Gå til hovedinnhold

Interiørstrikk


Håper alle har hatt ei nydelig påske! Her kom godværet for fullt den siste dagen og jeg kan faktisk skimte litt solbrenthet, jippi! :-) Noen dager av påsken vår ble tilbringt på Reinøya (samboers familie har feriehus der), og i kjent stil tok jeg med meg garn for to-tre uker ;) Man vet jo aldri! Men jeg fikk strikket meg en pute som jeg lenge har tenkt på. Har sett lignende puter rundt omkring på blogger og nå ville jeg ha rask og enkel strikk til påsken så da passet det fint.


Har ikke fulgt noen oppskrift, men det er fletter over 6 masker og 5 vrange masker mellom. Baksiden er det kun rett og vrang-stripene uten fletter. Og ser dere, allerede nå fikk jeg bruk for flere knapper fra mitt overdrevne knappekjøp jeg skrev om i forrige innlegg, hihi :)


Veldig kjekt å strikke interiørting faktisk. Man trenger ikke tenke på om garnet klør, hvordan det er i bruk. hvordan det er etter vask. Valget falt på Iglo Soft fra Europris. Fin pris og overraskende flott garn å strikke med. Tipper det egner seg fint til toving også, noen som har prøvd? Det ble selvfølgelig noen nøster til overs (livredd for å få for lite som vanlig..) Så må jo finne på noe fint til de nøstene også.


Like før påske var jeg innom garnbutikken for jeg manglet en rundpinne (dvs den henger sikkert fast i et strikketøy ett sted..). Og heeeelt tilfeldig gløttet jeg på Eskimo-hylla og så dette nydelige dusrosa garnet. Det bare måtte bli en kurv til! Kjenner jeg har litt dilla på disse kurvene. Nå har jeg lyst på dem i grønn, gul, orange...vår-kurver! Oppskriften på kurven er min egen, og den finner dere her.

For ett par måneder siden hoppet jeg i det og bestilte plass til Luefabrikken på Villmarksmessen på Lillestrøm. Luene reiste i dag, og i morgen reiser jeg! Dette blir skummelt og spennende på en gang!
Messen er fra torsdag til søndag, planlegger du å dra dit så må du komme innom og si hei! :-)

Nå skal jeg pakke siste rest av det jeg skal ha med meg, slik at jeg i kveld kan slappe av med strikketøy, god mat, Frustrerte Fruer og Greys Anatomy! Lykke!

Blir nok litt fraværende noen dager nå, tilbake til hverdagen og Tromsø mandag kveld. Sees!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Mie sa…
Skikkelig fin pute! Jeg har brukt Iglogarnet fra Europris flere ganger, og er alltid fornøyd med det. Kjapp og grei strikk på tykke pinner.

Og takk for tips om at Greys er tilbake på skjermen. Opptak på Getboksen er herved innstilt :)

Lykke til på villmarksmessen!
Bundingen sa…
Flott pute du har strikka! Takk for tips om garn. Det blir spennende å delta på Villmarkmessa. Lykke til! Jeg hadde heller ikke fått med meg at Grey`s er tilbake, så da blir det enkel sokkestrikk i kveld.

God tur til Lillestrøm!
Elin sa…
Kjempefin pute!
Har planer om å få strikket putetrekk jeg også. Syns de gjør seg så godt med strikket interiør. Men foreløbig har det blitt med tanken.
Jeg har strikket og tovet tøfler i Iglo. Funker bare fint :)

God tur til Lillestrøm!
Lene sa…
Super søt rosa farge på Eskimo garnet! Jeg brukte oppskriften din på noen grå kurver i påsken! Tusen takk for at du delte den! Puten va også nydelig, det står på "strikkeprosjekt listensomeraltforlang" her :)
Lene
Så fin pute!Du er flink med pinner og garn!
Eg har tova med Iglo-garnet, og du kan sjå her: http://gadnbadn.blogspot.com/2010/12/tova-julehjerter.html
Hadde kanskje litt mykje fyll i, for blei ikkje tova heilt tett, men bra garn :)
Lykke til på vilmarksmesse :)
Tovepia sa…
Nydelig pute og kjempeflott kurver du lager!
Lykke til på messa!!
Klem fra mæ;)
Lisbeth sa…
Flott pute, akkurat etter min smak :)
Kurven var også lekker, kanskje jeg må prøve meg på den?

Ha en fin uke :)
Utrolig fin pute :-) Det er sånn som jeg går og tenker at jeg skal strikke det....men jeg skal bare..først ;-)

Er det flere som er redde for å gå tom for garn altså :-P

Lekker kurv!

Ha det godt - klem Siv
Flinke deg :) Puta di ble knallfin! Iglogarnet tover veldig bra- jeg har heklet og tovet tøfler i det.
Holder på med en pute jeg også, men har nok gjort litt feil og dermed blir den liggende.... Strikket du for og bakstykke hver for seg og sydde sammen til slutt?
Lykke til på Villmarksmessen!
klem fra Sissel
Skikkelig flott pute du har strikka!! Tøflane har eg strikka etter oppskrift frå boka Strikk og tov av Gerd Fjellanger.
Blåbærlina sa…
Kjempeflott pute! Visste nok at påsken hadde blitt godt anvendt :O)
Og den kurven har jeg tenkt mye på å hekle... har bare ikke garn, hehe...

Har hørt rykter om at du skal til Villmarksmessen - håper du blir godt mottatt der!! :O)
Kos deg !

Stooor klem fra meg
Siren sa…
Helt nydelig pute du har strikket:) Utrolig kjekke disse putene, går så fort, og gjør seg så godt i sofaen:) Ha en finfin dag!
Synnøve sa…
Lekker pute! En slik en står også på min to-do-liste. Tror målet er å ha en slik en til høsten ;) Lykke til på messe - det går nok kjempebra!
Anonym sa…
Nydelig pute! -Likte de søte glassbrikkene under her oxo -søte og fargeglade:)
Go klem, Tove
Guri sa…
Det enkle er ofte det peneste! Og hva er vel finere enn enkle fletter? Puta di ble med andre ord Lekker!!
Kurvene dine er også fine; brukende til så mye, eller bare til pynt :)
Lykke til på messa i Lillestrøm!!!
Stor klem til deg :)
Anonym sa…
Heklet faktisk akkurat en lue i den rosafargen. Kanskje jeg må prøve meg på en kurv? :)
Flott pute da!! kjempe fin farge;) den kurven var jo super. Jeg er også en Eskimofan;)
Stinemorღ sa…
Nydelig pute!
Morsomt med interiørstrikk.

Må le litt... har ikke helt tall på hvor mange rundpinner jeg har reddet de siste dagene fra kjedsomheten ved å henge fast i et prosjekt som aldri blir fullført :)
- stakkars pinner....

Ønsker deg en flott helg,
klem
Pittelitn♥ sa…
Knallfin pute! Har hatt planer om ei lenge, men ting tar som kjent tid. Håper du har hatt det bra på messe ;)
Kathrine sa…
Kjempefin pute og ikke minst kurv.Må få dreisen på den heklingen snart. Hvilken.pinnestr og maskeantall brukte du på puta?
Unknown sa…
Kjempeflott pute..., liker sp godt disse putene med fletter!

Håper du hadde en bra helg på vilmarksmessen!
hjertemynthe sa…
Kjempelekker! Og tusen takk for oppskrift til heklekurv, nå har jentene mine en kurv til alle hekledukkene sine :)
Therese sa…
Nå har jeg kost meg med å titte rundt i bloggen din. Så mye fint du lager! Kjempe fin pute du har strikket. Tror jeg må hekle en slik kurv en dag. Takk for inspirasjonen!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster