Kanskje jeg må få meg kontorplass til skrivingen hos dere, hihihi :D
Jeg gleder meg til vi ses imorgen! Klem fra Martine
Unknown sa…
Flott sett du har laget! Det blir nok godt mottatt. :)
Du finner mønsteret til sokkene her: http://web.archive.org/web/20070827055925/knitgirlinorway.blogdrive.com/archive/481.html eller via Ravelry under navnet Stay-on baby booties.
Marianne-db sa…
Så søtt sett! Kjempefin fargekombinasjon. Virker så myke og gode og perfekt til en liten ny verdensborger!
For et nydelig sett! Flotte fager sammen! Gratulerer så mye med å bli tante da! Det er veldig spesielt. Selv får vi en liten om to mnd, så dette settet har jeg lyst til å strikke og! Ha en fin helg
Ruths datter sa…
Kjempeslkjønne små ting til en liten tass dette. Du er flink å sette sammen farger Anette. Fin mix dette.
Klem
LisaM sa…
Så søte små plagg til lille Theodor♥
Gleder meg til å se hva mer du har på gang.

Ønsker deg en finfin uke!
Klem
Lisbeth sa…
Gøy å strikke til tanteunger!
Mine er blitt så store nå, at jeg faktisk har begynt å strikke til deres barn ;)
Disse plaggene vil nok lille Theodor ha glede av :)
Så fint sett til Theodor :-) Likte spesielt godt lue :-D Her har det blitt ei lue til meg selv, og du kan jo bare prøve å gjette hvilken? ;-)

Ha det godt - klem Siv
Terese sa…
Kjempe nydelig sett :) Theodor blir nok fornøyd med det. Gratulerer som snart tante:)
Ina sa…
Ordentlige søte småplagg! Ekstra spesielt med tantebarn på søskensiden, veldig koselig :) Jeg blir "ektetante" for andre gang om en liten måned, og gleder meg veldig til det! Blir spennende å se hvilket prosjekt du jobber med nå ;)

Ha en strålende uke videre!
Ingridstua sa…
Supersøtt sett til den lille gutten! Fin fargekombinasjon! Både sokkene og lua er det utrolig fin passform på! Blir å sitte som et skudd! Det blir jo stor stas å bli ordentlig (biologisk..) tante for første gang! Og den lille er jo heldig som får en tante som er så flink til å strikke! :) Lykke til! Klem fra Ingrid
Guri sa…
Koselig og nyttig sett :)
Klem :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp