Gå til hovedinnhold

MorgenGry Genser


Myke Abuelita-nøster som har ligget alt for lenge på vent i kurven, har endelig fått blitt til noe :) Er det ikke rart hvordan de fineste nøstene er de som må vente lengst? For vi mååå jo bare finne det perfekte prosjektet til de, ikke sant?


Tidligere i år strikket jeg God Morgen genseren fra Pickles. Kjempegøy prosjekt! Og jeg hadde virkelig troen på at denne genseren kom jeg til å bruke, men den har dessverre blitt liggende i skapet her. Det skyldes nok at jeg syns passformen ble litt for posete.

Inspirasjonen til en ny genser kom fra God Morgen genseren, men det er kun rillene i mønsteret som er likt. Så da ble det en MorgenGry Genser. Syns navnet ble litt meg ;)


Det gikk med nesten 3 nøster med Abuelita Tjukk Merino fra Pickles, strikket på pinne nr 6. Oppskriften ble til i form av måling og prøving underveis, og garnmengden jeg hadde på lager avgjorde at armene 'bare' ble trekvart lange. Men fint det og da! Og så valgte jeg raglanfelling som dere ser. Jeg gjør jo alt for å begrense de vrange omgangene, hihi ;)


Litt engleaktig det siste bildet, solen tittet frem mellom buskene ;)

I kveld reiser Luefabrikken til Alta! Vi skal stå på Amfi-senteret der i morgen og på lørdag, vi gleder oss! Kom innom om du er i nærheten davel :)

Stor klem fra MorgenGry-Anette

Kommentarer

Berit sa…
Den var rett og slett bare helt lekker og du kledde den kjempegodt :)
Unknown sa…
Wow superfin genser. Ser veldig deilig og myk ut. Fikk lyst på en selv .-)
Lena sa…
Den var NYDELIG!
Bundingen sa…
Delikat eller lekker! Velg hva du vil. Du er så fin i den! Smart med trekvartlange ermer. Nå har du jammen fått nytta det fine garnet ditt godt!

Lykke til med luesalget!

Klem fra Ingunn
Veronica A. sa…
Nydelig, skikkelig skredderstrikka! Skjønner ikke at du ikke bruker godmorgen-genseren, jeg da - den er også kjempefin til deg:)
Lisbeth sa…
Den kledde du godt :)
Flott genser!


Klem, Lithe
gyldenkron sa…
Den var kjempeflott!
Synnøve sa…
Oi, den var rålekker! Og den kledde deg veldig godt! Jeg skulle gjerne kommet innom om jeg var der oppe, men kanskje jeg skal sende mamma innom :)
LaLa`s Loft sa…
Å den ble kjempefin :) Heldig du som kan bruke hvit genser, så flott. Lykke til i Alta, det sentret der er skikkelig fint :)
Stinemorღ sa…
LEKKER!
Denne genseren er helt deg ♥
- passer deg helt perfekt, så fin du er :)

Kos deg i Alta!
klem ♥
Knallfin! Jeg likte den forrige og jeg da :-D Kjenner jeg har veldig lyst på hvit(ish) genser til vinteren ;-)

Ha det godt - klem Siv
Tovepia sa…
Den var rålekker!!..og du kledde den kjempe!!
Denne vil du bruke, for jeg ser fra GodMorgengenseren at den var løsere, men denne satt som et skudd!!
Ha ei god helg, klem fra mæ;)
Frieblonder sa…
For en nydelig genser!! Den skal du være fornøyd med :) Jeg gleder meg til jeg blir så flink strikker, at jeg kan lage noe så flott uten mønster. Det var rett og slett en hjertebankgenser:)
Håper du og luefabrikken din får noen fine dager i Alta!:)
Maria sa…
For en NYDELIG genser! Den var utrolig fin til deg! Du er jammen utrolig flink!

Linda sa…
Kjempe fin gensar!
Camilla sa…
Så nydelig den var, og du var skikkelig fin i den! Kjenner til det der med å spare på de fineste produktene;) tusen takk for lua (på Libris) idag!:)
Camilla sa…
Så nydelig den var, og du var skikkelig fin i den! Kjenner til det der med å spare på de fineste produktene;) tusen takk for lua (på Libris) idag!:)
Pernilla sa…
Nydelig genser og den sitter perfekt på deg!
God tur til Alta!
Pernilla
Blåbærlina sa…
Å, denne var skikkelig fin! Fikk lyst på en sånn med en gang! Godt jobba, også med navnet, kjempelurt med morgenGrygenser! Tror du kommer til å bruke den masse ;o)
Ja er det ikke rart med de fine nøstene som man venter og venter med, skal liksom bli til noe helt spesielt fint, og det har du gjort nå ;o) likte trekvartermene dine! Kan bli fine vrier på ting om man ikke har så flust med garn!
Nå har jeg vært ute i verden og handlet mange fine og kresne nøster, så da er utfordringen å klare å finne superprosjekter til dem.....;o) gleder meg!
Lykke til i Alta!
Kanskje du kan inspirere mi Trinevenninne i Alta til å strikke sånn genser? ;o)
Klem fra Nina
Ane sa…
Åh, den var KJEMPE fin!! Den var utrolig lekker på deg! Har du skrevet ned oppskriften eller? ;)
Ja det der var virkelig en flott genser til deg! *gosh* så flink du er;)
Kristine sa…
Den genseren var bare helt fantastisk nydelig! Du har ikke lyst å lage en oppskrift på den? ;)
Vibeke sa…
Kjempefin! Akkurat som deg har jeg strikket godmorgen genseren men den blir ikke mye brukt.. Skulle gjerne visst hvor mange masker du la opp....
Mie sa…
Nydelig genser! Hvis du har lyst til å dele mønster, er det nok flere enn meg som tar imot!
Kjempefin genser og den satt som et skudd på deg!!!
Ha en fin helg!
Anonym sa…
Denne ble kjempefin!
Anonym sa…
Ååååå så fin!! Helt perfekt, og du ser smashing ut!!!;) lykke til i Alta!!! Klem
Full av Ull sa…
Oi oi, den var virkelig nydelig! Håper du har skrevet ned oppskriften og at den kanskje kommer på bloggen :) Jeg har kjøpt garn og mønster til god morgen-genseren, så jeg tenkte å strikke den først, men jeg har veeeldig lyst å strikke en MorgenGry-genser etterpå :) Den hadde jo perfekt passform! God helg, kos deg i Alta. Kjøpte luer av deg på Pyramiden, og gleeder meg til å gi dem i julegave!
Birgitte sa…
Oi! Den var superfin! :) Så flink du er! Enig i at raglan er best, bli bedre passform også ;)

Ha en fin dag!
Guri sa…
Kjempefin genser!
Lykke til med salget i Alta!
God helg! Klem til deg :)
Stubbetufsa sa…
Du ser helt nydelig ut i denne genseren.
Jeg ser at du har strikket den flere ganger tidligere Jeg kjenner igjen det at når man lykkes med noe, vil man gjerne fortsette...

Klem fra Nord-Troms!
Stubbetufsa sa…
Å, bor du i Alta, da kommer klemmen fra vest!
LisaM sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
BrittB sa…
Nydelig genser og den passer deg perfekt! :-)
Veronica sa…
VELDIG fin! Sitter perfekt på deg!:)
Bryndis sa…
den er super flot :)
lena sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
lena sa…
Gry-anette, du er ei utrolig flott dame!!!! Og den genseren var perfekt til deg. Flott bilder, av en pen dame, og en fantastisk flott strikka genser!!!!
Terese sa…
Den var kjempe fin :)
HildeP. sa…
Kjempesøt genser! Du lager så mye lekkert, og jeg er stadig innom bloggen din. Du har derfor fått en utmerkelse på bloggen min. Del gjerne videre! : )
Katrine sa…
Nydelig genser!! Gleder meg til å oppskriften kommer :) Synes det ble skikkelig bra med trekvartearmer!
ingrid sa…
Dette er mitt neste strikkepsojekt etter cardigan frå pickles og skappeljakken, hehe :) Det kan ta litt tid men eg gledar meg til å strikke denne nydelige genseren :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp