Gå til hovedinnhold

Høstlys og varme føtter


Heklede/strikkede lyslykter sees ofte i blogger rundt omkring nå for tiden, og nå ble det min tur. Med høstmørket så kom stearinlys-eldoradoet frem her hjemme (det er det samboern kaller det for...) og da fikk jeg lyst til å fornye litt. Vanskelig å si hvor inspirasjonen kom fra, det er jo så mange som lager disse, men det var da Tovepia la ut sin superfine variant at det rykket opp på lista mi :)


Jeg hadde bestemt meg for å gjøre som Tovepia og hekle av bomullshyssingen fra Rema (ja, tenk at man kan bruke den til noe så flott!) men heklelysten kom før jeg ante det (dvs før Rema-tur), og da ble det garn fra lageret. Helårsgarn fra Gjestal, av den enkle grunn at jeg syns denne fargen er så fin! Passe natur/lin-aktig. Oppskriften på selve vifte-mønsteret er fra en heklebok jeg har, og så var det bare å måle litt og hekle i vei :)


I mitt forrige innlegg skriver jeg om mine nystrikkede arbeids-tøfler som jeg gledet meg til å ta i bruk! Men min snikende følelse av at perlestrikk ikke ville egne seg var dessverre riktig. Til tross for at jeg valgte den minste størrelsen på 'leggen', ble dette for lite 'strammende' og tøffelen holder seg ikke på foten. Tøflene egner seg kun til å ha på seg når man sitter i ro i sofaen ;) Nytt par må nok strikkes om ikke alt for lenge.


Men Anna ønsket seg også tøfler, så da ble hennes prioritert først. Og nå ble det rillestrikk hele veien, lagde 'leggen' veldig smal og resten av tøffelen også litt mindre enn det en oppskrift sikkert ville sagt. Og tøflene sitter som støpt på Anna, hun hadde de på seg en hel ettermiddag/kveld uten at de skled av. Og en 5-åring sitter som kjent ikke i ro i sofaen ;)


Knappene er mørk lilla, men ganske umulig å få frem på bildet. Likte passformen veldig godt på disse, tror jeg må prøve å gjøre det samme i voksen-størrelse. Og så lurer på om jeg skal tørre å vaske mine grå tøfler i maskinen, altå tove dem...? Kanskje blir de til Emma, kanskje blir de til Anna... :) Men inntil videre får de være sofa-tøfler :)

Ønsker alle en fin søndagskveld!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Veronica A. sa…
Så fine! Kjempeimponert over lykta! Syns du skal beholde sofatøflene dine selv - alt kan jo ikke gå til ungene;)
LisaM sa…
Kjempefin lykt!
Jeg heklet også en sånn for noen mnd siden, og nå tror jeg jammen det snart blir flere. Supre gaver☺

Tøflene så deilige ut! Synd de ikke ble helt som du hadde tenkt, men lykke til med neste par☺
Også er det da deilig med et par "kosetøfler" også da.
Synnøve sa…
Koselig med lyslykter nå når høstregnet pisker mot ruten! Din versjon var kjempefin :) Tøflene så herlige ut - det er jo viktig å sørge for å sitte i sofaen, leeeenge ;)
Nydelige produkter fra deg som alltid. Kjempefin lykt og de tøflene så helt super ut! Var det opprinnelig en oppskrift fra Drops som du har gjort om?
Full av Ull sa…
Kjempefin lyslykt! Misunner alle som er flink å hekle, jeg har kjøpt min lykt på Kremmerhuset :) Men jeg ser lyst på det, da har jeg i alle fall et prosjekt mindre på listen. Likte tøflene veldig godt, herlig fin rosafarge!

Jeg var innom bloggen din og snuste litt på oppskriftene tidligere i dag, og jammen kom det ikke en luksuslue på pinnene. Moro å strikke! Håper du har hatt en fin helg :)
Blåbærlina sa…
Nydelig heklearbeid, som alltid :O) Liker også fargen godt.
Har ikke sett denne heklavarianten før, fin effekt med at noe lys slipper gjennom i buene! Det gjelder å kose seg med lys på mørke kvelder :O)
Fint at du deler perlestrikkerfaring, det var jo synd med de tøflene... foreslår enten litt toving (for hånd?) eller snor gjennom for å knyte dem fast - om det er mulig da. Eller sitte heeelt i ro på sofaen og strikke ;O)
De rosa ble knallfine med rillestrikk og ser veldig gode ut på foten. Du er litt miksogtriks du også ja ;O) og ekspert på gode tilpasninger - ingen tvil om det,haha..
Ha ei fin uke!
Klem fra meg
Guri sa…
Tøflene du strikker ser skikkelig herlige ut!! Godt med tøfler som varmer oppover leggen også :)
Ha en fin dag!
Naaaw, herlige tøfler til å bli glade av. Så flotte farger og knappene er prikken over i'en! :) Synd med dine egne tøfler, men jeg antar at det faktisk blir flere slike - også til ho mor ^_^

Jeg ser disse lystrekkene popper opp overalt nå, blir nok en stor hit under en del juletre vil jeg tro, thi-hi. Flotte er de og gir mye kos og varme :D Tror ikke at jeg har sett denne varianten før, nydelige! :)

Ha ei flott uke!!
Så fin den lykta var! Lykter med strikket/heklet trekk gir så fint og lunt lys. Du er ikke alene om å ha masse stearinlys i mørketida, har så mange her at vi trenger nesten ikke ha fyr i peisen :)

Ha en fin uke :)
Anna Therese sa…
Nydelig lykt :) Har enda ikke fått lagd meg slike enda! Må bare komme igang :)
Ha en fin uke videre !
Utrolig fin lykt - likte mønsteret :-) De rosa tøflene ble også kjempestilig :-D

Ha det godt - klem Siv
Lise sa…
Har vært med tanken om å hekle lignende lykt. Det er jo so så sjarmerende med hjemmelaget :-)

De tøflene så gode ut, hvilken oppskrift er dette? Synd at de grå ikke sittet som de skal, men godt at Anna i det minste fikk noen fine, fungerende tøfler :-)
Stinemorღ sa…
Nydelige lykter - det blir så koselig med slike trekk på! Kos ♥
Og enda flere flotte sokker :)

Jeg brukte 1 nøste på pulsvarmerne med ugler :) Slike må jo absolutt du ha! Strikk i vei :)

klem ♥
Ann-Cathrin sa…
Hei! For en fin blogg du har. Masse inspirasjon, du er virkelig flink . Jeg har også lagt ut lykt i dag, med strikket trekk. Ugleluene du har strikket falt jeg helt for, men veldig redd for engelsk mønster, så får se om jeg våger meg i gang ;) ha en fin kveld!
LaLa`s Loft sa…
Hei :)

Siden du sier du har alle Tilda bøkene må jeg bare fortelle at jeg har bestilt den helt nye, Tildas vintereventyr i helga, så spent. Fant den billigere på Bok kilden enn på panduro :) Bare et tips ;)

Fin dag til deg også :)
Marthe sa…
Hei Hei!

Plutselig falt jeg innom siden din, og det var absolutt flott! :-) Så utrolig mye fint du lager, alt i fra alle de flotte luene til det ene strikkeplagget etter det andre! Jeg må si jeg falt pladask for de vottene med ugle! Tror det blir noen slike utover vinteren ja! Klem fra Marthe!
Tovepia sa…
Dine lystrekk ble adskillig flottere enn mine!..tror du inspirer meg nå gitt:))
Kjempefine tøfler!
Unknown sa…
Hei! Har leita overalt på nett etter slike hekla buer som du har lagd på lykta di (den var veldig fin foresten!) så jeg lurte på om du kanskje kunne ha forklart helte enkelt hvordan du lager buene?? Er ikke så god til å hekle at jeg ser løsningen :S

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp